Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 256 105
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 1 155
Нещо напоследък всичките БГ инфлуенсъри са ми дооста скучни. Всички правят видеа, колкото да се каже, че са качили нещо - Любо за бг-мама, Попова за Пловдив, Маги Сан, която не знае един куп неща, които се учат в 8 клас по биология...
В последно време минах на подкасти, има страхотно съдържание, много се зарибих!

Гледах Пепе днес докато обядвам и това, което ми направи впечатление (освен пак как отбива номера и е страшно скучна) е как води София по всичките си ангажименти в момент на грипна епидемия. Оставям на страна коронавируса, епидемията е обявена за грип тип В и цял ден да се мотаеш с детето по различни затворени пространства с всевъзможни болни при пик на заболеваемостта ми се струва... смело

# 1 156
Доколкото разбирам вече са се обвързали с банките за кола, не за бизнес.

# 1 157
При условие, че вече имаш семейство, дете, претендира, че едни 15 К за кола са нищо за доходите им и ще ги върнат за нула време, бре!!! .., но от друга страна не намират смисъл да инвестират в жилище.!? А в някакви мечти (МолА?) После отваря гардероб като обяснява, че има малко дрехи, защото като й омръзвали или ги дарява, подарява и си купува нови... Тази Полина е уникално финансово неграмотна. Не знам дали и какво е работила, знае ли как се печели, спестява, но се излага жестоко. Такива търтеи най обичам да ми дават съвети.

# 1 158
Едно е да се обвържеш с 15 000, съвсем друго със 150 000. От друга страна, тези 15 000 не са никаква спънка при евентуални бъдещи кредити, докато със задължение от 150 000, картинката вече е съвсем друга.
Както и да е, спирам.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 21:03 от Клото

# 1 159
Ая се върнала в България и до колкото разбирам не за малко. Само преди няколко седмици показваше как търсят апартамент, как намериха апартамент, как обзаведоха - всичко изглеждаше все едно ще се задържат.
Доста се изненадах и ми е чудно какво ли се е променило.

# 1 160
Полина не казва ли във видеото - за нас, според нас, ние искаме, ние, ние....? 🤔
Защото един след друг се изредихте да казвате, че не искате да ви съветва. Тя споделя своя опит и мнение, не казва правете като мен.
Ако иска кредит за тоалетна хартия да тегли - много важно.
Аз знам за какво бих теглила АЗ. Пука ми къде отиват парите на Полина фемили. 😜

# 1 161
Аз разбрах, че основният им кредит е за бизнес /като обмисля още един/, а за колата им е втори с минимални вноски, които не ги натоварват допълнително.

Аз съм съгласна с Клото. Едно е да теглиш потребителски кредит за 10-15 хил, съвсем друго е ипотечен + ремонт и обзавеждане.
Не съм се интересувала от тази сфера и познанията ми са съвсем лаишки, но като гледам апартамента им не изглежда нещо супер уау, за да кажем, че вноската по ипотека и ремонт е наполовина или по-малко от наема им. А като добавим и другия кредит, който не знаем в какъв размер е, плюс наема на сегашното жилище, който си тече и текущите разходи, то сметките са съвсем други.
Едно е да покриваш ипотека, съвсем друго е да покриваш ипотека, вноска по друг кредит и наем.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 21:14 от Вαнилия_🦋

# 1 162
Много е трудно човек в днешно време да живее без никакви заеми. Много хора имат или заем за кола, или за жилище, или потребителски кредит, или комбинация от тези. Но въпреки всичко е важно човек да има спестени пари в сметка за спешни нужди. Всичко се случва.

Пепелджийска да не стяга апартамента? И на мен ми е любопитно да го видя. Нали Филип избра дограмата...

