За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 031
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Здравейте!

Приготвяли ли сте френски макарони, но с обикновено пшенично брашно? И количеството, необходимо си остава, колкото с рецептите с бадемово брашно?

Френски макарони се приготвят само с бадемово брашно,ако ще е с пшенично брашно,няма да са френски макарони!

# 361
  • Sofia
Френски макарони се приготвят само с бадемово брашно,ако ще е с пшенично брашно,няма да са френски макарони!
Мда...  Така и с козунака например... като му се смени брашното (прави се с фино бяло и това е) вече не е козунак. Ооообаче - трябва да сме интересни/впечатляващи и така става "Козунак с пълнозърнесто/ръжено и т.н. "
Или пък "Палачинка без брашно" -  демек само яйце (липсва и брашно и мляко, за да е палачинка) с тиква/банан/ябълка и т.н. - ми то си е омлет, ама така не е интересно.
Или пък безглутенови хлебчета - състав - яйца, крема сирене, бакпулвер.... никакво брашно, дори ядково ама хляб бре. Sweat Smile
Та така... Simple Smile

# 362
  • Бургас
Момичета срам не срам ще питам, тъй и тъй е станало въпрос, какъв вкус имат тези френски макарони, гледам ги няколко пъти вече, ама още не съм взела да ги опитам...

# 363
  • София
Момичета срам не срам ще питам, тъй и тъй е станало въпрос, какъв вкус имат тези френски макарони, гледам ги няколко пъти вече, ама още не съм взела да ги опитам...

Хубави са, фина целувка, а когато имат и хубав крем между тях, двете черупки,  са удоволствие за небцето.

# 364
Морена
Скрит текст:
  това е като да кажеш, че пълнозърнестият хляб не е хляб понеже не е с бяло брашно. Laughing Много хора не могат да ядат бяло брашно /или брашно въобще/ и не виждам нищо лошо в това да има и други варианти. Та не е задължително всички които правят алтернативни печива да го правят, защото искат да са много интересни/впечатляващи/забележителни и т. н. Не виждам лошо в това да има и алтернативни варианти. А и не мисля, че има смисъл да се наричат "козунакоподобие" или "омлет приличащ на палачинка"-  реално вкусът  на алтернативните варианти в повечето случаи  наподобява много повече козунак/палачинки/хляб, отколкото омлет/запеканка.  Който може да яде брашно обикновено няма да тръгне да се занимава да прави козунак без брашно, нали така... Wink Аз лично, винаги съм правила и козунак с бяло, и козунак с пълнозърнесто брашно. Вкъщи се харесват и двата варианта и на никой не му е хрумвало да нарича пълнозърнестият козунак "некозунак" (примерно). Blush

# 365
  • Sofia
Долче, аз мисля както писах, хора сме - различни сме.  Simple Smile
За мен не може всичко да е козунак, всичко да е палачинка и т.н. колкото и да го променяш.  Козунакът е обреден хляб с бяло брашно.  Или френският макарон - наречен е така с определен състав.  Виж хлябът е друга категория.

# 366
Здравейте!

Приготвяли ли сте френски макарони, но с обикновено пшенично брашно? И количеството, необходимо си остава, колкото с рецептите с бадемово брашно?
Тогава няма да са макарони...френски

# 367
Морена, вярно, различни сме и дано не ти се налага да търсиш нови имена на палачинки, козунак и прочие. Ясно е, че не ти се налага да правиш алтернативни варианти (и да им търсиш нови имена). Оспорвам просто твърдението, че всеки който го прави се прави на интересен и впечатляващ. Wink

# 368
Абе цялата работа такава, то и на бадемовото брашно само името му е брашно, нали? Grinning
Въпросът е че ако не са с бадемово, ще са някакви други сладки, ама нищо общо няма да имат с френските макарони. Ако са с пбрашно ще станат курабийки някакви, ако са със смлени орехи ще станат ореховки, ама макарони няма да са.

