Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 255 561
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 3 345
Личи си, че не я следвате Бибонс Simple Smile Постовете й са предимно рекламни, даже ги качва в сайтове, от където можете да си ги свалите като тапети. Лични неща качва само в сторита и в блогпостове. Ако само скролирате профила й ще видите единствено перфектни кадри, ако й следите сторитата няколко седмици - ще й видите личността. Прави ежемесечни курсове за коктейли в столични барове, много приятни и забавни са.

# 3 346
Голямо чудо, че го нарича мъжа и,така и е дошло на момента. Според мен си говори доста добре , повече и разбирам от доста бг влогърки, които фъфлят, а за грамотност да не говорим .

# 3 347
Това ми напомни на Мегъзито с нейното “мъжът ми” 😃
да не се окаже, че и на тази мъжът ѝ вече е бракуван?!

# 3 348
Това ми напомни на Мегъзито с нейното “мъжът ми” 😃
да не се окаже, че и на тази мъжът ѝ вече е бракуван?!
Нищо чудно нито споменава на колко е нето го показва.За име не знам дали е казвала едва ли ще случайно някоя бг мама да не се порави и да го намери е да се окаже някой +30 с 2 деца и жена

# 3 349
Голямо чудо, че го нарича мъжа и,така и е дошло на момента. Според мен си говори доста добре , повече и разбирам от доста бг влогърки, които фъфлят, а за грамотност да не говорим .

Да, аз също не мисля, че се е замислила дълбоко как точно да нарече приятеля си. Просто му е казала така.

# 3 350
Според мен Капитоновата говори чудесен български и не бива да се напада заради грешките, които допуска. Българският език е много труден за чужденци, особено за руснаци и повечето го говорят кошмарно, докато тя за човек, който е започнал да го учи толкова късно, според мен се справя много добре. Прави ми впечатление че се старае да изговаря правилно и не вмъква разни думи на руски/английски, да не кажа че някои български влогъри говорят с повече чуждици от нея. Похвалих я преди няколко страници, че прави видеа като по учебник (стегнати, позиционира се в 2-3 ниши, без да обхваща ненужни теми, като изключим видеото за коронавируса, монтажът, старанието и честотата на качване са похвални). Това, което ме дразни в нея е, че помня как последва и отследва половин България, докато драпаше да натрупа последователи, което си е тъпа постъпка, както и че се взема една идея по-насериозно, предвид ненатовареното си ежедневие. Според мен не трябва да споделя повече информация за приятеля си, дори мисля че вече прекрачи границата, която би била в нейна полза. Този тип мистериозни връзки на млади жени с по-възрастни и състоятелни мъже винаги оставят едно усещане за меркантилност у едната страна, без значение дали това действително е така.

# 3 351
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Kолко пък да е добър,щом пише деня вместо дни...елементарна дума.

# 3 352
За теб е елементарна.
Щом някакви на по 25-30 г. бъркат елементарни неща на родния си език, какви очаквания имаме към чужденците?

# 3 353
Аз смятам, че и Полина, и Капитонова говорят много добре езика ни. Да, с акцент и тук-таме с грешки, но и повечето българи, които познавам имат акцент на чужди езици, както и нямат идеален правопис и пунктуация. Капитонова не съм я чела особено, но Полина е доста грамотна.
Искрено съм учудена обаче, че особено за руснаци българият бил много труден. Може ли някакво разяснение по въпроса? Не мисля, че има причина за американци или африканци да е по-лесен.

# 3 354
Ако има филолог може да се включи, но мисля, че е свързано с липсата на падежна система, която е характерна за славянските езици.

# 3 355
Точно, Джудит. Както и времената и доста други особености на езика ни като редукция на гласните, множеството диалекти...

# 3 356
Пуснах си видео на Капитонова,.някакъв влог предимно за храна. Страшна красавица е мацката, а българският ѝ е чудесен. Винаги ми прави много грозно впечатление когато се коментира акцентът и някоя граматична грешка тук-там на чужденци. Руските падежи за нас са много трудни, за тях често е по-трудно да разберат кои думи се членуват обаче. Нищо особено, абсолютно убедена съм, че няма човек, който е започнал да учи един език като възрастен и да го говори перфектно като native speaker. Аз говоря свободно три езика, руски започнах да уча на 19 и не напреднах особено за няколко години. Наистина ми беше доста трудно, защото постоянно се замисляш дали думата, която искаш да кажеш не е всъщност на български. Грешките, които Капитонова прави, аз правя по-същия начин заради българското влияние (заместване на "о" с "а" и обратно).

А като знам произношението на чужди езици и на българите не им е невероятно не мисля, че е уместно да се правим на езикова полиция за най-малкото нещо. В тази тема също се пише много далече от безгрешно.

# 3 357
Kолко пък да е добър,щом пише деня вместо дни...елементарна дума.

Всъщност "дена" и "дни" са дублети, а и на нормална клавиатура, и на фонетична, "а" и "я" са на съседни клавиши. Simple Smile
Това си личи, че е техническа грешка.

Иначе прави грешки при произношението, но е нормално. За човек, който преди няма и 3 години е започнал въобще да се престрашава да говори на български, се справя чудесно.
И се съгласявам напълно с Dalindrah за коментарите на акцент на чужденци. Като съм чувала как българи, които се определят като знаещи английски, говорят... нали. Simple Smile

Писах вече защо я харесвам, но покрай всичко останало ми напомни за някои любими руски рецепти. Heart
Ако Берьозка е отворен, ще мина за пломбир, сушени калмари и кондензирано мляко Heart Eyes

# 3 358
Точно, Джудит. Както и времената и доста други особености на езика ни като редукция на гласните, множеството диалекти...
Времената, особеностите и диалектите ги учат и другите чужденци. Плюс съвсем различната азбука и друга група езици. Ставаше дума за тoва:
Цитат
Българският език е много труден за чужденци, особено за руснаци и повечето го говорят кошмарно, докато тя за човек, който е започнал да го учи толкова късно, според мен се справя много добре.
Милица, която е харесвана тук, има ново видео за вируса. Според мен е права за доста от нещата, които казва. Ако не права, то поне една идея по-разбираща и въздържаща се от генерални заключения в сравнение с други. На Капитонова видеото по същатата тема ми беше много неприятно за слушане и то е причината да не я гледам. Милица обаче в началната снимка на видеото е написала с главни букви "MЕДАЛА ВИНАГИ ИМА ДВЕ СТРАНИ". Сигурно е от недоглеждане, обаче при качване на видео ми прави по-лошо впечатление в сравнение в стори, което е писано набързо.

# 3 359
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Въобще цялото й изречение не звучи наред,но мен нито акценти,нито грешки от чужденци толкова ме притесняват.
Коментирах по повод това,че българския й бил перфектен,което видимо не е така.

Общи условия

Активация на акаунт