Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 255 719
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 2 880
  • София
Не разбрах откъде тръгна мисълта за цъфтенето, че нещо четох по диагонал днес, но някои инфлуенсърки толкова отдавна за прецъфтели идейно, че не знам кога и какъв цъфтеж да очаквам.  

Коментарът беше, че влогърите трябвало "да се възползват от корона вируса, за да разцъфтят", което мен искрено ме възмути. Моето възмущение пък възмути всички останали и накрая цъфнахме и вързахме Joy

# 2 881
Коментирахте ли вече драмите с Триша Пайтас?🥱

# 2 882
Тази Цветифит и аз я видях във фейсбука. Изтри веднага сторитата от инстаграм, НО тези хора забравят да трият от фейсбука(обикновено), както се случи и при нея. Грозно поведение, което се показва на подрастващите. Лично не съм чувала на полицай някой да казва “кука”, освен ако не е било с подигравателен тон, най-често във вицове.
Една мацка сподели в коментар, където беше споделено видеото, че “тежка ѝ била съдбата” на Цвети, но докато постна моя отговор, че подобни неща изобщо не оправдават подобни действия*, коментара ѝ вече беше изтрит.

*Визирам факта, че вместо да се върнат вкъщи, търсиха път, който не е охраняван, т.е. не спазиха казанато от полицаите. Надявам се да хапне някоя глоба, точно за това.

За Гергана, не съм и очаквала да си направи зъбите, освен ако не е в колаборация.

Полина пада ниско с подобни изказвания. Точно през “огън и пещ” е минала точно тя... 😆

Лелята, дори не искам да я коментирам - жалък опит за хумор. Тъпо ми е за децата ѝ.
Йоанна, на 100% съм сигурна, че четеш тук. Само ще ти кажа едно нещо, каквото качиш в интернет - то остава завинаги в интернет. Мисли всичко което постваш в момента, как ще се отрази на децата ти и тяхното самочувствие, ако не за друго... Simple Smile

Редакция, че забравих:
Adoralova, някъде назад беше споменала за думи като: хартиса, тамън и прочие. В моят край, Разградска област, са често употребявани, най-вече от по-възрастни хора. Моята баба, която е жена родена през 1935г., използва изключително често подобни думи и изрази, а аз съм израстнала с нея и голяма част от моя речник е точно такъв. Може да е “селско”, да- не отричам(в което няма лошо!), но пък аз не бих се опитвала да ги премахна от речника си. На мен ми всяват едно чувство за уют и любов(примерно- заради баба), на други хора просто не им пука, а трети не смятат, че някои думи са по-стари и не се използват толкова често.
На мен ми прави по-голямо впечатление, когато някой ми каже думи като: лакирВам, сУшоар, млЕко, ЮтвеРка, здравей те и т.н. и когато ги поправиш, те блокират и ти трият коментара (подобно на дамата с пЬонката), вместо по едно “благодаря” и всеки по пътя си.

*Аз не съм перфектна, допускам грешки много често. Просто исках да споделя своята гледна точка.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 02:46 от Лия В.

# 2 883
За "цъфтежа"аз го разбирам така-няма реклами,колаборации,ивенти,а само съдържание базирано на собствената креативност.Отпадат им голяма част от "дейли" работата и задачките ,и се освобождава свободно време за създаване на влогове.Уви,това,което наблюдавам не пръска с идейност./става въпрос за някои,обичайно дъвкани/
От видеото на Ивана какво ми направи впечатление-хармонична двойка са,Боби е голям добряк,но хем го е поканила да снимат заедно,хем му изземва все думата.Тегли човека карта,той трябва да отговори на въпроса,а Ивана се изказва първа,все едно е нямала поле за изява до сега.Остави го Боби да говори,готин е,вклюила си го,дай му поле за изява.Все повтаря как е важно да се поставяш на първо място,да,съгшасна съм,доза себеегоизъм винаги е нужна,но не ми прави хубаво впечатление вечно да се наложиш,изкажеш.Съфорумки бяхха споделили,че има тънки намечета,че се опитва да му се "налага" и какво да яде,но пък казват,че двамата имат право на мнение,консолидират се по въпросите,та..са аи намерили златната среда явно,с компромисите и от двете страни.
Breedlove,имаш мнения много на място и в десетката,кеф ми е да те чета.
Жалко,че NJ,прохождащата влогърка призовава да се гледа видеото на Полина,в коя точно част обаче я одобрява.Подозирам,че ще е поредната,която като получи малко одобрение,понатрупа абонати,ще се самозабрави,времето ще покаже.
За Галя-мернах някакъв лайв,беше и зададен въпрос от сорта какви амбиции има,но не разбрах за канала и'ли става въпрос или за живота по принцип, Галя каза,че няма никакви амбиции,което пак не ми говори добре особено.
Някой спомена Триша Па/ейтас и нкв драми.Веднъж тубата ми предложи нейни видеа,изобщо не знаех коя е.Драмосваше нещо за гаджето си,то не беше рев с чорлава коса,сополи,то не беше чудо.Разгледах и канала и разбрах,че основното и съдържание е тя как мляска на микрофон поглъщайки огромно количество фастфууд и предполагам от това печели гледаемост.Шок,шок за мен,тъй като на мен ми е нелицеприятна,мърлява...и нямам влечение да гледам как някой плющи на камера и ми мляска на микрофон.Пълен ретард.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 07:49 от BaklavaTa

# 2 884
Окей, де! Полина се изказа за рекламите, но те буквално бълват тонове постове и видеа, абсолютно несвързани с тематиката на профилите си, това е абсурдно! Колко пък да им е честно мнението за даден продукт, след като е платено? Аз лично не вярвам, не ми звучат достоверни думите им🤷🏼♀

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 08:21 от Emilie_

# 2 885
Аз, като зрител и човек, от който те вземат парички за “VIEW”, както казва уважаемата г-жа Полина, държа най- малкото да има някаква последователност и линия, по която да се движат. То хванат от единия, та го прекарат през другия край...айде...

# 2 886
Някой помни ли дали Полина рекламираше превръзки Always?
Защоти на апартаментния тур ми се видя, че има в гардероба си Либрес.

# 2 887
Полина тамън си изгради някакъв образ на супер успешна мами-блогър-влогър-лайфстайл-бюти-всичко-гуру-с-мъж-мечта-бизнесдама-тунингована-популярна-всичкоможеща и тези лоши, искащи чужди ресурси дами посмяха да я изкритикуват. Пфу, тежък живот водят наистина. Да не беше го качвала това видео с хаотичната мисъл, а накрая покдрепа към нови звезди в бранша, ама да не били елементарни съвсем..Ъхъ, направо профешънъли снимат само, с твоя помощ разбира се.

Във видеото на Галя забелязахте ли как уж седна на тоалетката с идеята, че ще намаже едно серумче и хоп - cc крема на Лумене (случаЕност) сложи с предварително напоената бюти гъбка Trollface

Хитруши бе, забавляват определено.

Някой помни ли дали Полина рекламираше превръзки Always?
Защоти на апартаментния тур ми се видя, че има в гардероба си Либрес.

Да, кутията е Либрес. Тя рекламираше Олуейс.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 08:35 от Tual 💭

# 2 888
Какви амбиции да има Галя? Тя си е направила кариера едно време. Има си живот,който й харесва явно,осигурена е,прави си каквото й харесва явно е доволна. Всеки ли трябва да има амбиции?
Полина-няма лошо да обясни за рекламите по принцип е добра идея,но не и ако зад нея се крие единствено причината да се обясни и изтъкне пред "хейтърите."  Ами на мен ми звучеше оправдателно цялата работа. Старата песен за завистта не винаги е валидна-толкова е изтъркано.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 10:03 от Мис Каролин Бингли

# 2 889
  • София
Йогурина, честит рожден ден (с малко закъснение)! Да си жива и здрава, много щастлива, успешна, обичана и обичаща!

И аз смятам, че сега беше удачното време влогърите да се размърдат малко и да покажат разнообразно съдържание - все пак, хората са затворени в къщи, имат време да гледат видеа; та в тази връзка сигурно е споменато и "разцъфтяването". И, съжалявам, но не мога да приема довода, че са дълбоко покрусени от събитията около тях. И аз съм притеснена, но всеки ден си върша задълженията, за които работодателя ми ми плаща и никой грам не го вълнува как се чувствам и дали гледам ген. Мутафчийски по 15 пъти на ден. Та, в тази връзка, след като милиони хора продължават да изпълняват работните си задължения (защото нали нашите влогъри това работят), не виждам защо те да не могат да го правят. Колкото и грубо да звучи- да, това е тяхното време, ако искат да натрупат повече последователи. Моята професия също изисква по-интензивна работа в определени периоди или покрай определни "събития" - ами, мобилизираме се и работим, независимо дали сме притеснени заради Covid-19, или заради напрежението в Сирия, или заради икономическата нестабилност, или поради друга причина. Чак се ядосах, а работния ми ден тепърва започва. Дали мога да се обадя на шефа ми и да му кажа, че съм притеснена, защото света около мен гори и днес няма да работя? Не мисля, че ще ме огрее.

# 2 890
Изгледах видеото на Галя на много бързи обороти. Изключително "семпъл" грим си направи Simple Smile
А Полина..ох, не мога да я слушам. Опитах се, не мога!

# 2 891
...инфлуенсърите да разцъфтят, възползвайки се от момента, а не да апелира за гледания на старите си видеа, за да ѝ се пълни джоба. Глупаво момиче... Същото и с нашите родни инфлуенсърки, коя от тях показа колко "струва" нейната креативност? Всичките ги мързи да гледат дори.
А може би пък в такова положение, докато гледаш как светът около теб гори и очакваш да пламне и тук, някак не ти се цъфти? Thinking
Не всеки е такова перде, че да се прави, че нищо не се случва и новата му спирала е топ приоритет в момента. Да не говорим пък за тези, които са затворени с родители, деца и/или работещи от къщи мъже и се чудят чай ли да пият или да се обесят Joy
Мисля, че сравнително скоро коментирахме колко е удобно маскирането на всевъзможни теми под шапката на лайфстайл блог/канал и как всякакво съдържание може да се пласира, без оправдания, понеже е лайфстайл ? Извънредното положение/карантина не са ли начин на живот в момента (лайфстайл)? Интересно как една Анна от School Of Affluence, която често давам за пример тук, успява да бъде продуктивна и с оглед обстоятелствата, при все че каналът ѝ също е лайфстайл. Мога да дам много примери с много влогъри (предимно чуждестранни), които и в тези смутни времена успяват да докажат креативността си, въпреки че са затворени вкъщи, а и всички сме в "една лодка" все пак. Влогъри, които също "това го работят", но имат заснети видеа в аванс, железен график, който рядко нарушават, интересни идеи, с които изненадват аудиторията си. Оставам с впечатление, че един наш инфлуенсър, който все пак "това го работи", не е способен да създава съдържание извън кръга "мол-събитие-разопаковане на ПР пратки" Simple Smile Нека тогава да няма учудени защо не се приема сериозно тази професия и няма тежест, защо масово се смята, че не се плащат данъци и че инфлуенсър/влогър е синоним на безработен лентяй - заради това несериозно отношение към собствената професия (изключвам случаите, когато е хоби).
BaKlAvAtA, Welt - ето от този мой коментар тръгна "цъфтежът" Simple Smile
Стоя зад мнението си, че с оглед ситуация, в която половината свят е затворен по домовете си за 24ч., седмици наред, един влогър, който "това го работи", би могъл да извлече само дивиденти, ако продължава да бъде активен, да натрупа гледания и нови абонати, но не виждам никой от родните инфлуенсъри да се възползва от тази възможност. Не виждам заснети в аванс видеа, не виждам график на качване, не виждам изобщо сносно съдържание, чиято съвкупност е индикация за тотална липса на креативност, липса на отговорно отношение към професията и супер ограничен лайфстайл. Говорейки за лайфстайл, смятам, че е абсурдно, когато аудиторията се възмущава от поредната несвързана реклама, лайфстайл каналът да е оправдание, че няма точна ниша и че всичко може да е част от съдържанието, но сега някак си видеа не се снимат?! Лайфстайлът ни в момента е стоене по къщите, не разбирам защо лайфстайл влогърите само се оправдават със същото.
Памела Райф, за която споделих наскоро и се оказа, че доста от вас гледат, още в първите дни на обявяването на пандемията направи график от старите си видеа, организира live чатове и live тренировки, изтегли напред проекта си с подкастове, за да ги публикува по-рано, сподели, че вместо ново видео на всеки 2 седмици, сега ще качва ежеседмично (дори 2х). Памела сподели, че за 2 дни има 50 000 нови абоната в ЮТ, гледанията ѝ са скочили с по ~500 000, а Инстаграм акаунтите ѝ са избухнали. Но да, бизнес нюхът и пробивността ѝ са на светлинни години Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 09:45 от Crystal Noir