# 369
  • Sofia
... Оспорвам просто твърдението, че всеки който го прави се прави на интересен и впечатляващ. Wink
Ааа няма спор,  не съм каза "всеки". Simple Smile Точно, защото хората сме различни.

# 370
Морена, вярно, различни сме и дано не ти се налага да търсиш нови имена на палачинки, козунак и прочие. Ясно е, че не ти се налага да правиш алтернативни варианти (и да им търсиш нови имена). Оспорвам просто твърдението, че всеки който го прави се прави на интересен и впечатляващ. Wink
аз съм на мнение, средно между вас двете Simple Smile  Когато се прави по здравословни причини и се налага - да. Но има блогове/сайтове - които определено го правят с цел "интересно", тъй като различното и интересното буди любопитство и е четено.
Скоро имахме спор във ФБ групата ни колко е вкусна майонезата с нахутена вода... Еми да, ама това не е майонеза. Ако се налага да постиш и търсиш вариант за сос - ок. Голямата част от коментиралите не бяха постещи, диетуващи, или със здравословни проблеми. Задалата въпроса пък бе решила да го направи от любопитство (както и други дами опитвали) Както и луканка от цвекло,  пицата Simple Smile с блатове различни от брашно...
Но и наистина какви имена биха имали тези?!?  Най-любимото ми съчетание е веган кюфтета. Еми кюфтето си е от месо. Всичко друго е зеленчукови крокети.

На въпроса за френските макарони - който не е опитвал, да не съжалява  толкова. Аз повече харесвам съчетанието целувка с хубав крем, отколкото самата черупка.
А на който не му се ходеше за бадемово брашно, предлагам забравените сладки http://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_6.html

# 371
  • Sofia
... Но има блогове/сайтове - които определено го правят с цел "интересно", тъй като различното и интересното буди любопитство и е четено.
...
Но и наистина какви имена биха имали тези?!?  ...
Те тия коментирах аз. Без значение е причината, по която правят алтернатива, тоест причината не ги оправдава.
Пепчо, ами например - Алтернативна пица/козунак/палачинка/майонеза и т.х.  Или  "пица" от карфиол/ "козунак" с бадемово брашно/ "палачинка" без брашно... :
Много добре го каза за кюфтетата и крокетите.

# 372
  • под тепетата
На мен пък ми стана интересно за тирамисуто. Преди седмица спорих , че се прави с марсала, а и тук прочетох за амарето.
Аз съм от малкото, дето не обичат целувки и френски макарони.

# 373
Пепчо, определено има и доста хора които за "интересност" го правят- то и винаги ще има такива...Аз имах предвид хората които и да искат да ядат нещо, по една или друга причина не могат.
Скрит текст:
Малко като веган кюфтето ми е и веган бургера- ама то пък как иначе да бъде наречен? Тук естествено "кюфте" и "бургер" обозначават самата форма по-скоро. Ясно е, че не са с месо/яйца и т.н. "Веган" вече е много експлоатирана дума- някои я използват, за да звучи по-интересно, други, за да обозначат, че е без месо/друго...то и картофените кюфтета някой може да поиска да ги нарече "веган"... Но считам, че когато е налице някаква причина човек да не може да използва класическите варианти, то може да си замества както му е вкусно- и да си го нарича както иска (е, стига умишлено да не подвежда другите). Обикновено в начина по който е "кръстена" дадена рецепта си се вижда, че има някаква разлика с класическите рецепти- "Майонеза без яйца/млечна/от нахут" и т.н., "Пълнозърнест козунак", "Бадемови палачинки", "Зеленчукови кюфтета", "Ядково мляко", "Макарони от червена леща" и др. Става кристално ясно, че това не са класическите рецепти Laughing Категорични заглавия от типа на "Най-вкусната майонеза" вече ми идват твърде много- особено като разбере после човек, че е някакъв заместител на майонеза...  

# 374
  • Пловдив
За др.тема е, ама да покажа хляба Simple Smile
Мерси за предложенията!

Общи условия

Активация на акаунт