Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 544
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Привет, момичета. Аз съм пациент на Щерев. Имах пункция края на март, започнахме процедурата ден преди да обявят извънредното положение. Док каза, без трансфер, замразяваме. Като цяло в деня на пункцията ми инвитро отделението беше празно - 2 пункции, 1 трансфер. Успех!

# 256
Привет, момичета. Аз съм пациент на Щерев. Имах пункция края на март, започнахме процедурата ден преди да обявят извънредното положение. Док каза, без трансфер, замразяваме. Като цяло в деня на пункцията ми инвитро отделението беше празно - 2 пункции, 1 трансфер. Успех!

При кой лекар си?
Аз днес имам час, трябваше да стартираме процедура, но едва ли. Ще отида да видя какво ще ми кажат и ще пиша по-късно.

# 257
Повече от ясно беше, че въпроса се отнася за процедури.
Мисля, че иронията в тази тема е излишна и ще спра до тук, много лесно се сее акъл когато си лежиш в къщи временна. Само че повечето жени тук не сме и нервите ни са повече от опънати.
Все още няма никакви данни как се отразява корона вируса върху неродени бебета, ми по тази логика да даваме акъл да аботрират бременните....защотото нали положението е сериозно.
Незнам за момичетата тук, но аз започвам процедурата с първия момемт когато е възможно, ако затворят репродуктивните клиники е друг въпрос вече.
Няма и капка ирония, явно не сте виждали болни от корона, за да не се страхуваш да я прихванеш точно когато си бременна.
Спрени са всички планови операции, което само по себе си е показател какво е положението в момента. За съжаление ин витро не се води животоспасяваща операция за да продължат да ги правят.
България е твърде бедна и с твърде лошо здравеопазване за да си позволи гафовете, които направиха някои западно европейски държави по отношение на корона вируса, за това и сега има наложени такива мерки.
Дано всичко отмине до лятото и да стартират пак.

# 258
Аз се подготвям за ЗЕТ и не мисля да се отказвам, заради COVID 19. Всеки сам си прави избора и не е нужно да го разубеждава и плаши някой освен д-ра и близките му.

# 259
 За съжаление нищо не зависи от нас. Ако клиниките решат, че няма да правят нови процедури, никой не може да ги накара да почнат да ги правят.

# 260
В Понеделник беше моята консултация с Репродуктивната клиника, лекарката ни предупреди с ММ, че могат да затворят клиниката само ако ситуацията с вируса се влоши до там че, да не достогат лекари за облужването на корона пациентите. Все пак репродуктивните специалисти са и общи лекари.
Зачетох се малко в темата за бременността и м корона вируса. Към днешна дата няма официални данни дал и вируса се предава от заразена майка към новородено. Бременните не са по— застрашени от всички останали. Бременните не са в рисковата група.
Това не съм си го изсмукала от пръстите, нито се опитвам да багателизирвам ситуацията, и двамата ми родители са в най — рисковата група.

# 261
  • София
А не, репродуктивните не са общи лекари.

# 262
Брменните са в рисковата група и в другите държави препоръките са работа от вкъщи.
Не напразно съм в болничен за 3 месеца!  И пак казвам, едва ли някоя от вас би желала да бъде интубирана и на вентилатор. Шансовете на тези които са интубирани са ужасно малки и много малка част от пациентите в интензивното излизат живи.

# 263
Искаш да кажеш, че преди специализацията не са завършили хуманна медицина?
И да напълно съм на ясно, че има отделна специализация за обща медицина, но в случай на пандемия както и екстремни ситуации се мобилизирват всички химанни медици независимо от специализацията. За Стоматочозите това не важи понеже не миват същото обучение.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 14:31 от Miss delicate

# 264
Според мен, без да се засяга никой , е доста арогантно бременни жени да пишат в тая тема, със съвети към останалите, небременните, че е безразсъдно да пристъпват към процедури и клиниките може/трябва да затворят и т.н.

Нека дори и в публичен, анонимен форум да останем хора и дори и да сме имали щастието и късмета да забременеем, да не забравяме какво е от другата страна, където доскоро сме били!
Още повече, че до раждането на детето нищо не се знае!!

Аз лично имам 4 замразени ембриончета и недай си боже нещо ако стане сега, ще искам да си ги връщам възможно най-скоро, ако ще да е безразсъдно.

Болести винаги ще има и бременните винаги ще сме уязвими, но това не е причина да спрем да се борим.

За някои от нас инвитрото е единствен шанс , както ние уж с неизяснен фактор и 5 години не стана бременност по ест. път.

Малко дълго стана, съжалявам.

# 265
Не давам съвети. Работя в болница и до оня ден имах контакт с болни от корона! За съжаление няма как да принудим болниците да правят това което ние искаме!
Ако беше видяла поне половината на това, което съм видяла, нямаше дори да си помислиш да напишеш този пост.

# 266
G.Savova, някой и детско онкологично итделение сме виждали от вътре, но това не означава да не искаме да раждаме деца понеже може да се разболеят.
И да разбрахме, че ако затворят клиниките ще трябва да изчакаме, не сме бавно развиващи се, та да ни го повтаряш във всеки втори твои пост.
Тук жените се борим със страха никога да не забременеем, но явно някой хора минали по този път вече са напълно лишени от чувство за емпатия.
Има си хигиенни мерки, ако се спазват достатъчно стриктно, всеки е в правото си да решава дали да прави процедура или не. Това в случай, че клиниката работи и започва процедури.

# 267
Да, разбирам, и без да съм видяла което и ти, ми е достатъчно притеснено. Както и на теб предполагам и на всички бременни, особено в първи триместър.

Просто е нетактично точно ние да размахваме пръст, това ме жегна, твърде дълго бях от чакащите - заповед , процедура, трансфер и знам какво е.

Аз не бих се отказала от бременността си, въпреки риска, предполагам ти също нали?  Ние сме само с месец или два напред от жените, които ще направят трансфер и също ще забременеят. А времето минава, и аз вярвам, че повечето от нас (иска ми са да сме всички) няма да се разболеят, няма да имат каквито и да било усложнения и ще си родят. Не просто вярвам, моля се за това.

Освен корона вируса, има още хиляди причини, които да скофтят нещата. Реалността е такава, че винаги е възможно една бременност да не се развие и да приключи зле. Но това не може да бъде причина да не се забременява.

Мисля, че стана ясно всяка от нас какво има предвид.

# 268
Мисля, че просто си нямате представа какво става! За разлика от онко отделение и разни други, при тях няма такива степен на заразност и скоротечна смъртност!
Няма хигиенни мерки, които могат да ви спасят,  освен ако не си облечена в специален защитен екип!
Да не говорим за персонала в болниците, които нямат нужната защита! Тези хора също имат семейства и деца и искат да се върнат в къщи живи и здрави.
Просто няма как да принудите екипите в болниците да си рискуват живота и да продължат да приемат пациенти.
Вече го казаха ясно, който е започнат ще го довършат, а останалите просто ще трябва да изчакат няколко месеца.

# 269
Живея с Германия, тук заразените са около 85 хиляди, а лекарите  от репродуктивната клиника обясняват, че няма да приключат работата си доброволно, и не не ходят опаковани в скафандри, а се спазва хигиена и дистанция. Теб като лекар като те е страх си свободна да си останеш в къщи, а не да влизаш тук и да свяваш чувство на вина, на ин витро пациентките. Приключвам на тази тема,че стана грозно и съвсем не е по заглавието на темата.

Общи условия

Активация на акаунт