За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 948
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 12 761
8 яйца за 1 литър мляко.

# 151
# 152
  • sofia
  • Мнения: 419
Знаете ли как се прави тесто за мъфини с мляко?

# 153
  • Пловдив
  • Мнения: 1 599
Крем карамел с колко яйца приготвяте?

6-7 яйца,1л прясно мляко,250гр захар.

# 154
# 155
  • Мнения: 10 724
Аз пък реване правих. Всичко стана чудесно, изпече се, наду се, разкошно на вкус. Обаче в рецептата имах половин ч.л. сода бикарбонат и вътре вместо жълто, ми се получи кафяво. МНого ми е грозно....Има ли начин да не става такъв цвят печивото, в което е използвана сода бикарбонат. Гледам по някои снимки, въпреки содата печивото е жълто. На мен винаги ми се получава кафяво.

# 156
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
Вики, а гасиш ли я в киселина? Рецептата каква е?

# 157
  • Мнения: 10 724
Morena, не. Не съм гасила. Рецептата е от тук, форумска и беше с прясно мляко. Нямаше никъде киселина. А на снимката реването беше жълто. Не знам как са го постигнали. МНого ме е яд. Не го искам такова. Ще го нося на работа.....

3яйца, по 150гр захар, олио, прясно мляко, брашно, грис, орехи (всичко по 150). 1 ч.л. сода.

# 158
  • София
  • Мнения: 12 761
vici75, една от рецептите, по които правя реване е тази: Реване от стария тефтер. Твоето е станало кафяво по-скоро от орехите, отколкото от содата.

# 159
  • Мнения: 10 724
Ванче, ама ти и сода нямаш 😊

# 160
  • София
  • Мнения: 12 761
Така е. Класическото реване се прави без сода.

# 161
  • Мнения: 12 341
И аз за пръв път чувам за реване със сода. Ние го правехме с пандишпан - колкото са яйцата, толкова супени лъжици захар и толкова супени лъжици брашно. Накрая тавата, в която ще се пече се маже с масло и се поръсва с грис. Сиропа е захар и вода 1:1, вари се 10 минути.

# 162
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Имате ли тествана рецепта за фъстъчено масло? Купих си сурови бг фъстъци.

# 163
  • Мнения: 31
Взех арабски готови питки, които са си за дюнери. Част от тях ще използвам по предназначение, но с другата част искам да се опитам да ги направя като пърленки с чесън и масло? Някой има ли идеи как трябва да стане това, дали да ги запържа и после само да ги намажа, или във фурната намазани предварително? Благодаря предварително!!

# 164
  • Мнения: 43 784
Фъстъчено масло се прави от специален сорт по- мазни фъстъци и задължително без люспи. Ако не ти се занимава може да си направиш тахан.

Общи условия

Активация на акаунт