Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да направя пълнозърнести хлебчета, франзелки и пици с брашно от спелта?
Как да направя банницата с майонеза?
Как да направя зеленчукови кюфтета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да направя пълнозърнести хлебчета, франзелки и пици с брашно от спелта?
За приготвяне на пълнозърнесто брашно от спелта можете да използвате съотношение 300g към 200g бяло брашно. Рецептите могат да варират, но обикновено включват добавяне на мая и месене по обичайния начин. Можете да намерите рецепти за пълнозърнести хлебчета, франзелки и пици с брашно от спелта в блогове за кулинария.
-
Как да направя банницата с майонеза?
-
Как да направя зеленчукови кюфтета?
-
Как да приготвя сочно печено пиле?
-
Как да направя хрупкава коричка за пица?

Много хора не могат да ядат бяло брашно /или брашно въобще/ и не виждам нищо лошо в това да има и други варианти. Та не е задължително всички които правят алтернативни печива да го правят, защото искат да са много интересни/впечатляващи/забележителни и т. н. Не виждам лошо в това да има и алтернативни варианти. А и не мисля, че има смисъл да се наричат "козунакоподобие" или "омлет приличащ на палачинка"- реално вкусът на алтернативните варианти в повечето случаи наподобява много повече козунак/палачинки/хляб, отколкото омлет/запеканка. Който може да яде брашно обикновено няма да тръгне да се занимава да прави козунак без брашно, нали така...
Аз лично, винаги съм правила и козунак с бяло, и козунак с пълнозърнесто брашно. Вкъщи се харесват и двата варианта и на никой не му е хрумвало да нарича пълнозърнестият козунак "некозунак" (примерно). 
