За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 063
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Нещо стана с линка , ще ти пиша л.с.

# 271
  • here and now
https://www.yoli-bg.com/готварски-рецепти/сладки/обикновени-бисквити
Добре си е линка, ако и друг го интересува...

# 272
Благодаря!

# 273
Аз, като върл фен на киселото зеле, седя и не мога да измисля как да сготвя един буркан от дълбоките резерви. Нямам чорба, иначе веднага ще стъкмя една любима супа, а не е кой знае какво количество, че да го бъркам с някакво месо... Нещо?
С булгур?
На мен ми стана любимо ястие, откакто го видях в блога "My cooking book blog". Съжалявам, че не мога да дам линк.

# 274
Тъкмо за булгур се каних и аз, че имам доста. Ще потърся рецепта, благодаря!

# 275
  • Sofia
То рецептата е същата като с боб/ориз, просто вместо тях слагаш бългура. Simple Smile

# 276
Тук засягаме една отколешна война - аз и варивата. В момент нула все ми се виждат малко. Те пък после вземат да се надуят повече, отколкото очаквам. Мъжът ми още помни един боб, дето го ядохме една седмица. Не стига, че беше за цял взвод, в консистенция на салата почти, ами и имаше неблагоразумието да ми даде зелена светлина за лютото и после му дойде в повече. Grinning

# 277
  • sf
Мога ли да сиропирам блат за торта с кока кола?

# 278
  • Варна
Може и с Фанта и сок от компот. Но тортата трябва да се консумира бързо.

# 279
  • sf
Защо бързо? Мислех предния ден да я правя.

# 280
  • Варна
Няма проблем.

# 281
Опитах се да направя торта с баварски крем но съм сложила на половината от необходимото количество желатин и след 6часа в хладилник не е стегнала мнгого добре.... Ако и утре не е както трябва кюс какво мога да я поправя.... Да я полея с течен шоколад например?
Можеш да я поднесеш на топки загребани с лъжица за сладолед или обикновена лъжица

# 282
Пак нещо да питам. Имам около 400гр. извара и нямам яйца. Не ми се иска да е разядка, ама за печиво все яйца трябват.

# 283
Направи си хлебно тесто, или поне тесто без яйца, а с пр. мляко, кис. мляко. После измисли как да ползваш изварата като плънка- може да я ползваш натюр, или да я разбъркаш с някакво сладко.

# 284
  • София
Пак нещо да питам. Имам около 400гр. извара и нямам яйца. Не ми се иска да е разядка, ама за печиво все яйца трябват.

Бисквити с извара и глазура

Бананов десерт с извара

Тарт с боровинки и извара

Общи условия

Активация на акаунт