# 2 892
Полина здраво компенсира с това видео  Laughing Всеки е минал през някакви трудности, тя какво си мисли - че всяка мусакаджийка се е родила в средностатистическа ситуация и не е мръднала от кухнята ли? Този образ на супер успешна бизнес дама почна да ми втръсва. Не е глупава жена, ясно е че има някакви цели, но защо трябва да се обяснява и да се опитва да се качва връз главите на "хейтърите" си. Това, че живеят в някакъв подреден свят, в който могат да блокират негативното, им изиграва много лоша шега. Вие представяте ли си, ако в нашия реален живот се впрягахме и обяснявахме на всеки, който нещо не ни харесва или ни критикува?
Скрит текст:
Това е такава пречка в кариерното развитие... Лошото е, че виждам млади момичета, които забърсват всяка критика с "оо, ти ми завиждаш" и съответно циклят на едно ниво и не се развиват така бързо, колкото "пердетата", които осмислят критиката, захапват на инат работата и се катерят нагоре.
В това отношение скоро видях да споменавате Анна Бей от school of affluence и някой беше хукнал да сравнява как така не ни дразнело тя като говори за хубави домашни дрехи, а Полина ни дразнела. Ами не ни дразни, защото Ана не вади от 110 кладенеца вода с измислени извисени причини защо го прави, а си казва  нещата както са - луксозен живот, луксозен мъж и как да се впишете в този живот. Обаче Ана никога, никога не си е позволявала да размахва пръсти и да смачква другите жени на принципа "вижте ме мен, вижте се вие, мусакаджийки". Аз водя съвсем различен начин на живот от нейниия и имам други цели, обаче отвреме-навреме си се разтоварвам с видеата й, защото са много честни и straight to the point
За драмата с Триша Пейтъс - чудя се как още не е cancalled тази мацка. Този път дори приятелчетата й по върховете на ютуб не могат да я спасят. От известно време гледам другото замесено момиче DissociaDID - много интелигенто поднесено обяснение за дисоциативните разтройства, много неща научих, препоръчвам ако са ви интересни темите с личностните разстройства. А Триша търси драмата пак, понеже скоро май не е имало скандал с нея и Тана Мон-какйсепроизнасяфамилията май я измести по скандалност с МТВ шоуто и фалшивата връзка с Джейк Пол.

# 2 893
Тази Полина се самозабрави. С удоволствие бих продължила да я хейтя, ако знам, че ще продължи да се обяснява в клипове. Нима това видео ѝ беше спонсорирано? Нима Always са съгласни тя да дава подобни обяснения?
Аз лично на тяхно място не бих се чувствала ОК бременна да рекламира продуктите ми. Но явно са ѝ хвърлили едни пари, защото имат бюджет за маркетинг.... Безумна политика. Безмозъчна патка.

Никога няма да си купя нещо, което Polina Sofia рекламира. Отследвах я отвсякъде.
Няма да забравя преди години, когато също беше блогър, ѝ бях гледала Linkedin.  Направи ми впечатление, че не се задържа много по позиции, което за мен означаваше, че не е особено добра в работата. Това ли да ти оценя, Полинке? Жена, която е неспособна да даде нещо на обществото и бива уволнявана нон-стоп, ще ми обяснява какво е инфлуенсър, блогър, ютубър.

Вчера се замислих нещо. Нашите влогърки са жени, които в повечето случаи нямат особено важна роля в обществото - т.е. с тях или без тях все тая. Какво да ме научат, за какво се пънат? Стават единствено за подигравки и социални експерименти.

На Гергана ѝ личи колко е загоряла...
Според мен тя се мисли за хубава и секси, затова се кикерчи така. И аз се почувствах неудобно да гледам видеото ѝ.

# 2 894

Нова дата, но май и тя ще пропадане 😂

Общи условия

Активация на акаунт