За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 992
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
denyil не, не съм пробвала със стафиди. Все някакви сладка доубирам из нас и едно мокро ми стои вътре, не доизчепено.

# 451
Споделете рецепта за солен кекс или т.н. мързелива баница. При последните опити остана клисава каша. Не мога да открия рецептата на мама.

Любим- Солен кекс с пълнеж

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BD%D0%B5%D0%B6

# 452
Имам въпрос към пълнежа за козунаци, кифлички и т.н. печива. Ако сложа нещо вътре и винаги като ми се изпече, край сладкото да речем ми стои едно мокро, клисаво и вместо да се яде, всеки го чопли и го хвърля. Има ли начин около тази плънка да се изпече. Вероятно ми е мокър пълнежа, аз си знам. Но то пък сладко да речем да не е мокро има ли?
Сгъсти сладкото с наситнени/смлени ядки.

# 453
  • Sofia
Вики, освен да забъркаш сладкото с нещо  - като галета или пък кососови стужки, да не е толкова мокро/течно.
Аз руло не правя, та сладко съм слагала само в бухти, но в тях е малко и не е проблем. В козунака слагам само суха плънка.

# 454
Скрит текст:
Споделете рецепта за солен кекс или т.н. мързелива баница. При последните опити остана клисава каша. Не мога да открия рецептата на мама.

Любим- Солен кекс с пълнеж

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BD%D0%B5%D0%B6
doroty3, тая рецепта не съм пробвала, добре звучи и добре изглежда резултатът на снимките, ще правя и по нея. Благодаря! Hands Plus1

# 455
Лабрекс-  така изглежда :

Скрит текст:

# 456
Лабрекс-  така изглежда :

Скрит текст:

Да, добре изглежда! Разгледах аз и всичките снимки при рецептата, ще го спретна тия дни. Simple Smile

# 457
Сладкото за плънка на козунак може да се смеси с натрошени бисквити и орехи.

# 458
  • На брега на реката
От много години купувам прясно мляко от човек, който има много крави и квася. Без прблем. Но от около месец сквасеното мляко има един особен каймак, който ми прилича на гъбата на оцета , или на медуза. Киселото мляко е  добре, но защо каймакът е странен?

Много е възможно, кравите да трябва да се "телят" и това да е от коластра / стои някак слузесто/. След като от години вземате от този човек, друг път не се ли е случвало?

# 459
И преди прегаряне дава гъсто  и с много масленост мляко.Не  е вредно ,но впечатлява.Даже се доят през ден ,два, три накрая ,та какво ви е дал си знае той.Също има и крави с гъсто мляко,дето дават малко.Едно  е 30+ л за денонощие ,друго е 15.

# 460
  • Бургас
От много години купувам прясно мляко от човек, който има много крави и квася. Без прблем. Но от около месец сквасеното мляко има един особен каймак, който ми прилича на гъбата на оцета , или на медуза. Киселото мляко е  добре, но защо каймакът е странен?
Много е възможно, кравите да трябва да се "телят" и това да е от коластра / стои някак слузесто/. След като от години вземате от този човек, друг път не се ли е случвало?
Точно затова написах, че са много кравите, защото едва ли краварят може да ги проследи коя е бременна и коя-не, но преди не ми се беше случвало. Момчето ни е предупреждавало, когато им дават антибиотици, и тогава не вземаме. Ще задам въпроса като купувам следващия път . Благодаря, момичета.

# 461

Точно затова написах, че са много кравите, защото едва ли краварят може да ги проследи коя е бременна и коя-не,
това няма как да стане, смешно е да го пишете, всеки  животновъд знае коя крава, овца, или коза... ще се тели, ще ражда. Най-малко животното става с двойно по-голям корем.  Simple Smile А и бикът в едно стадо се следи редовно, за да се знае коя крава е заплодена, коя не и съответно се заделят с неоплодените, с цел знаете каква
За коластрата - тя се появява малко преди да се отели, ама до 3-4 дни, не по-рано и има до няколко дни след отелването.  
По-добре сподели на човека, от който купувате, той би ти обяснил по-добре от какво е.
Преди раждане животните НЕ СЕ ДОЯТ.  Не разредено в дни, а хич.   Разреждането на доенето става 40 дни до 2 месеца преди отелването, като се разрежда първо само веднъж на ден, после през ден .. и до там, но това количество е съвсем малко. И поне 30 дни преди самото раждане кравата изобщо не се дои.
Причината може да е друга - различен фураж, различна трева, ако пасат.  
Различното количество мляко е от различните породи. Има за месо, за телета, за мляко.. Последната на село бе някаква балканска, която повече от 5л.  на ден не даде.

# 462
  • София
Момичета, дайте идея за някой нискобюджетен сладкиш, подходящ за кризисни времена..

# 463
Бърз и лесен кекс с ябълки от Супичка правя. Става хубав и с тиква, моркови, друг плод.

# 464

Общи условия

Активация на акаунт