Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 057
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
Melisande,  сори че тимата е за акне, но прословутата им четка ли си взе и наистина ли е толкова добра, колкото я описват?
Да не е съвсем спам, още си ползвам на is clinical минералната слънцезащита, една от най-сполучливите ми е за тази година. Има лек цвят, стои малко по-мазно в началото, но при мен попива и мога да си подновявам, в случай че нямам грим, ако имам действам с минералната пудра.

# 541
  • София
Четката е хубава и разнася супер но след половин година моята се развали и почнаха да падат космите. Не пазех касовата бележка и нямаше как да подам жалба.
Сега вече ще знам за в бъдеще.
Но крема се нанася достатъчно добре и само с пръсти.

Иначе забелязах подобрение в омазняването откакто не мия с гелове.
Излизат ми по малко пъпки, по малко черни точки.
Ползвам само мицеларна вода и вода
Ето снимка от април тази (вдясно) година и от сега (вляво)

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 13:47 от Мélisande

# 542
  • САЩ
Здравейте! Преди време бях писала че ще пробвам приема на витамин Б5, защото гледах доста клипчета от ютуб в които доста хора споделиха добри резултати. Повече от месец го пия и не виждам никакви резултати. Ще продължа да свърша опаковката все пак. Преди две седмици започнах и прием на масло от вечерна иглика, на капсули https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8% … D0%B8%D0%BA%D0%B0 Още е рано да се каже, но и от това не виждам резултат засега. Брадичката ми изглежда по-зле от всякога (може и от носенето на маска 40 часа седмично да е). Междувременно си правих и кръвни изследвания и почти всичко излезе нормално, освен леко завишен ТСХ и доста завишен пролактин. Ще пускам още изследвания другия месец, но честно казано се чувствам отново във задънена улица и не виждам спасение от тази напаст.

# 543
  • Бургас
Ако нямате хормонален проблем не ви съветвам да пиете вечерна иглика. Аз така навремето си прецаках цикъла от нея и получих ПМС.

# 544
Как ползвате SOS пастата на Uriage? Определено време я държите на лицето и я изтривате? Или си я слагате през деня?

# 545
Междувременно си правих и кръвни изследвания и почти всичко излезе нормално, освен леко завишен ТСХ и доста завишен пролактин. Ще пускам още изследвания другия месец, но честно казано се чувствам отново във задънена улица и не виждам спасение от тази напаст.

Пролактина сам по себе си няма пряко общо с пъпките, НО подтиска адекватната функция на останалите хормони, което автоматично означава хормонален дисбаланс. При мен точно това доведе до пъпки + засилен косопад продължаващ 9 месеца. Трябва да се отиде на ендокринолог и да се разбере защо е повишен този пролактин. Той се повишава нормално само при кърмещи жени, ако не е такъв случая значи има проблем. Трябва специално да му се обърне внимание!

# 546
Колко завишен ТСХ? Напарвете си пълния пакет за щитовидна жлеза, щом ТСХ е висок, най-вероятно и останалите хормони не са в оптимилното си състояние. За висок пролактин трябва да се провери хипофизита.

# 547
За мен чудеса свърши glow tonic-ът на Pixi. Озари лицето ми, изчисти го, изглади го, на допир е меко и хидратирано. В комбинация с това използвам един леко ексфорлиращ крем на clean&clear и сутрин и вечер почистване с мицеларна вода (без значение дали имам грим или не) и нанасяне на Тоника. Има видими резултати и го препоръчвам. Малко е скъп, но пък според мен си заслужава! 🙂

# 548
Как ползвате SOS пастата на Uriage? Определено време я държите на лицето и я изтривате? Или си я слагате през деня?
То си пише начинът на ползване. Аз я слагам вечер на пъпчицата и обикновено на сутринта е изсъхнала, но някой път не действа толкова добре.

# 549
Аз и през деня си слагам. Тя е зелена и действа като коректор, ако е в по-малко количесто. Само че гледам да я разнеса добре, че да се стой като петно.

А за висок ТСХ по скоро щитовидната жлеза има проблеми, хипофизата го синтезира при недостиг на хормони от щитовидната, а не защото тя е увредена.

# 550
Мерси за отговорите, аз четох, че се слага вечер, обаче е много цапаща и ако спя с нея ще си омажа възглавницата. Може би  слагам прекалено много? Общо взето нанасям плътен пласт, който не засъхва..

# 551
Аз пък свърших опаковката Скинорен и тъкмо си взех нова. Взех си на Юриаж някакъв локален стик, който уж прикрива и лекува. По нататък ще дам отзиви.

# 552
Мерси за отговорите, аз четох, че се слага вечер, обаче е много цапаща и ако спя с нея ще си омажа възглавницата. Може би  слагам прекалено много? Общо взето нанасям плътен пласт, който не засъхва..
Би трябвало да изсъхне и да не цапа. Поне при мен е така, но аз нанасям тънък пласт - колкото просто да покрие мястото. А, ако много те притеснява си лепни един тънък пласт салфетка, която да служи за бариера. Забелязала съм и при себе си, че си мисля, че ще е по-ефективно ако нанеса супер много продукт, но не е съвсем така.

# 553
Ще пробвам да нанасям по малко. Но вчера например постоях вечерта няколко часа с пастата и като си лягах я поизтрих със салфетка и пак имаше ефект. На сутринта ми се бяха прибрали пъпките. Останах приятно изненадана.

# 554
Някоя от вас да е ползвала масло от сквалан (Squalane) ? Наскоро попаднах на един уникално полезен сайт с всичко на тема fungul acne - разновидност на фоликулита, което е и моето състояние и във въпросния сайт пишеше, че маслото от сквалан е единственото, което влияе добре на акнето като цяло и не запушва порите.
Взех днес на The Ordinary и ще го ползвам като единствена грижа след локалната за пъпки и ще видя как ще се отрази... Ще пиша по-натам с отзив, но ми е интересно дали някой е ползвал.

Общи условия

Активация на акаунт