За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 635
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ви момичета за въпроса за подправките,ще ги проверя! Flowers Cherry Blossom

# 541
Моля за рецепта за някаква лесна и вкусна питка/погача. Ако може да няма точене, сложни плитки, да се правят звезди, слънца и такива. Мерси Simple Smile А, и да не е с прясна мая.

# 542
https://www.bonapeti.bg/recepti/pamuk-pogacha1417525156/#page-2
Става страхотна, досега винаги ми се е получавала.
Прясната мая заменям със суха.

# 543
Благодаря Ивекс, точно това имах предвид Simple Smile А имаш ли идея колко време горе-долу втасва първия път?

# 544
Зависи от температурата в помещението, като бързам я слагам във фурната на ниска температура.

# 545
Благодаря ви момичета за въпроса за подправките,ще ги проверя! Flowers Cherry Blossom
принципно нищо им няма, да , но им се поизветрява ароматът. Тъй  като те обикновено растат напролет/лято, точно сега не е моментът да си ги смениш, но сега - през лятото - си зареди нови.
С мъжът ми много обичаме макарони на фурна, но сега се опитваме да ограничим захарта.
Имате ли идея с какво може да се замени?
Ако имате и рецепта (без сирене) ще е супер. Simple Smile
може да се замени с подсладител, правила съм, но аз си ги обичам и със сирене.
А мъж ми си заменя захарта с мед Simple Smile и казва, че му е вкусно.

# 546
  • Sofia
Моля за рецепта за някаква лесна и вкусна питка/погача. Ако може да няма точене, сложни плитки, да се правят звезди, слънца и такива. Мерси Simple Smile А, и да не е с прясна мая.
Рецептите за питки са 99% едни и същи.
А как ще я оформиш или каква мая ще ползваш  не е изскване за успеха на печивото, а лично твое решение.
Ако ще втасваш тестото във фурната тя трябва да е не на "ниска" Т, а на възможно най-ниската. Не повече от 50 градуса и докато порасне дойно, даже тройно, няма час - колкото -толкова. Средно отнема около 1-1.5 часа.

# 547

Постна питка с мая(аз оформям питчици ,които слагам един до друга ,но може и така -лесна и вкусна ,нямам фал ,а не ме бива с тестени ).

https://m.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=210110.msg1 … sg13303474  

# 548
Здравейте! Имам ванилови блатове , купни. Искам да направя торта, която е сравнително лесна. не мога да измисля какъв крем да ѝ сложа. Мислех шоколадов мус, но знам рецепта със сурови яйца, а сигурно и детето ще иска да яде от нея и не е подходящ муса.
Ще се радвам на идеи. Благодаря!!

# 549
Благодаря на всички за рецептите за питка и за съветите. Досега не съм месила, дано ми се получи Simple Smile

Но пък ми изникна и друг кулинарен проблем. Правя едни бисквити с бадемово брашно и кленов сироп. Като сипвах сиропа, забелязах, че се е образувала нещо като утайка, подобна на тази при натуралния ябълков оцет, например. Все пак не знам дали е нормално това и не знам дали е ОК да го ям. В срок е сиропът, но прочетох, че трябва след отваряне да се държи в хладилник, пък аз си го държа на плота, като меда...

# 550
Здравейте! Имам ванилови блатове , купни. Искам да направя торта, която е сравнително лесна. не мога да измисля какъв крем да ѝ сложа. Мислех шоколадов мус, но знам рецепта със сурови яйца, а сигурно и детето ще иска да яде от нея и не е подходящ муса.
Ще се радвам на идеи. Благодаря!!

Течен шоколад + сладкарска сметана .
Ние вземаме на Мегле.Течната и студена сметана се разбива с миксер ,докато стане на "пухче ",добавя се течния шоколад и пак се разбива за кратко .Това е.Като количества са равни -400 шоколад и 400 сметана .За 3 купешки блата и намазвам и отгоре .Ако остане си го хапваме .

# 551
  • София
Шоколада няма ли да е много?
Аз правя около 400мл сметана но на May Day и течен шоколад около 4с.л.

# 552
  • Sofia
Здравейте! Имам ванилови блатове , купни. Искам да направя торта, която е сравнително лесна. не мога да измисля какъв крем да ѝ сложа. Мислех шоколадов мус, но знам рецепта със сурови яйца, .
Заповядай - супер лесна и вкусна - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_2.html

# 553
Пийк, ето тази е лесна и шоколадова. А мусът е без яйца, само шоколад и течна сметана.

https://privanya.blogspot.com/2017/09/blog-post_18.html

# 554
Шоколада няма ли да е много?
Аз правя около 400мл сметана но на May Day и течен шоколад около 4с.л.

Всъщност е 500 мл. кутията ,сега погледнах .
Зависи от вкуса разбира се ,може да се добави по малко шоколад ,но с 4 лъжици у дома няма да го ядат определено Grinning

Общи условия

Активация на акаунт