За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 013
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
От вариантите на Тирамису приготвям това с амарети. Yum

# 391
  • София
Благодаря, по-лесно ми е тук да попитам.
Предполагам ще стане и с другия крем, защото маскарпонето ми е 500 грама, а останалото нямам идея какво да го правя.
Ще стане, разбира се, но ще е една идея по тежко,  защото маскарпонето  е силно сирене, маслено, но примерно на мен изобщо не ми пречи. \Маскарпоне мога да ям с лъжица...

# 392
идеята е да овлажнява ... слагаш тава с вода и тогава съда с хляба на решетката, напр.
Знчи тавата играе роля на купичката с вода във фурната. Ясно.

# 393
Предполагам ще стане и с другия крем, защото маскарпонето ми е 500 грама, а останалото нямам идея какво да го правя.
С останалото маскарпоне може да направиш бонбоните на Марчева с бишкоти и орехи, чудни са.

# 394
  • София
С останалото маскарпоне може да направиш бонбоните на Марчева с бишкоти и орехи, чудни са.

Или тези Сладки Тирамису. Yum

# 395
  • София
Яйцата за крем брюле се бъркат с миксер или тел?

# 396
  • София
Яйцата за крем брюле се бъркат с миксер или тел?
Яйцата, т.е. само жълтъците, нали знаеш,  и захарта до побеляване с миксер.

# 397
  • Sofia
Аз препоръчвам и супата "крем Брюле"Simple Smile

# 398
  • София
Точно така направих!

# 399
  • Light of Zartha
Здравейте момичета!  Flowers Bouquet  Понеже в момента разполагам единствено с котлон, случайно знаете ли дали има начин/рецепта за лимонови или портокалови(обичам цитруси, но може и с друг плод) сладки, кексове,курабии в тиган/форма или без печене? Обикновено правя чийзкейк, но ми се искаше да разнообразя. Yellow Heart

# 400
  • под тепетата
Не знам защо, но първото, което ми дойде на акъла са тулумбичките на пеп-4о. Ако сложиш в сиропа портокалов сок, може би ще се получи търсеният резултат. Стига да обичате сиропирани сладки Yum
 Предните нещо не ми вдъхнаха доверие. Тази ми възбуди любопитството обаче
 https://www.zajenata.bg/торта-на-тиган--хитът-по-който-полудяха-всички-работещи-домакини--15-минутки-и-е-готова-news110732.html

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 18:22 от bilqna_69

# 401
Здравейте момичета!  Flowers Bouquet  Понеже в момента разполагам единствено с котлон, случайно знаете ли дали има начин/рецепта за лимонови или портокалови(обичам цитруси, но може и с друг плод) сладки, кексове,курабии в тиган/форма или без печене? Обикновено правя чийзкейк, но ми се искаше да разнообразя. Yellow Heart
На прима виста някаква торта от палачинки ми идва на ум, там пълнежът може кажи-речи всякакъв да е. Или бисквитена/бишкотена пак с вариации в крема, може и с плодове между пластовете. Десерти от рода на разни кремчета желирани в чаша, те обикновено са и с плодов елемент, макар че някои от тях пак са си близо до чийкейк но е пак различно.

Освен това - "само котлон" отзачава липса на всякакви други кухненски уреди или само липса на фурна в момента? В микровълнова стават бързи кексчета в чаша и сигурно има и други рецепти за там, в сандвич-тостер съм пекла соленки, значи и сладки ще могат някакви, в хлебопекарна също става не крайно лош кекс... ако са налични такива уреди, де.

# 402
  • Light of Zartha
Да, нямам фурна. Имам микровълнова, но преди време имах няколко нещастни опита за кексчета и реших,че може би не е за мен или аз бъркам много сериозно някъде.

# 403
И аз съм правила в МВ кескчета и на мен не ми се плучиха. Като камъчки единия път. Другия път меки, но жилави.

# 404
  • Light of Zartha
Моите изобщо не се надигнаха, другият път чистих цялата микровълнова и накрая се отказах от опитите. В обикновена фурна досега не съм имала проблеми с каквото и да е, но МВ се оказа предизвикателство. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт