Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 255 739
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 3 075
Как влияе изолацията на фешън блогърите? Представям ви новата визия на Ирина, която задмина сама себе си и онази реклама на Ленор на паркинга с лилавото "аутфитче"
Скрит текст:

Гръмпи май ще има материал за много вдъхновение тия дни, с тази дама особено. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 3 076
  • Русе
В последното си видео Краси, споделя всички бг  канали, които снимат ревюта на книги: https://www.youtube.com/watch?v=Jinl4M-xd1Y
Той подкрепя и споменава всички , дори и най-малките канали с по 100 абоната.
Един мой коментар под негово предишно видео
Скрит текст:
За съжаление от 26 изброени, доста вече не снимат, включително и най-големият книжен канал с 6 000 последователи ,, Четат ли двама''.
Тъжно е как бюти влогърите макар и лицемерно се подкрепят взаимно, особено щом опре до бг мама, а книжните  едвам ,,оцеляват''.
P.S. Наскоро Стефи (Stefi`s library) , беше прочела ,,Люляковите момичета'' - писахме си в инстаграм и й пратих линк към моето ревю като я помолих , като писател и влогър с вече няколко години практика да сподели мнение, съвет,критика, не да ме споменава в стори или да ме тагва, а на лично съобщение, ами и до ден днешен нямам отговор. Simple Smile

# 3 077
Лори, за мен книжните канали като цяло са много нишови и да се сравняват с бюти каналите е странно. Литературата не е червило и има твърде много субективизъм във възприемането й. Аз съм четящ човек, но не мога да гледам ревюта на книги. Защо? Защото се правят наивистично и някак по детски. Оставям настрана, че рядко се говори за сериозна литература. Но ако 3/5 от клипа е инфо за автора от уикипедия, описание на корицата и базова информация за героите и мястото, 1/5 ми преразказва сюжета и едва 1/5 ( в най-добрия случай) за философията на книгата и препратките, то това видео е общо взето на ниво литературен лексикон от училище и не ми дава нищо ново като идея и възприятие.

# 3 078
  • Русе
Да, може би е странно, но да вземем https://www.youtube.com/channel/UCAyRpQ3eW62bFsA7wDbBGiQ С книга в полунощ - красив изказ, добро качество - видео и звук , прави подкастове и някакви мижави си 500 абоната и по 300-600 гледания. Сравнението ми е ,че както козметичните брандове са нишове - според типа кожа, коса и пр. , да така и книгите са  според жанровете. Но докато при книжните влогъри долу-горе си следват вкуса и нишата, то при бюти и ляйфстайл каналите е миш-маш - рекламира се всичко що им пратят, независимо дали е подходящо за техния тип кожа или коса, масово си снимат и показват децата, за да извличат дивиденти и на техен гръб , болката ми е затова,че канали с полезна стойност са малко като брой, като търсения, гледания , за разлика от какъв цвят храна ядох, рутини и нови придобивки, демек пр пратки. Както козметичните фирми са търговци, така и издателските къщи са, и двете се нуждаят от търсене, реклама и продажби.

# 3 079
Това, че се подкрепят няма нищо общо. Част от подкрепата е да се коригират една друга. Не публично, естествено. Иначе е тотално лицемерие и лъсва бързо истинското лице. Продажност и липса на позиция.

# 3 080
Коци май много обича вино и си проси бъдещи колаборации с винопроизводители.

Вчера Коцарана се хвалеше в сторита, че е получила специална пратка от винарна, но се оказа, че тя сама си е поръчала вино със специално послание за нея...

Една дама писа, че е пуснала мейл със запитване на винарната каква е практиката им с инфлуенсърите и оттам са й отговорили:

На никоя дама не и е заплащано да ни прави реклама. Това са наши клиенти и не виждаме нищо лошо да ги репостваме. Ако сте се подвели от ръчно написаните картички имаме такава опция ако някой желае да направи подарък може да добави и личен поздрав към поръчката си.

ахаахахаха Nice one, Коцке!

# 3 081
Т.е. Коци сама си е поръчала вино и картичка с пожелание, а сега го представя като “изненада”? 😒

Е, не! 🤣

# 3 082
  • MJF
Деси Топчтито голямо шляпане, голямо мляскане.
Ако купищата продуктите, които си намаза по лицето, наистина действаха, тя нямаше да изглежда толкова повяхнала.
Нито лицето й е свежо, нито косата й изглежда здрава и лъскава.
Дали наистина вярва във всичките глупости, които говори или цялата работа е, за да си продава измислената кутия?
Комичен образ като цяло.

# 3 083
Бюти каналите имат много по-широк обхват от книжните канали. Първо, че обхващат всички възрастови и социални групи - почти всеки може да намери нещо интересно. Освен това са разтоварващи, козметиката е относително обективна или поне не е толкова поляризираща.
От друга страна, когато говориш за литература в такъв формат, обхващаш много по-малка част от таргет групата си - дори и да се целиш във всички активно четящи, форматът ти налага ограничения; ще достигнеш само до хората, които са склонни активно да търсят видеа за книги. Освен това форматът определя "пасивна" комуникация. Когато говорим за книги обичаме да "говорим" за книги, а видеата не предполагат възможност за разговор/механизма на коментарите е общо взето незадоволителен/. Като цяло ако ще гледам 15 минутно видео за книга, предпочитам да прочета нещо интересно.
Издателствата имат съвсем различен подход от козметичните компании. Като цяло те разбирам, Лори, искаш да намериш начин да развиеш хобито си и да получиш същата подкрепа от компаниите, както колежките, които рекламират червила и дамски превръзки. Но при литературата / и изкуството като цяло/ нещата са съвсем, съвсем различни. В тази връзка, който е успял да изчете мнението ми до тук, представете си Полина да я критикуват така, както се критикуват писателите - който е чел истинска литературна критика може да си представи какъв шок ще е за Аполинария едно такова "ревю" на работата й Joy
П.С. : Ето, от Лори научавам за "С книга в полунощ",  иначе няма как да попадна на нея, а виждам някои интересни теми. Но няма шанс да търся Вирджиния Улф в Ютуб...

# 3 084
Хахаха ама как се излага тая Коца. Това като по-грозноватите момичета в училище, които на Св. Валентин си изпращат сами картички Joy

Вчера се опитах да пусна влога на Пепе. Превъртях отгоре-отгоре и попаднах на момента, в който се мажеше с поредния крем, който използвала "ежедневно"... Спрях клипа и погледнах описанието. Видях 4 продукта на една и съща марка и ми стана ясно, че е спонсорирано. Издразних се, защото никъде не пишеше, че е реклама, и уж ни показва някакво (измислено) ежедневие, а пък вмъква "невинно" продукти, за които ще ѝ се плати.

Аз не искам да гледам WS Teleshop с оня, който се правеше на германец и му "превеждаха" отгоре с друг глас на БГ. Дразни ме тази трансформация и меркантилност в бг влогърите. Нали всички са маркетинг експерти. Защо не работят по специалността си в останалата част на времето, а междудругото да правят влогове?

Полина е fast learner най-вече на БГ история!!!
И определено има нюх към правенето на бизнес, но няма да кажа кой, защото ще изтрият коментара.

Тези дни гледам видеата на една гримьорка Lisa Eldridge ... Ето това е успешен човек - има си основна професия и споделя тайни за обикновените хора, които е научила в работата си. Такива неща ми се гледат, ама какво може да ме научи някоя продавачка (не искам да категоризирам хората, но очевидно е така...)

Когато гледам чуждите влогърки ми прави впечатление как говорят за детайли, дори и в рекламираните видеа. Нашите казват "Да, хубаво е" и айде...

Вчера гледах едно старо видео на една Милена, чийто канал споделих наскоро. Отваряше адвент календар. Ами толкова безмозъчна... Възприемаше, че календара ѝ е пратен като подарък... Като попаднеше на продукт, който не ѝ допада, казваше, че не го иска, защото не ѝ харесва и ако някой го иска, да ѝ пишат, за да го прати... Аз не бих искала да ползвам "боклука" на някого.

Нашите инфлуенсърки са 1:1 с БГ филми от 90те години и сравнението им със западните от тогава.

# 3 085
Милена наистина е доста изпразнена от съдържание и винаги съм се учудвала, защо е толкова популярна тук.
Относно книжните блогове: като човек, който чете много, не бих проявила интерес към подобен вид блогове. Защо? Защото нищо не могат да ми дадат. Бюти блоговете ме разсмиват, забавляват, понякога дори са ми полезни.
Но какво може да ми даде блог за книги? Нищо.
И в повечето случаи хората, които говорят за книги са с оскъден речников фонд. Не целя да обидя хора, които имат блогове или правят влогове за книги. Всеки труд е достоен за уважение.

# 3 086
Аз защо имам някакъв спомен, че Dessytalks преди време обясняваше, че е спряла с видеата, защото влогърите са опорочили идеята на това хоби с непрекъснатите колаборации и т.н. (цитирам по памет), някой друг помни ли такова изказване? Неприятно ме изненада реакцията ѝ спрямо тъпотиите на Полина, от нея не го очаквах, хем не съм ѝ някакъв страхотен фен, просто мислех, че разсъждава трезво, още повече че съм запомнила и това изказване по повод нежеланието ѝ да снима.
Снощи Ида питаше в story какви видеа искат зрителите ѝ да видят от нея, с оглед че си е вкъщи, има повече време, което да инвестира в хобито си, иска да навакса с видеата, докато не е на работа и търси обратна връзка Simple Smile Ида за мен е уцелила точния баланс - поддържа хобито си, отделя време и средства за него, цени обратната връзка от последователите си, не се оправдава с глупости, не рекламира крема сирене, тоалетно пате и бърз кредит Wink Само добри впечатления имам от нея и болшинството могат да я имат за пример.
Live-ът на Ели съм го изтървала, хванах само story-тата по повод него, стори ми се разстроена, но сподели каквото ѝ тежеше и приключи с темата, което ми се стори ОК като поведение.
Скрит текст:
Моето мнение относно коментарите за личния живот, било то на Ели или на някой друг инфлуенсър, е малко по-различно, но подозирам, че ще предизвика дискусия извън рамките на темата, затова ще се въздържа от споделянето му Simple Smile

# 3 087
  • София
Последния вльог на Пепе ми беше изклютелно скучен, едвам едвам го изгледах с превъртания. Само накрая децата оставих, че синът ми много се радва на други деца и искрено им се смя.

# 3 088
Изгледах сега сторитата на Константина, видях и съобщенията в ИГ профила.

Ами не знам, но ми се струва, че нещо не е както трябва.
Според мен си е ПР пратка.
Дали въпросните вина не искат да го признаят и по този начин злепоставят Константина или този профил търси популярност... не знам, но е факт, че скрийншот с разговора с тях не е показан, което на мен ми е съмнително.
А и е странно да тръгнат да се обясняват в ИГ дали са пращали подарък на някого или той си го е купил от тях и какво си бил поръчал. Много непрофесионално, ако наистина е така.

# 3 089
Момичето току-що прати това:

Скрит текст:

Не знам, аз от Коца очаквам всичко.

Общи условия

Активация на акаунт