За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 574
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Има ли дами тук, които готвят на раховец? Днес мисля да направя спагети, ама ако ще се готвят няколко часа...не мерси. Благодаря предварително на тези, които ще ми съдействат, колкото е глупаво да звучи питането ми Grinning Simple Smile

# 91
  • here and now
Няколко часа едва ли, но докато заври водата ще си почакаш. След това няма разлика, спазваш си времето на пакета.
Докато заври всъщност на другата плоча можеш да си приготвиш соса.
Спомените са ми от преди поне 20 години, но такова нещо не се забравя.

# 92
  • Sofia
blondyberry, нямаш ли ел. кана, да кипнеш вода и после на загретия котлон.

# 93
Нямам кана, сега пробвах котлоните. Сравнително бързо загряха. А сметката за тока как р след използването? Вярно ли е, че "гълта" много ток😁

# 94
Пълнозърнестите гевреци станАха, дето се вика. Пълнозърнесто брашно:царевично 2:1.

# 95
Нямам кана, сега пробвах котлоните. Сравнително бързо загряха. А сметката за тока как р след използването? Вярно ли е, че "гълта" много ток😁
вярно е. Суровоядството е полезно и модерно.

# 96
Здравейте, ядем доста варени яйца вкъщи. Варя ги в малка тенджерка, която съм си определила само за тая цел. Дали си заслужава да купя яйцеварка? Кои са плюсовете? И още един въпрос - как да ги варя така, че после да се белят лесно? Бях чела за оцет - няма ефект.

# 97
Лесно се белят по-старите яйца. На мен ми направи впечатление, че мокрите яйца се белят доста по-лесно. Ако не ги извадя от тенджерката и останат във водата, се белят по-лесно. А като е изсъхнала добре черупката е по-трудно, поне това са моите наблюдения. Имам яйцеварка, но си варя яйца в една тънка касерола (купена от левчето) на котлона. Става бързо и после само я изплаквам (освен, ако не се е счупило някое и има залепнал белтък). Яйцеварката ги вари по-бавно, а после я разглобявам, за да я чистя, абе не си е работа. Поне за мен.

# 98
  • София
Здравейте, ядем доста варени яйца вкъщи. Варя ги в малка тенджерка, която съм си определила само за тая цел. Дали си заслужава да купя яйцеварка? Кои са плюсовете? И още един въпрос - как да ги варя така, че после да се белят лесно? Бях чела за оцет - няма ефект.

След като ги свариш, изсипваш горещата вода и сипваш студена. Оставяш ги така да престоят няколко минути. След това се белят много по-лесно.

# 99
След като ги свариш, изсипваш горещата вода и сипваш студена. Оставяш ги така да престоят няколко минути. След това се белят много по-лесно.
Това го правя винаги, за да спра варенето, но няма ефект за по-лесно белене.

Яйцеварката ги вари по-бавно, а после я разглобявам, за да я чистя, абе не си е работа. Поне за мен.
И аз така си я представях.
Благодаря за мнението!
У нас не се задържат яйца и все пресни купувам. Може би трябва да ги оставям да престоят.

# 100
  • Sofia
И аз съм с впечатлението на Дара - пресните се белят по трудно, каквито и трикове да им се прилагат.
Относно яйцеварката - в лидълската тема коментираха лидълската яйцеварка, че се чупели яцата.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 11:42 от Morena

# 101
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Яж яйцето с лъжичка, така не се налага да го белиш. Ако закусваш с тях де.

# 102
  • София
Може да ви се стори много тъп въпроса ми, но ме интересува тези от вас, които правите пити, погачи, хлябове, как перете кърпите, с които се увиват!?
 Някак не ми се струва редно да ги пера в пералнята с дрехи. Пробвах на ръка да я пера, после ми миришеше на прах за пране (купих специално, някакъв бебешки, защото за пералнята ползвам капсули) Може би с течен сапун?

# 103
  • Sofia
Аз пера с бялото пране (понеже кърпите ми светли)  и миризма не ме притеснява.  Изобщо не съм го мислила това . Wink

# 104
И аз ги пера с бялото. Обикновено пускам допълнително изплакване, против кожни проблеми и миризма на прах почти не остава.

Общи условия

Активация на акаунт