За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 928
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ще правя сладки кошнички но не съм ги правила никога. Рецептата е с масло в тестото. С какво да измажа формичките, с олио и брашно или също с масло, има ли значение?

Аз не ги мажа с нищо.

# 136
Ще правя сладки кошнички но не съм ги правила никога. Рецептата е с масло в тестото. С какво да измажа формичките, с олио и брашно или също с масло, има ли значение?

Аз не ги мажа с нищо.
Ванче, не се ли изваждат трудно после? То и в рецептата не пише нищо за измазването. Мен ме е страх да не би да излизат трудно и да ги разваля на вид

# 137
  • София
Ако ги намажеш, при печенето тестото още по-лесно ще се смъкне надолу, ако ги наръсиш с брашно изобщо няма да успееш да го задържиш по формите. Щом тестото ти е маслено, няма проблем да не мажеш тарелките. Ако толкова те е страх, сложи една ненамазана предварително да се пече, за да видиш резултата. След това прецени как да продължиш.

# 138
И аз не ги мажа, нямам никакви проблеми с изваждането. Че то, тестото е цялото в масло, няма да полепне по формите.

# 139
  • София
Това е маслено тесто и не би трябвало да лепи, но винаги ги намазвам с масло и посипвам с малко брашно и изтръсквам , това е.

# 140
Винаги с масло се мажат. Няма никакъв смисъл да си умиришеш масленото тесто на олио.
Купих си от Лидл един спрей за намазване, върши работа и на нищо не мирише. Така си извадих от тавите питките за Бъдни вечер, без никакъв проблем, направи си изпаднаха. Единственият проблем - изглежда бях напръскала по-обилно и ми потече във фурната, загоря и се размириса.

# 141
Благодаря ви много за отговорите, в началото взех да измазвам формите, но после като прочетох Ваня се престраших и направо подкарах без мазане. Никакви проблеми с изваждането, и единият, и другият вариант, станаха страхотни! 😄

# 142
  • София
Винаги с масло се мажат. Няма никакъв смисъл да си умиришеш масленото тесто на олио.
Купих си от Лидл един спрей за намазване, върши работа и на нищо не мирише. Така си извадих от тавите питките за Бъдни вечер, без никакъв проблем, направи си изпаднаха. Единственият проблем - изглежда бях напръскала по-обилно и ми потече във фурната, загоря и се размириса.
Спрей = олио под налягане. Имам, не е от Лидл но много рядко го ползвам.

# 143
Вероятно е това. Направи ми впечатление, че не мирише на олио, както и че не е толкова мазно. Аз също обикновено ползвам хартия за печене, за която не е нужно олио, но понякога върши работа. Интересно ми е дали би вършило работа на залепващи хартиени форми за мъфини. Имам едни такива и досега решавах проблема като изсипвах по малко разтопено масло преди тестото.  Като правя следващ път, ще ползвам спрея, пък да видим.

# 144
  • варна
В момента съм сожила пил. воденички да се варят. Аз смятам само варени да ги ям, защото не ям пържено - но моля ви кажете поне какви подправки да им сложа

# 145
  • София
В момента съм сожила пил. воденички да се варят. Аз смятам само варени да ги ям, защото не ям пържено - но моля ви кажете поне какви подправки да им сложа

Задушени пилешки воденички

# 146
когато са готови, изцеди водата и докато са горещи сложи масло, сол и черен пипер. Ако имаш мащерка - да. Затвори за още 5 мин. в тенджерата и са готови.

# 147
  • русе
Крем карамел с колко яйца приготвяте?

# 148
Рецептата на свеки : 4 яйца , 1 ч.ч.захар , 1 л. прясно мляко , ванилия
Винаги ми се получава , макар и рядко вече да го правя .

# 149
с между 6 и 8

Общи условия

Активация на акаунт