За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 2 783
За втори път се опитвам да направя Кодрит Кадир и за втори път опитът ми е неуспешен Sad
Първият път реших, че е от формата, защото не беше много хубава.
Сега, обаче, май не е от нея. Кафявата смес не се беше отделила от бялата, карамелът на дъното беше камък - твърд, изобщо не се беше разтекъл, а част от бялата смес беше толкова силно залепнала към него, че сладкишът се раздели на две. Абе, пълен провал...
Преди малко погледнах пак рецептата и осъзнах, че съм забравила бакпуа в кафявата смес Close Дали е от това?

# 286
  • Мнения: 9 485
Пак нещо да питам. Имам около 400гр. извара и нямам яйца. Не ми се иска да е разядка, ама за печиво все яйца трябват.
з а печиво може да замениш яйцата с банан, ако имаш .

# 287
  • София
  • Мнения: 5 007
Момичета, има ли начин да спася пресолено зеле на фурна? Изглежда толкова добре, но е ужасно солено. Има ли надежда?

# 288
  • София
  • Мнения: 12 762
Сложи му ориз.

# 289
  • София
  • Мнения: 5 007
Как точно да му сложа ориз, след като то вече е запечено в тавата?

# 290
  • here and now
  • Мнения: 5 892
Доливаш вода според количеството ориз и печеш пак, докато я поеме.

# 291
  • Мнения: 9 485
Как точно да му сложа ориз, след като то вече е запечено в тавата?
обери един пласт зеле отгоре. Поръси ориз, налей вода (1/3-4 с ориза), върни пак онова зеле отгоре (разпредели го)
Завий с лист фолио, да се задушава и съответно зелето отгоре също да поема от водата и го върни във фурната за 20 мин.

# 292
  • Мнения: 15 083
Бучни и два-три картофа в зелето. Те също ще поемат от солта.

# 293
  • София
  • Мнения: 11 869
Пататник с пресен (зелен) лук става ли добре?

# 294
  • Мнения: 3 512
Когато имам зелен лук, чесън или праз предпочитам да ги слагам на всичко, където се използва кромид. На мен ми е по-вкусно. Simple Smile
За детето утре ще правя овесена баница. Смятам да сложа настърган домат и се чудя содата дали да я загася в него и да не слагам изобщо кисело мляко? Що пък да не стане?

# 295
  • Мнения: 31
Здравейте! Преди 8дни правих баница с кори бела. Обикновено използвам само половината от тях, а другата половина използвам на другия ден. Въпроса ми сега е дали им има нещо на тия кори при положение, че са отворени преди 8дни?
Съжалявам за глупавия въпрос, но съм новобранец в кухнята

# 296
  • Мнения: 646
Shushi8989 виж срока на годност, ако е в срок не би трябвало да има проблем. Веднъж правих баница само няколко дена след като беше свършил срока на едни кори Девон, те като цяло не траят много и баницата после не можеше да се яде, ужасен дъх. На вид изобщо не можах да разбера, че им има нещо.

# 297
  • Мнения: 1 745
Преди седмици си запазих две рецепти с меко сирене Бри.Днес купих въпросното сирене,но рецептите в компа не мога да ги намеря.Моля  за идеи,какво да го правя.

# 298
  • Мнения: 9 485
печено, намазано на филии, отгоре с резен домат, краставици, или някое кисело сладко
Завито в парче бутертесто, поръсено с ядки и изпечено

# 299
  • Мнения: 4 859
Преди седмици си запазих две рецепти с меко сирене Бри.Днес купих въпросното сирене,но рецептите в компа не мога да ги намеря.Моля  за идеи,какво да го правя.

В буте р тесто с карамелизиран лук и гъби
https://www.google.com/amp/s/www.kulinarno-joana.com/2017/02/pec … listno-testo/amp/

В бутер тесто със сладко
http://www.missbloom.bg/gurme/lesni-reuepti/kulianaren-uiakend-z … eno-siarene-bria/

В кори за баница със сладко и ядки
http://domashnivkusotii.com/2014/03/blog-post_4-31.html 

Пак в кори ,със сладко и прошуто
http://angellovescooking.blogspot.com/2017/02/prosciutto-blueber … te.html?m=1 

Иначе брускети,пица ,салати ,но горните варианти най ни харесват .

Общи условия

Активация на акаунт