Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 110
  • 773
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Накрая ще започна като Мадона. С лед по лицето. С какво хидратирате?

# 421
  • Sofia
Накрая ще започна като Мадона. С лед по лицето. С какво хидратирате?

Няма да сбъркаш, сутрин, след работа. Действа тонизиращо.Simple Smile)

# 422
  • София
Аз това го пробвах, купих си дегримьор на Biotherm подобен на олио с който да махам нежно грима, ползвам само хидратиращ гел за лице на Clinique (moisture surge), кожата ми се чувства добре но пъпки пак си има. Излизат по 3-4 подкожни на месец в областта на брадичката, другото са комедони и черни точки - черни точки по носа, комедони по брадичката и челото.
Не слагам грим от месец март и имам чувството че без грим дори повече ми излизат, така че явно проблема не идва от козметика а е вътрешен.
Ще си правя кръвни изследвания

# 423
  • Бургас
Отдавна не съм писала в темата. Доста време бях добре, ползвах си от време на време Бензакнен и всичко беше наред. Открих и продуктите на Христина козметикс и съм много доволна, най-вече от лосиона против акне с цинков оксид, тоалетното мляко и маската за лице с хума. По време на извънредното положение обаче нямах възможност да се снабдявам с Бензакнен (роднини ми го изпращаха) и за около 2-3 седмици нещата започнаха да се връщат на старото положение. Реших да си купя гела на Акне аут с бензоил пероксид. Да ви кажа честно изобщо не съм доволна. Няма нищо общо с немските. Един такъв хем течен, хем с някакви частици вътре, не е еднороден и много щипе. А ефекта беше минимален, почти никакъв. Реших да пробвам да си поръчам сама от Германия Бензакнен. Успях да се справя с гугъл транслейт и си поръчах от този сайт с превозвач до България. Даже ми излезе много евтино. Двойна опаковка 10% два броя по 60гр ми излязоха 12 евро с безплатна доставка до немския адрес на превозвача и 3лв до България. Т.е. за 27лв общо. Много съм доволна, верно че почаках две седмици докато дойде, но си заслужаваше.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 13:45 от Irene Adler

# 424
И аз бях писала отдавна за гела на Акне Аут с БП. Като теб, също съм от недоволните. Сравнявайки го с Бензакнен, на малкия пръст не може да му стъпи. А това с частиците беше ужасно. Имах чувството, че не се нанася изобщо както трябва. Съвсем скоро го изхвърлих даже.

# 425
Здравейте, изчетох доста теми и искам да ви кажа, че аз бях със страшно акне нищо друго не ме спаси освен крем Акнатак  50 лв по препоръка на дерматолог, нямам думи за този крем, нямам нито една пъпка вече.

И имам въпрос към вас, ако някой може да ми препоръча крем за червените петънца който остават след пъпките, от тези козметики  Avene  Vichy La roche posay Bioderma Eucerin

# 426
Сиска, след спирането на крема пъпките появяват ли се или трябва да се мажеш до безкрай?

# 427
Здравейте, изчетох доста теми и искам да ви кажа, че аз бях със страшно акне нищо друго не ме спаси освен крем Акнатак  50 лв по препоръка на дерматолог, нямам думи за този крем, нямам нито една пъпка вече.

И имам въпрос към вас, ако някой може да ми препоръча крем за червените петънца който остават след пъпките, от тези козметики  Avene  Vichy La roche posay Bioderma Eucerin

Не казвам нещо лошо, може би сте изключение от правилото, но акне ако се лекуваше само с кремове...
Лечението трябва да е комбинирано външно+вътрешно.
Това, че сте мазала крем и пъпките ги няма, не означава, че сте елиминирали проблема.
При всяко ново стресово състояние на организма пъпките ще се върнат тройно.

# 428
Сиска, след спирането на крема пъпките появяват ли се или трябва да се мажеш до безкрай?

Здравей, мазах се декември месец по един път вечер преди лягане. С 100000 ръце препоръчвам крема, имайте предвид, че 10 години се боря с това акне какво ли не съм пила и не съм се мазала, от този крем не съм си виждала лицето по чисто никога !!!

# 429

Аз ползвах Акнатак 4 месеца по предписание на дерматолог (зима-пролет на 2018 г.), наистина ми изчисти кожата, като още 4 месеца нямах и пъпчица, но след това се върна по-зле и от преди.

# 430
  • Бургас
Акнатак е антибиотик плюс още едно вещество за подтискане на себума. Не е нещо по-особено. След време пъпките се връщат.

# 431
Можете ли да ми препоръчате някакъв крем или гел каквото и да е за  зачервявания и белези от акне

# 432
Здравейте,
Намалих постепенно скинорена, като започнах да го застъпвам със спирт 2% и после 1%. Останах само на спирт+ лавандулова вода +слънцезащита около 1-2 седмици. Сега вече застъпих кислородна вода+спирт (вече рядко натривам спирт). Това е начин, по който се третират рани и възпаления. Много съм доволна. Забравих за геловете за миене против акне, купувам си обикновен Билка. Както и за кремовете против акне.Кожата ми изглежда много здрава. Разбира се, докато не се наместят хормоните, пъпки винаги ще има,ноо кожата ми изглежда много различно. Не е опъната, изтощена, дехидратирана и изтормозена от какво ли не. Мисля, че е от кислородната вода. Вече единственият крем, който слагам е слънцезащитният за мазна кожа на нивеа, много ми харесва и е евтин.

# 433
Бременна съм в 9 месец и имам много пъпки по цялото тяло, най-вече по лицето. Явно е от жегата и от бремеността, но какво бихте ми препоръчали поне да мажа лицето си? Винаги съм била с по-чувствителна кожа и имам пъпки по лицето, ама такова нещо досега не е било. Дължа го също и на слагането на тези маски постоянно.
Ще се радвам по-опитните да препоръчат нещо против акне.

# 434
Бременна съм в 9 месец и имам много пъпки по цялото тяло, най-вече по лицето. Явно е от жегата и от бремеността, но какво бихте ми препоръчали поне да мажа лицето си? Винаги съм била с по-чувствителна кожа и имам пъпки по лицето, ама такова нещо досега не е било. Дължа го също и на слагането на тези маски постоянно.
Ще се радвам по-опитните да препоръчат нещо против акне.
Говорете с лекаря си, да не би да е някаква алергия, щом имате и по тялото си. Ако е от бременността, нищо не можете да направите. Говорила съм с моята лекарка. Единствено вечерното почистване с мицеларна вода или друго, измиване с измивен гел и накрая може да минете лицето с розова вода.

Общи условия

Активация на акаунт