Против акне/пъпки по лицето 10

• 52 283
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте , бях на дерматолог като ми предписаха " tubocin ". Дали някой от вас е пил същия антибиотик ,ако може да сподели мнение. Съжалявам ако вече има създадена тема Simple Smile

# 391
На следваща заплата реших да си взема следните продукти

Не са специално от сериите за акне, но по описание ми харесаха. Мислите ли, че са подходящи? И специално за първия пилинг крем искам да попитам дали е ОК да се изпозлва лятото.

# 392
Всичко съдържащо "пилинг" в названието си е НЕподходящо за ползване през лятото, дори и физическия пилинг не е препоръчителен.

# 393
Здравейте , бях на дерматолог като ми предписаха " tubocin ". Дали някой от вас е пил същия антибиотик ,ако може да сподели мнение. Съжалявам ако вече има създадена тема Simple Smile

Има вариант на лечение с ниско-дозиран антибиотик продължително време. Изписвали са ми 40 мг Доксициклин за 3 месеца, при мен дейставеше докато го пих и няколко месеца след това. Често казано  не препоръчвам такава схема. За активни възпаления може da се изпише висока доза за кратко време.

# 394
Уж не е препоръчително, но някой път човек няма избор. Аз ако не ползвам киселини се изпъпчвам като прасе. Мажеш през деня с фактор 50 през 2 часа и толкова.

# 395

Има вариант на лечение с ниско-дозиран антибиотик продължително време. Изписвали са ми 40 мг Доксициклин за 3 месеца, при мен дейставеше докато го пих и няколко месеца след това. Често казано  не препоръчвам такава схема. За активни възпаления може da се изпише висока доза за кратко време.

Няма смисъл. И аз пих много антибиотици вкл. и Доксициклин по други поводи и лицето ми беше перфектно. Но след това направо избухна и вече половин година не мога да се отърва от пъпките. Освен това ще си унищожиш чревната и вагиналната флора и ще си докараш други проблеми. Антибиотик само локално бих мазала.

# 396
И аз се пилвам през месец и половина - два целогодишно.

# 397
Здравейте на всички! Понеже знам колко е гадно постоянно да си с пъпки, реших да споделя с вас какво последно  изключително много ми помогна да "укротя" пъпчоците, които от няколко месеца са повече от всякога и буквално нищо не помагаше...
По молба на моята козметичка ми си купих силицилив спирт с Хлорнитромицин и започнах да се мажа по 2 пъти на ден, като тя изрично ми каза да не слагам никакъв крем отгоре, което много ме озадачи, тъй като всички знаем какво се случва след нанасяне на спирт.
Все пак я послушах, като междувременно ме викаше през ден-два да ми прави процедури с уреда дарсонвал за по 5 мин. Купих си и ето този продукт, от който съм изключително доволна и го препоръчвам с две ръце:

Кремът го има и с 50-ти фактор, който е и моят. Текстурата му е много лека и нежна, а оцветяването много леко и идеално за лятото.
В момента лицето ми е супер гладко и нямам нито една пъпка от доста време, което при мен си е цяло чудо. Козметичката ми каза, че с този спирт трябва поне месец да се третира кожата, за да се премахне напълно възпалението, иначе ще трябва да пия антибиотик. Първите дни нансях спирта без крем след това, а когато пъпките започнаха да изчезват, започнах и с хидратиращ крем. Позлвам на А-дерма.

# 398
И аз така слушах моята козметичка едно време със салициловия спирт и хлорнитромицин. Направо за мен беше панацея, също нямах пъпки. Но за сметка на това имам бръчки по-рано от обичайното. При все, че при мазната кожа е по-бавна появата на бръчки. Вече съм твърдо против спирта.

# 399
И аз така слушах моята козметичка едно време със салициловия спирт и хлорнитромицин. Направо за мен беше панацея, също нямах пъпки. Но за сметка на това имам бръчки по-рано от обичайното. При все, че при мазната кожа е по-бавна появата на бръчки. Вече съм твърдо против спирта.
Същата работа...

# 400
Как се действа? Стриват се капсулите и се смесват със спирта ли? Моето акне главно е по челюстта - където не се появяват бръчки и без това. Бих пробвала.

# 401
  • Пловдив
И моят проблем е там. Започна, когато сложихме маските. Когато нямам клиенти в офиса, я слагам отдолу, но това е много рядко. Тези гадини не минават и това е.

# 402
Моята дерматоложка пък ми е забранила всякакъв спирт, защото той изсушава, кара жлезите да произвеждат още себум, за да се компенсира изсушаването и така става един затворен кръг и няма оправия.
За мазна кожа абсурд спирт.
Също така хлорнитромицина срива имунитета на кожата и винаги има временен ефект. После акнето се връща тройно.
С доксициклин и т.н. антибиотици е същата работа. Сриваме имунитета на кожата.

# 403
Има логика, да. Въпреки че преди като ползвах спирт ми беше чиста кожата, но изобщо не я изсушаваше. Май беше този https://www.veta-pharma.com/index.php/bg/productbg/cosm-bg/salit … -vt-2-100-ml.html
Но пак четох че не било полезно в дългосрочен план и го спрях. Но реално бях доста доволна от него.

# 404
И аз съм ползвала преди, а и сега, спирта с Хлорнитромицин като последно ме подсетиха за тази рецепта докато не намирах Зинерит, защото има сходен ефект. Всичко е с временен ефект и ставаш резистентен след време и спира да действа. Бях станала резистентна към всичко на Акне Аут и не бях ползвала 7-8 месеца и онзи ден мацнах 2-3 пъпки с крема и всичко изчезна. Ако продължа да се мажа 2-3 месеца пак ще спре да действа...

Наложи се да пия някакво лекарство, защото имам висок Пролактин и явно заради разместването на хормоните вече месец ходя с пъпки като за световно... даже и по деколтето се обринах (предполагам пак от това) и почти нищо не помага...

Общи условия

Активация на акаунт