Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 256 220
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 165
Това за Рамадана, не искам с никой да споря, но доколкото знам на турски е рамазан, на арабски рамадан, на английски също се пише така и аз лично не го отчитам като скандално невежество Simple Smile

# 166
Втори опит- без честитка😂

# 167
Аз имената умишлено не ги коментирам, защото явно се припознават някои хора и става драма. Веднъж имаше дискусия за чужди изчанчени имена + БГ фамилия, която бързо ескалира и всичко се изтри. Безумия всякакви.

Най-любимо ми е като от родилното ги готвят за чужбина и затова трябвало международно име 😂 От личните ми наблюдения, само тук логиката е, че на някого ще му пречи българското ти име, ама както и да е.
И не, вариантите не са само Пенка и Елизабет - Анн - Мари - Вивиан Петрова Груйчева.
АБСОЛЮТНО НИЩО ПРОТИВ НИТО ЕДНО ОТ ИМЕНАТА, преди да приемете буквално думите ми. ♥

Българското и източноевропейското име като цяло не ти е в плюс когато си търсиш работа в Западна Европа, пък вие каквото си искате вярвайте. Ксенофобията си е съвсем реална и ако се казваш Любомир или Чавдар (особено като го комбинираш с фамилии като Хаджийски или Калайджиев) е достаааа по-вероятно някой анти имигрантски насочен HR директно да ти изхвърли директно CV-то отколкото ако се казваш Ана или Мария.

Рамадан и Рамазан са едно и също нещо, на арабски тази разлика в произношението на фонемите не пречи за разбирането на думата. Затова и често срещаното име Али може да се напише съвсем спокойно и Елѝ.

# 168
  • София
Честит ден на независимостта, Полина! Харе Кришна!

# 169
То, щото пък Ник не е кучешко име...
Ако е куче, като иска да го накара да лае, ще му казва: "Нико, лай!"
Това е в кръга на шегата, не искам да обидя никой! Името Николай даже много ми харесва. Прави ми впечатление, че вече все по-често се среща името Никола. А Ник ми е някак си безлично. На галено от Николай или Никола би подхождало, но само по себе си не ми харесва.

# 170
О, да. В момента в една тема се обсъжда името Вивиан Мей Лили Роуз. Извинявайте, ама за мен е абсолютна проява на садизъм да си кръстиш детето така в България. Аз наистина предпочитам да се казвам Пенка, ако трябва да избирам между двете.
Сред инфлуенсърките не смятам, че има някое безумно име. Единственото, за което се сещам, че не отговаря грам на българската реалност е Сиена. Особено пък сложено до София, което е прекрасно и силно име с чудесно значение. А, да, Амая също. Ник си мислех, че е някакво съкращение на Никола или Николай. Нещо като Бест. Joy
Любимите ми влогърски детски имена са тези на Зорница - Екатерина и Анастасия. Хем наистина звучат като на сестри от едно семейство, хем сами по себе си са много красиви имена. Освен това аз обичам дълги имена.
Грешката на Полина продължава да ми се струва толкова нелепа, че не мога да повярвам, че е плод на друго освен на случайност и писане по инерция докато слушаш телевизора. Невероятно ми се струва да не знае какъв ден е 3-ти март.
Има нова драма около Джаклин Хил. Тоя път променени съставки на палитрата, което от веган става невеган без да уведомени клиентите. Сега се спори тя знаела ли е или не. Направо ми е жал за тази жена - не знам кой и дава съвети, кой и е адвокат, кой и е ПР и в Морфи какви хора работят, обаче всичките до един са пълни некадърници. Ако бях на Джаклин, аз най-вероятно щях да съм се скрила нейде вдън земя и да не искам да се покажа никога вече. То не бяха космати червила, крадени опаковки на хайлайтри, скапани волт палитри, сега ново 20. Не проблеми с алкохола, а с дрогата щях да имам вече, ако тия кардинални изцепки се случваха все на мен.
А някаква откачалка си набила 2-годишното дете, понеже и счупило палитрата на Джефри Стар. Това даже не знам как да го коментирам.

# 171
  • Варна
Дами и инкогнито господа, стигнах до заключението, че макар и еднояйчни, близначките Теа и Ая не са еднакво симпатични. Ая ми харесва много повече. Има нещо в нея, ама и аз не знам какво.

Да се чудя и аз на акъла си с какви работи се занимавам в деня на... Съединението.

# 172
И на мен са ми много любими имената на децата на Зорница.Кралски,дълги, с руско звучене и история. Вероятно и затова ги е избрала, а и звучат чудесно за имена но сестри,подхождат си. Дори съм й го казвала това. Питах я как ги е избрала и дали би разказала-не ми отговори. Винаги съм се интересувала от имена и защо хората харесват и избират определени такива. Стотици пъти съм коментирала и споделяла,че харесвам чуждите имена. И моето дете носи такова. Някои са откровена изгъзица обаче. Пред Пенка предпочитам да съм Вивиан!. Довода името да е международно ми е много смешен,но в него има резон и това не мого да го отрека. Не ми допада мисленето,че едва ли не всеки ще отиде един ден навън и затова трябва да е с международно име.
Ник не ми харесва,определено. Бест е гавра с Блоговест. Но пък напълно отговаря на стила и претенциите на Тоца.

# 173
Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против нито едно име. Просто изказването, че името Николай не става за дете ми се стори обидно.

# 174
Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против нито едно име. Просто изказването, че името Николай не става за дете ми се стори обидно.

Права си. То е смешно и абсурдно това твърдение за едно от хубавите и толкова разпространени  у нас имена.

# 175
Каролин, той Best the Beast си е Благовест. Така му е галеното 😂

# 176
Знам,знам и точно това ми е абсурдното! Да му имам галеното. Има си хас да не е the best във всичко. Че той проходи на 6 месеца!

# 177
В мнението ми няма абсолютно нищо, свързано с патриотизъм. И да, вярвам в каквото искам, не го натрапвам, нали? Най-добронамерено отбелязах, че нямам против имената от примера ми, а най-важната част от коментара ми е именно тази, че не говоря за крайности. Както вече написах, всеки бърза да се припознае и пречупва през своята призма.

Да не говорим за парадокса: хем искам да съм модерна и изчанчена и детето да е гражданин на света, хем ще се придържам към вековните традиции. И резултатът от това често е: „Кръстихме я Нанси на баба Атанаска. И Ричард на дядо Рачко.” Мхм.

И не са само инфлуенсърките.

За да не кажете, че карам по симпатии - Лора ми е любима, но имената на детето меко казано не мие допадат.

Кой както иска да си кръщава децата.

# 178
Спомням си във форума как се чудехме, че Тоцка е избрала стандартно и хубаво име, пък то... 😂

# 179
Спомням си във форума как се чудехме, че Тоцка е избрала стандартно и хубаво име, пък то... 😂

И аз се чудех. Бях сигурна,че ще е нещо свръхпретенциозно и напудрено. Ще видим ако роди и момиче живот и здраве.На тази Лора дето дъщеря й се казва Касиди ли говорим?

Общи условия

Активация на акаунт