Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 256 342
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 900
Честит празник, дами! Пожелавам ви красив и усмихнат ден Simple Smile

Аз се включвам с малко емоционални размисли, предизвикани от уикенд събитията в София.

Вчера посетих Миш Маш фест за авторски и ръчно правени издания: готина локация, хора, много приятна атмосфера, абе, супер събитие.

После се поразрових онлайн, гледах какво споделят организаторите на събитието: сторитата от "инфлуенсърите" бяха 3 и бяха основно за безплатното им печатно издание, в което явно присъстват тези инфлуенсъри.

После се оказах на едно осмомартенско събитие Fetr Femme, което беше рекламирано като много интересно. Отварям вратата и гледам: Божана, Ая, Преслава Цачева и май още 1-2 от "известните", но не се сетих кои са.

Мястото е тясно, ужасно претенциозно, на една й правят веждите с конец, до нея друга я сушат със сешоар, всичко това заобиколено от щендери дрехи и DJ.. и да е имало нещо хубаво, не го видях. Изкарах точно 4 минути вътре, но пък беше събран елитът, защото все пак имаше и няколко големи бранда, които участват.

За пореден път ми писна да ми рекламират такива "велики" събития, които грам не успяват да ме развълнуват и паралелно да има някой готин ивент, за който обаче всички наши инста звезди и инфлуенсъри са слепи.

Знаем защо се получава така, парите и ухажването от големи и известни брандове са важен мотиватор. И все пак, как пък нямаше някоя по-свободна, която да отрази и събитие, за което не са я поканили с червен килим, а просто защото е наистина хубаво?

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 15:28 от Mira.

# 901
Честит празник!
Гледам 40минутният влог на Ивана и съм малко потресена как е дала 47лв за Гуа Ша (за първи път го чувам/виждам това) само защото е видяла някой да го използва. И и писнало да "търкаля" ролера. Потрес.😂 Като Галя ми е, дай да го вземем, че е на Патриция Пепе, нищо, че няма да го нося..

# 902
Първо, честит празник на нас!

И аз не знам откъде да започна хаха....

Ивана грам няма и да я коментирам... Лута се в безтегловност и не знае какво и как снима, ама ДА ИМА!

Валериту така се е "наработила", че пак беше в почивка видиш ли?!

Пепе... не знам.. Изглеждаше искрена. Със сигурност не и лесно, още повече пък приятно! Също така не мисля, че дължи подробни обяснения защо и как.

Видеото на Маги много ми хареса! Беше ми много приятно да го гледам, което не е много характерно (поне при мен) за такъв тип видео.

# 903
На Ивана и аз видях малко от видеото, имам много джаджи, включително споменатите от нея. Това, което ме убива е, че не знае за какво се ползват 🙄

# 904
И аз следвам roseandmatcha в Инстаграм. Смятам, че има разнообразна и интересна тематика и като цяло си е направо "свеж въздух", сравнено с лавината бюти и лайвстайл. Адмирации за това, че съдържанието й е на български език и явно се е усетила, че тук бързо би събрала повече популярност и биха я забелязали.

НО има неща в нея, които не ми допадат и донякъде това влияе и на начина, по който възприемам споделенето от нея инфо, колкото и полезно и интересно да е то.

Извинявам се, ако обиждам някого, но наистина ми е много неприятно да слушам хора с акцент, дори и лек. Ако знаех, че аз говоря така, нямаше да залагам на видео и звуково съдържание. А тя наистина не спира да говори и да се обяснява в сторита.

Не ми допада постоянното споделяне на онази двойка, явно брат й и гаждето му, както писахте тук. С нищо не са ми интересни, дори са ми антипатични. Следвам я, заради еко темата, а не заради това.

Понякога наистина прекалява със сторитата, въобще не мога да изглеждат толкова много. Други инфлуенсъри също ме чакат! Simple Smile

И в YT спрях да я гледам, откакто имаше един влог, в който си беше в България и се въргаляха все едно цял ден по анцузи и чехли на някакви дивани. На кой му се гледа това?

# 905
Аз имам гуа-ша камък (по препоръка на майка ми), ползвах го 2 седмици и после ми писна. Струваше 2 лева от китайски магазин в центъра на София преди година-две.

47 лева... друг път ще дам.

