Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 542
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Обикновено с Фемара образувам 2 фоликула, от които само единия се пука. Има ли шанс да забременея след като втория е задържан..?

За Фонда при Луф три последователни цикъла с Луф ли трябва да са или няма значение?

АурораБореалис, извинявам се ако не съм видяла дали си написала, но пуска ли хормон за да ти докажат Луф синдрома?

Защото и при мен имаха съмнения за това но ходих при друг гинеколог, който каза че се разбира от даден хормон. Пуснах го и беше в норма - няма Луф синдром. Извинявам се, че не помня какъв беше хормона, но ако искаш ще изровя изследванията да го потърся.

# 241
Обикновено с Фемара образувам 2 фоликула, от които само единия се пука. Има ли шанс да забременея след като втория е задържан..?

За Фонда при Луф три последователни цикъла с Луф ли трябва да са или няма значение?

АурораБореалис, извинявам се ако не съм видяла дали си написала, но пуска ли хормон за да ти докажат Луф синдрома?

Защото и при мен имаха съмнения за това но ходих при друг гинеколог, който каза че се разбира от даден хормон. Пуснах го и беше в норма - няма Луф синдром. Извинявам се, че не помня какъв беше хормона, но ако искаш ще изровя изследванията да го потърся.

За пръв път чувам за хормон, който доказва Луф.. Аз знам, че най-сигурния начин е фоликуметрията. Thinking

# 242
Здравейте, дали в КИРМ ПЛЕВЕН са възобновили записванията. Днес влязох в сайта и видях че са махнали известието че до 16 април спират с подготовката за инвитро

# 243
Най-добре се обадете по телефона, но не мисля. Онзи ден като бях имаше само момичета със задължителни прегледи след трансфер или предстояща пункция.
Здравейте, дали в КИРМ ПЛЕВЕН са възобновили записванията. Днес влязох в сайта и видях че са махнали известието че до 16 април спират с подготовката за инвитро

# 244

За пръв път чувам за хормон, който доказва Луф.. Аз знам, че най-сигурния начин е фоликуметрията. Thinking

Сега си проверих, пускали са ми Лутеинизиращ хормон. Гинеколожката при която в последствие започнахме да ходим аз инвитро процедурата ми го назначи след като и казах, че моя има съмнения за Луф синдром и ми е назначил хормони за 3месеца.

Това беше моя случай, но просто единия ми каза, че имам проблем, втори доктор ми каза, че хормона е ок и това означава, че няма проблем... 

Оказа се, че просто не влизам в овулация около 12тия ден което било стандарт някакъв, а около 14-15тия ден. И най-вероятно моя гинеколог се беше заблудил от това. Изобщо не ме викаше да следи растежа на фоликулите. Два поредни месеца ходих 12-13 ден, нямаше овулация и той каза, че имам Луф синдром....
А всеки следващ месец ходих ходил на 16ти ден и овулацията беше минала....

# 245
  • София
Няма стандарт овулацията да е на 12 ден! “Стандарта” е индивидуален и зависи от продължителността на цикъла. Овулацията наттъпва 12-16 (най-често 14) дни преди да настъпи менструация.
Лутеинизиращия хормон не доказва, че овулацията се е случила! Той се повишава и достига своя пик 24-48часа преди да се спука фоликула, но неговото повишение не гарантира, че овулацията ще има!
В повечето случаи само ехография не е достатъчна за доказване на ЛУФС. Той се доказва с ехография + изследване на прогестерон 7 дни след овулация/денят в който би трябвало да се случи.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 15:37 от Nandin

# 246
Съгласна съм и аз . При мен овулацията е различни 16 ден на 18 ден на 14 е била също .

# 247
Ами така ми казаха докторите :Д Всеки с мнението си, луд да станеш ако тръгнеш да събираш мнения ;д Така или иначе ние сме с мъжки фактор де...

# 248
Здравейте, днес звънях не записват часове за прегледи, не започват нови процедури, само за това питах, казаха ми да звъня всяка седмица за актуална информация и те не знаят кога ще възобновят дейността си. 😫

# 249
Eдва ли някой ще рискува и ще започне да прави нови процедури в тези времена.

# 250
Според мен най рано юни месец.

# 251
Някой да знае за в Щерев , извинявам се ако съм питала вече !

# 252
Цял свят е залят със смъртни случаи. Едва ли Щерев са открили ваксина срещу корона вируса.

# 253
Аз имах в предвид дали стартират процедури 🤔

# 254
Повече от ясно беше, че въпроса се отнася за процедури.
Мисля, че иронията в тази тема е излишна и ще спра до тук, много лесно се сее акъл когато си лежиш в къщи временна. Само че повечето жени тук не сме и нервите ни са повече от опънати.
Все още няма никакви данни как се отразява корона вируса върху неродени бебета, ми по тази логика да даваме акъл да аботрират бременните....защотото нали положението е сериозно.
Незнам за момичетата тук, но аз започвам процедурата с първия момемт когато е възможно, ако затворят репродуктивните клиники е друг въпрос вече.

Общи условия

Активация на акаунт