Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 488
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Pipi8, благодаря за времето, което отдели!!! Пускай линка и дано има успех!

# 406
Аз също бих се подписала! Всеки има глава на раменете и може сам да прецени плюсовете и минусите, и да вземе най-правилното решение за себе си! Аз лично се чувствам дискриминирана и не разбирам пускането на част от нещата, и забраната за други...
За съжаление пациента не е в положение да решава каквото и да било, тъй като това е решение което се спуска от горе и не зависи от желанието на пациента.

# 407
Момичета давайте ще успеем ! 🍀
https://www.peticiq.com/21042020

# 408
Аз също бих се подписала! Всеки има глава на раменете и може сам да прецени плюсовете и минусите, и да вземе най-правилното решение за себе си! Аз лично се чувствам дискриминирана и не разбирам пускането на част от нещата, и забраната за други...
За съжаление пациента не е в положение да решава каквото и да било, тъй като това е решение което се спуска от горе и не зависи от желанието на пациента.
Направо не се трае това задоволсво, на успелите да са майки вече, че други жени евентуално няма да успеят!
Поне си спестете коментара, и без това е излишен!

# 409
Не е задоволство, просто обяснявам че проблема има и друга страна. Персонала, който работи в болниците също има човешкото право да работи в безопасна за него среда.
Ако персонала е заразен, би ли отишла там, особено пък като знаеш, че медицинските работници не се тестват и не знаеш кой от какво е болен,

# 410
Савова, аз също работя с пациенти, в стоматологична клиника, всеки един патиент за нас евентуално инцектиозен, независимо дали има епидемия в момента или не.
Винаги работим като взимаме стриктни и стандартизирани за клиниката хигиенни мерки, немога да си представя да върнем пациент с болки или със акутно възпаление.
А аз самата в понеделник на 27ми влизам в болница за лапароскопско отстраняване на ендометриоза. Операцията е планова и понеже се водя със тубарен стерилитет както и без деца персонала там е решил, че съм приоризиран случай, точно за да не губя ценно време. Смятам, че е излишно от медицинска гледна точка да обяснявам колко е важно да не се губи време.
Лошото на тази наредва е, че няма да загуби само 2 или 3 месеца на жени като мен.

# 411
Благодаря ти pipi8! Подписах се и дано който трябва я види.

Аз също чакам за започване на процедура и смятам че всеки може да си прецени дали да изчака или да продължи тази битка. Не е нормално да ни ограничават така. След 3 години мъка и загуба в 28гс след инвитро аз не съм готова да чакам повече и не мисля че е правилно някой да ми държи сметка за това.

Не пишете и непроверени глупости. Далеч не във всички държави тези процедури са преустановени. Този вирус може да не изчезне и 2 години, може да се връща и 5 години на периоди. Това значи ли че трябва да чакаме 5 години според вас?

И вие които всявате вина на жени в тема за инвитро и сами знаете колко ужасно е да имаш репродуктивни проблеми, вместо да добавяте към болката на другите, си насочете енергията към решаването на проблема.Не е ли по-правилно да направят протокол за болниците как да правят безопасно тези процедури, вместо да ограничават хората? По-правилно е, но е по-лесно да се обвиняват хората....

# 412
  • София
Савова, аз също работя с пациенти, в стоматологична клиника, всеки един патиент за нас евентуално инцектиозен, независимо дали има епидемия в момента или не.
Винаги работим като взимаме стриктни и стандартизирани за клиниката хигиенни мерки, немога да си представя да върнем пациент с болки или със акутно възпаление.
А аз самата в понеделник на 27ми влизам в болница за лапароскопско отстраняване на ендометриоза. Операцията е планова и понеже се водя със тубарен стерилитет както и без деца персонала там е решил, че съм приоризиран случай, точно за да не губя ценно време. Смятам, че е излишно от медицинска гледна точка да обяснявам колко е важно да не се губи време.
Лошото на тази наредва е, че няма да загуби само 2 или 3 месеца на жени като мен.
Спешните операции, манипулации и прегледи никога не са били отменяни

# 413
Подкрепям и подписах,нищо че съм в деветия месец.Съгласна съм с вас,поставям се на ваше място и се надявам на успех!🤞
Вируса ще е сред нас още дълго време,под строг контрол може да се правят процедури според мен.

# 414
И сега си представи, че пациентите с които работиш не са потенциално заразени, а 100% с ковид, защото това е реалността в много болници, дали няма да те е страх за себе си и за семейството си. Особено пък ако имаш само обикновени хирургически маски ...
На мен ми е много ясно, че за някои това закъснение ще е фатално, но просто няма как да пренебрегнат нещо което е наистина опасно, за да угодят на някой. За съжаление света е устроен така, че не винаги е справедлив. И не казвам, че трябва да се примирите с положението, а просто да изчакате. Сигурна съм, че ще намерят решение за тези, които са минали определени години, или изследванията им вече не са актуални.

# 415
Успех и от мен в това начинание.
Подписах, макар да се надявам скоро време да не ми се налага да кандидатствам отново.
Положителния си тест го видях два дни след обявяването на ИП.

# 416
Момичета,подписах и ви подкрепям.Аз в момента съм в процедура😊😊😊

# 417
  • София
И не е въпроса само в страха. Ако не дай Боже се заразите от персонала или друг пациент? Май тогава друга песен ще се пее.

# 418
Савова, айде страхувай си се и не внасяй смут и паника тук!
В магазина, в който пазаруваш от къде знаеш дали касиерите и останалите клиенти не са заразени ?!
Нали и продавач-консултантите са хора. Те също са изложени на риск от клиентите си.
Кой ако не лекарите знаят най-добре какви мерки да се вземат, за да няма предаване на вируса?!
Нима до сега не са дезинфекцирали или не са внимавали? Просто сега трябва да бъдат още по-стриктни.
Пак повтарям никой не е против противоепидемичните мерки, а сме против ограниченията на човешките ни права!
Нандин, мен не ме е страх ако се заразя. Нали по статистика трябва повечето да прекараме този вирус.
Колко от заразените са загинали?
Имам познати, които са прекарали този вирус в чужбина. За хората без съпътстващи заболявания не е опасен.
Ако не сте съгласни с нас, просто подминете постовете ни. Не ни упреквайте!

# 419
Уважавам мненията, различни от моето...но вашето е през един пост и звучи укорително-обвинително към всички нас, които искаме да положим усилие заповедта да бъде отменена! В клиниките, вярвам ще вземат нужните мерки, за да предпазят както персонала си, така и пациентите си!

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 17:45 от Borboletas

Общи условия

Активация на акаунт