# 906
За съжаление roseandmatcha има доста повърхностен поглед върху проблемите, с които се е заела. Казвам го като човек, който й е дал шанс и я е следвал.
Екологичните й избори са от позицията на човек с много неосъзнати привилегии. Продуктите, които промотира са недостъпни за много хора.
Феминизмът й е проблематичен, както Кактусчето спомена. Доста често промотира "жените над мъжете" слоганите. Но някак мистериозно мълчи за скандалите на nike относно майчинството на спортистките.
Наистина исках да й дам шанс заради тази кампания, на която попаднах от други потребители и исках да я последвам отново. Но сторитата ме отказаха.

# 907
Филети с нов клип. Филяка вЕрно пооправил прическата. Алелуя! Едно хубаво нещо да направи Пепе за някой от Филиповците си!

# 908
Помня как преди,  родните влогърки снимаха за почти всеки празник, преди Коледа- курабийки, украсяваха домовете си, елхи, опаковане на подаръци... за 8-ми март- “пригответе се с мен”,идеи за подаръци... имам чувството, че колкото повече им се разрастват профилите, толкова по неглиже го карат. Кое точно им позволява да си мислият, че оттук нататък, каквото и да направят, ще е ОК? Вижте първите им видеа, в които са много скромни, мили, винаги “да са в помощ”.

# 909
Сега масово се изсмуква от пръстите, влогове по 40 минути 😱, реклами от “бюти влогър” на тоалетно пате... общо взето-  КЪДЕ ПОПАДНАХ 😂

# 910
Помня как преди,  родните влогърки снимаха за почти всеки празник, преди Коледа- курабийки, украсяваха домовете си, елхи, опаковане на подаръци... за 8-ми март- “пригответе се с мен”,идеи за подаръци... имам чувството, че колкото повече им се разрастват профилите, толкова по неглиже го карат. Кое точно им позволява да си мислият, че оттук нататък, каквото и да направят, ще е ОК? Вижте първите им видеа, в които са много скромни, мили, винаги “да са в помощ”.

Ще ме извинявате, ама да си инфлуенсър е равно на това да си мързел и да ти плащат за това. Все повече момичета, които нямат амбиции за развитие в други области виждат потенциала в инфлуенсърството и се захващат с това. Реално погледнато, това е най - прекрасната професия съществуваща в момента. Снимки и клипове от време на време, плащат ти повече от добре, пращат ти и всякакви неща, които намаляват разходите ти до минимум, а ти не правиш нищо натоварващо, нищо сложно и като ти писне си взимаш творческа почивка.

# 911
Абсолютно! Разбирам, влоговете им да са от екзотични места, градове в чужбина, с обилна информация, съдържание, направено под формата на късометражно филмче- ОК, бих гледала и 4 часа. Но да си седиш вкъщи, да снимаш как си махаш и грима, сокове и леща,  и да го отразяваш в 40 минутен влог.... Разбирам и да се подвизаваш под името “лЯйфстайл” влогър, блогър, пак сякаш ти дава повече пространство за реклама, на всякакви небивали продукти. Канали с конкретни теми, в случаят грим, да ни замазват очите, коооолко хубаво било тоалетното пате или еди кое си наргиле, или вино... знам ли... за мен това на моменти ми е обидно. Както казва моята баба- “абе, тия на балами ли ни правят” 😂

Помня как преди,  родните влогърки снимаха за почти всеки празник, преди Коледа- курабийки, украсяваха домовете си, елхи, опаковане на подаръци... за 8-ми март- “пригответе се с мен”,идеи за подаръци... имам чувството, че колкото повече им се разрастват профилите, толкова по неглиже го карат. Кое точно им позволява да си мислият, че оттук нататък, каквото и да направят, ще е ОК? Вижте първите им видеа, в които са много скромни, мили, винаги “да са в помощ”.

Ще ме извинявате, ама да си инфлуенсър е равно на това да си мързел и да ти плащат за това. Все повече момичета, които нямат амбиции за развитие в други области виждат потенциала в инфлуенсърството и се захващат с това. Реално погледнато, това е най - прекрасната професия съществуваща в момента. Снимки и клипове от време на време, плащат ти повече от добре, пращат ти и всякакви неща, които намаляват разходите ти до минимум, а ти не правиш нищо натоварващо, нищо сложно и като ти писне си взимаш творческа почивка.

# 912
Новия влог на Ивана пак не можах да го изгледам - 40мин, които можеха да са 15. Само видях, че цял ден седя вкъщи, а не успя да си изведе кучето и чакаше Боби да се прибере от работа да го разходи. 😁

# 913
Коя влогърка говори за наргиелета?

# 914
Биляниш, инфлуенсърка, която в момента е бременна🤷🏼♀ написах го, като пример.

Коя влогърка говори за наргиелета?

Общи условия

Активация на акаунт