Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 март 2020, 17:40 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 13 819
  • 456
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 194
Здравейте, кулинарки, доживяхме петъка! Grinning Дайте рецепта за хубав сос за руло Стефани. Помня от стол в детските ми години един кафяв, като печен... Мерси предварително!

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 13 544
..Дайте рецепта за хубав сос за руло Стефани. Помня от стол в детските ми години един кафяв, като печен... .
Звучи ми като да е бил Бешамел, но с препечено брашно. Или пък да е бил "сос Грейви". Иначе нали въпрос на вкус... аз бих ползвала сос -  сметана със синьо сирене. Simple Smile

# 47
  • Мнения: 194
Може би по-гъстичко грейви, наистина...мерси, Морена!

# 48
  • Sofia
  • Мнения: 13 544
Моля, пак заповядай! Simple Smile

# 49
  • Мнения: 3 363
Морена спомена камък за печене на пица-от известно време имам и не знам как се ползва ? Някой би ли споделил , като за начинаещ ? Благодаря !

Слагаш си камъка в студена фурна и загряваш на най-високата за твоята фурна температура.
Докато камъка ти загрява си приготвяш лист хартия за печене, поръсваш леко с грис, царевично или оризово брашно и с дланите на ръцете си разстилаш тестото отвътре навън като се стремиш да си оформиш малък борд. Борда намзваш със зехтин, а вътре пицата подреждаш в следната последователност - гъст дом сос за пица, моцарела накъсана на конци или нарязана и чак тогава всичко допълнително като саламчета, пиперка яйце, маслинка, царевичка и тн. Щом загрее фурната и изключи терморегулатора мяташ вътре пицата и печеш 7-8 мин

# 50
  • Мнения: 4 203
Безкрайно благодаря за изчерпателното обяснение и прекрасното онагледяване на резултата !

# 51
  • Мнения: 2 296
Шушулката ванилия има ли срок на годност 🤔
П.п и ако е изтекъл, дали е опасна за употреба?

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 18:08 от polly

# 52
  • Мнения: 2 911
Аз имам шушулки от години, държа си ги в кутията със захар. Ароматизират прекрасно, не виждам какво да им е вредно.

# 53
  • София
  • Мнения: 8 966
Шушулката ванилия има ли срок на годност 🤔
П.п и ако е изтекъл, дали е опасна за употреба?
Не, не е опасна, в никакъв случай, но за сметка на това изсъхва и става негодна, не може да се разреже. На края на миналата година получих подарък 1 дузина ванилови шушулки от Мексико. До момента изобщо нямах представа, че има такива огромно широки шушулки, и защото нямаше да мога да ги използвам си направих екстракт ванилия. Става разкошен екстракт, силен и ухаещ на ванилия . Винаги съм ползвала чиста ванилия и съответно я поръчвам, но в последните години страшно се вдигна цената, направо безбожно скъпа, а така с екстракта ми се получават нещата. Споделям го, защото , ако са ти в повече направи го.

# 54
  • Мнения: 2 296
Благодаря ви
Не, не е изсъхнала, тя е вакуумирана и мушната в метално флаконче, затирила съм я в дъното на шкафа и си е отлежала....поне 5 години 🤣, че мъжлето на тази фирма не ми е купувал от толкова .... благодаря отново, утре ще я оползотворя 👌, тези са двечки, та без екстракт. Мъжлето ме снабдява редовно

# 55
  • Мнения: 139
Останаха ми 2 белтъка какво да ги правя (без целувки) Simple Smile

# 56
  • Sofia
  • Мнения: 13 544
Ореховки. Или ги добави към още едно -две яйца - за бъркани.

# 57
  • София
  • Мнения: 8 966
Останаха ми 2 белтъка какво да ги правя (без целувки) Simple Smile
BRUTTI  MA  BUONI - грозните италиански ореховки - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/brutti-ma-buoni.html

# 58
# 59
  • Мнения: 20 619
Пилешко филе, пресни гъби, моркови, замразени броколи и сметана за готвене. Как да сглобя вечерята? Принципно пилето и гъбите със сметанов сос + гарнитура от задушени броколи и моркови, а за по- завъртяна рецепта някой сеща ли се?

Общи условия

Активация на акаунт