Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 март 2020, 17:40 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 13 829
  • 456
  •   2
Отговори
# 15
  • Sofia
  • Мнения: 13 544
Пилешки дробчета около килограм. Мариновах със соев сос, мед и черен пипер. Идея как да продължа ?
С лук на тиган или в йена във фурната.

# 16
  • Мнения: 613
Пилешки дробчета около килограм. Мариновах със соев сос, мед и черен пипер. Идея как да продължа ?
С лук на тиган или в йена във фурната.
Морена, може ли по подробно за йената ?

# 17
  • русе
  • Мнения: 933
Предложете хрупкаво тесто за пица ,

# 18
# 19
  • Sofia
  • Мнения: 13 544
Предложете хрупкаво тесто за пица ,
Не знам да има такова. Гледам това на Ваня...  моето е същото, та който и да ти даде все едно ще е. Та не е тестото хрупкаво, а как е печено и дебелината му. Разточваш много тънко (ако позлваш арабските питки за дюнер - най-лесно е и става хрупкаво определено) и не трупаш много и течна плънка и ако печеш в пещ или поне на камък...

# 20
  • Мнения: 292
Здравейте кулинарки, може ли изпитана рецепта за козунак в хлебопекарна, като не държа да го пека в нея, достатъчно ми е омесването и втасването!

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 13 544
Здравейте кулинарки, може ли изпитана рецепта за козунак в хлебопекарна, като не държа да го пека в нея, достатъчно ми е омесването и втасването!
Ето ти моята, най-добрата за семейството ми - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Но! Която и да е рецепта можеш да ползваш. Тези за хлебопекарна са същите като и за без такава, особено като няма да печеш в нея.  Пък ако се пече в хлебопекарна, просто се съобразяваш с капацитета ѝ, та да не е по-голямо тестото.

# 22
  • Мнения: 15 917
Предложете хрупкаво тесто за пица ,

Тестото за ПИЦА от пицария "ВЕРДИ" с уточненията в следващите два-три поста на sylya.

# 23
  • Мнения: 578
Здравейте кулинарки, може ли изпитана рецепта за козунак в хлебопекарна, като не държа да го пека в нея, достатъчно ми е омесването и втасването!
Ето ти моята, най-добрата за семейството ми - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Но! Която и да е рецепта можеш да ползваш. Тези за хлебопекарна са същите като и за без такава, особено като няма да печеш в нея.  Пък ако се пече в хлебопекарна, просто се съобразяваш с капацитета ѝ, та да не е по-голямо тестото.
Извинявай за глупавия въпрос , ама какво означава свежа мая?

# 24
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 2 678
Здравейте, тъй като сега се запознавам с продукта кокосово масло, искам да попитам доколко мога да го заменя в рецепти с масло? И ако може да ми подскажете някои изпитани рецепти. Благодаря Simple Smile

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 13 544
... какво означава свежа мая?
Няма проблем - свежа е жива мая, на кубчета.  Например

Скрит текст:

# 26
  • Мнения: 4 203
Морена спомена камък за печене на пица-от известно време имам и не знам как се ползва ? Някой би ли споделил , като за начинаещ ? Благодаря !

# 27
  • Sofia
  • Мнения: 13 544
Морена спомена камък за печене на пица-от известно време имам и не знам как се ползва ? Някой би ли споделил , като за начинаещ ? Благодаря !
Загряваш камъка във фурната.

Морена, може ли по подробно за йената ?
Ауу, това съм го пропуснала, съжалявам... и вероятно е късно вече...

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 22:27 от Morena

# 28
  • Мнения: 774
Здравейте!
Кулинарията никога не ми се е отдавала, но сега, когато чакаме първо детенце все повече се замислям, че трябва да положа усилия в тази насока.
Ще се радвам ако ми споделите книга или сайт, който е за начинаещи ентусиасти. Simple Smile
И аз не знам точно какво търся и очаквам, но знам, че скоро няма да ми е достатъчно да готвя само яйца, мусака и картофи.
Иска ми се да науч както някои нови и интересни рецепти от международната кухня, така и основните правила при боравене с определени продукти. Simple Smile

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 13 544
Здравей, Galeona,  аз ти препоръчвам ако може да гледаш 24kitchen, виж и сайта им - https://www.24kitchen.bg/. Кулинарни книги също може да са ти от полза.
Харесвай си рецепти от нета, близки до вашия вкус, с практиката ще дойде техниката, с времето и  опитът.
Щом готвиш мусака... имаш някакво начало. Simple Smile  За конкретни въпроси тук сме насреща.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 23:32 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт