За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 928
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 12 242
Аз не го бланширам, но него и гъбите ги задушавам за 2 минути в мазнина и така прибирам във фризера.
Това си е бланширане,  но в мазнина. Гъбите ги почиствам и ги прибирам сурови, без никакво бланширане.

# 121
# 122
  • Мнения: 746
Две в едно, давам ти идея за пълнени чушки с ориз и кайма, продуктите ги има по цял свят, а и мисля, че биха допаднали на доста хора. Таратор или айран - също. Фалшив катък - закв.сметана+малко натрошено бяло сирене/фета, малко счукан чесън и печени чушки - без киселина - нарязани на ситно.

# 123
  • Мнения: 9 484
Привет! Купих спанак, който ми дойде повече и остатъка искам да замразя! Трябва ли да го бланширам или подсушен и нарязан да слагам направо в пликче?
бланширам си го, иначе ми бие на фризер Simple Smile За минутка във вряла вода, изсипвам я, наливам веднага студената (предварително подготвена поне 3л., ) отцеждам, изстисквам и в торбички във фризера. После слагам в края на готвенето, докато е полузамръзнал го нарязвам.

# 124
  • Мнения: 10 724
Две в едно, давам ти идея за пълнени чушки с ориз и кайма, продуктите ги има по цял свят, а и мисля, че биха допаднали на доста хора. Таратор или айран - също. Фалшив катък - закв.сметана+малко натрошено бяло сирене/фета, малко счукан чесън и печени чушки - без киселина - нарязани на ситно.

Уж така, но ако ще готви за американци, ни едно от тези няма да ядат. Повечето кисели млека не обичат, домати не ядат много много, питка съм правила. Не се хареса. Какво било това хляб само. Сладки "праскови" бях правила - също не им харесаха. От боза им се обръща стомаха, фетата ни била супер солена.. Кекс съм носила на работа. Пак не се хареса. Кекс под път и на път се продава, домашния не им допада. На различни хора съм предлагала нашенски манджи, които не се познават по между си; както и по различни празници. Не никой нищо не му допадна. Хапнаха, не е като да не са кусали, но на сила.  Зависи от националността може би. Виж на гръцко парти като съм носила, всичко се хареса. На полско също.

# 125
  • Пловдив
  • Мнения: 1 599
ММ е французин,а французите ядат много сирене,но нашето сирене му идва твърде солено и не яде,не харесва таратор,млечна салата,а сиропираните сладкиши(баклава,реване и др.) му били прекалено сладки...уж не е капризен,та не се учудвам и за американците.

# 126
  • Мнения: 2 153
Може ли да ми дадете някакви насоки как да сготвя патица? Мисля да направя супа и някаква манджа с нея - с ориз, с прясно зеле или с картофи , но не знам дали да я сваря първо?

# 127
  • Мнения: 10 724
ММ е французин,а французите ядат много сирене,но нашето сирене му идва твърде солено и не яде,не харесва таратор,млечна салата,а сиропираните сладкиши(баклава,реване и др.) му били прекалено сладки...уж не е капризен,та не се учудвам и за американците.

artemida точно със същите впечатления останах и аз от моите гости, приятели, познати, колеги. Жалко. За мен имаме толкова вкусни неща за ядене, но вкусове различни, начин на живот.....Има и изключения разбира се. Но масата не харесват. Както и ние не можем да харесаме всичко от техните храни, навици и порядки.

# 128
  • София
  • Мнения: 12 242
.............
Уж така, но ако ще готви за американци, ни едно от тези няма да ядат. Повечето кисели млека не обичат, домати не ядат много много, питка съм правила. Не се хареса. Какво било това хляб само. Сладки "праскови" бях правила - също не им харесаха. От боза им се обръща стомаха, фетата ни била супер солена.. Кекс съм носила на работа. Пак не се хареса. Кекс под път и на път се продава, домашния не им допада. На различни хора съм предлагала нашенски манджи, които не се познават по между си; както и по различни празници. Не никой нищо не му допадна. Хапнаха, не е като да не са кусали, но на сила.  Зависи от националността може би. Виж на гръцко парти като съм носила, всичко се хареса. На полско също.
Това е вярно, почти нищо не харесват, виж бургер....друга бира е това.  Имах германци на гости и...... не се получиха нещата така, както ми се искаше. Таратор - абсурд!! Това не се приема! Цеденото кисело мляко горе-долу, но ако бие повече на сметана. Каних и един италианец и видя боза, щото Марчев много обича,  опита я, как не я върна обратно.... не става, категорично.

# 129
  • Мнения: 10 724
Така са. Върви го, печи го бургери и къп кейкс признава само 😂

# 130
  • На остров
  • Мнения: 13 498
И моите впечатления са такива. Много рядко нещо се харесва от това, което съм се опитвала да предложа като българска кухня. И в България като сме били, все е безвкусно или с много малко подправки.
Затова търсех нещо по засукано българско Simple Smile .
Днес поне предястието във вид на салата от печени чушки ще има българска жилка. Ще направя и нещо като този катък, който се описа по рано, но ще го сервирам като сос в отделен съд.
Благодаря още веднъж за идеите !

# 131
  • Мнения: 8 494
Момичета , моля за идеи къде да вложа пълнозърнесто брашно от спелта ? Най-вече питането ми е за съотношение/количество към друг вид брашно.Благодаря !
Извинявай, че малко късно отговарям. Аз правих солени мъфини, питки по рецепта от "Супичка". Когато ползвам пълнозърнесто брашно слагам по 1/3 до 1/2, но повече ми харесва като е 1/3. Имай предвид, че малко повече вода е нужно при замесване (правих питка и замених част от бялото брашно с пълнозърнесто брашно от спелта).

# 132
  • Мнения: 2 816
Аз изкисвам сиренето у дома, не мога да го ям инак...и на мен ми е солено. Това само като идея, ако мислиш, че биха го яли безсолно.
Щом ядат къпкейкове - баница във формата на къпкейк 😆. Печено сирене си представям също - с мед и орехи, или с домат и малко чубрица

# 133
  • под тепетата
  • Мнения: 11 274
При наш познат англичанин и изкиснато няма да мине. Това баница, луканка, тиквеник ...забрави. Търси си човекът сутрин Ейцата с бекон и фасуля.
 Някой правил ли е зехтин с подправки? Колко време се държи, на сянка или на слънце? Присетих се от новата брошура на Лидл.
 
Скрит текст:
Не е по кулинарна тема - вчера покрай липсата на дезинфектанти ми щукна, че мога да си направя лавандулов спирт и лавандулово масло ( имам изсушена). Ако някой е правил, моля да сподели на лични опита си!

# 134
  • Мнения: 902
Ще правя сладки кошнички но не съм ги правила никога. Рецептата е с масло в тестото. С какво да измажа формичките, с олио и брашно или също с масло, има ли значение?

Общи условия

Активация на акаунт