# 1 163
Полина казва, че имат 15к кредит за кола (явно за първоначална вноска и такси, защото им е новичка колата), плюс сега теглят нов кредит, за да зареди магазина си Топ Трендс, който е на бял свят от 3-4 месеца.
Нямам кредит и не знам дали банките правят credit ratings, но на запад с 2 кредита, мъжът отскоро живее в бг, не се знае дали се осигурява изобщо  тук), нямат брак, прохождащ бизнес на кредит, друг наличен кредит за кола, Полина със своите непостоянни доходи от блогърство -> ако иозобщо им отпуснат ипотечен кредит, ще е с много лоши условия. Но тя спестява този факт.

Но е логично да изтеглят за бизнес, а не за апартамент - онлайн търговията с Китай им е перфектен бизнес кейс, бързо ще успеят да го завъртят и изплатят заема

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 21:53 от Анонимен

# 1 164
Значи просто се е овъртяла в кредити. Това дава обяснение как се е стигнало до там да тегли потребителски кредит за начална вноска за лизинг, което според мен е изключително ниска финансова култура.

# 1 165
  • Варна
Топ треднд е на Полина сайт ли ? Изстървала съм тоя момент....Харесах и вазичката от последното видео и я питах от къде е и ми даде този сайс с отговор че до 10 дни ще е налична....озадачих се ,че знае кога ще зареждат а той бил нейн сайта Satisfied Напоследък доста я гледам .....
Гледах и Пепе и тя се завърна .....
Ивана Александрова напоследък взе да ми харесва ....

# 1 166
  • Русе
Пуснах си видеото на Арабаджиева, която има собствено студио, една мацка е оставила следния коментар:
Denitza Dimitrov
преди 22 минути (редактиран)
Амонякът изобщо не е подходящ за почистване на вътрешната част на капаците в козметиката. За вътре, обикновен спирт. И не ми се струва нормално върху палитрите да се хвърлят кърпи, пакет с кърпички и изобщо да стоят отворени непрекъснато. Хигиена нулева в случая и абсолютна немърливост.
Бих си позволила да посъветвам, щом предлагаш грим услуги е хубаво да изглеждаш спретната и естетически приятна на външен вид. Пълнотата не е повод за запуснатост.
Ако сравня нейния салон с този на Поли-Моли (невероятен е ) : https://www.instagram.com/p/B8lJ9n6liP4/ . Макар ,че тя няма да прави само грим, за разлика от Даниела.
Някой беше споделил и Венелина Лямова май беше , която се занимава с handmade неща, декорация и пр.
Това за мен е собствен бизнес, а не онлайн магазините на Поля и Ванчето.
Даниела вероятно е отворила салона с пари спестени от Англия; Поли-моли от Корея и другите страни, в които е работила; Венелина  е споделяла , че има малко магазинче, в което продава handmade . Това са жени, работили в чужбина, защото нямат мама, тате и мъжо зад гърба си, спестяват , завръщат се у нас и се опитват и правят бизнес. А не madeinchina = дизайнерски онлайн магазин.

# 1 167
Полина може и да не знае дали ще се задържат в България, в този смисъл купуването на апартамент може да е излишно.
Тя си знае, парите са (и заемите) са си нейни. Стандарта, който демонстрират не отговаря съвсем на коментарите й за нуждата на дребни потребителски кредити, но fake it till you make it. 
Тъпото беше реагирането в стори по такъв кофти начин на съвсем добронамерен коментар. Тя нали се водеше маркетинг и пр специалист или бъркам нещо?

# 1 168
Понеже пак се отдадохте на съчинения, специално си пуснах ПАК видеото на Полина.
Кредита за кола е 15 000 лв, защото колата, която са си избрали е 15 000 лв.
Каза, че могат да живеят в квартира с по - нисък наем и да спестяват - но не искат. Така са си преценили.

# 1 169
Полина може да прави каквото иска с парите си,но да не коментира другите! С някаква злоба й беше всичко "Ех ми тя госпожата има заделени пари" ми да има и да няма да си е заделила и тя. Какво се оправдава?

Общи условия

Активация на акаунт