Любители на Котки - Тема 143

• 26 244
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Велико Търново
Бележка, че разнасяш стоки примерно в селото за времето от до- когато приблизително ходиш ежедневно.
Другият вариант, който се сещам е да си направиш настоящ адрес в селото- например на адреса на двора( в случай, че има нот. акт и се води някаква постройка там).
Третият е да вземеш рецепта от бабата съседка и да ходиш " за лекарства".

# 481
  • София
За настоящ адрес ще ѝ трябва документ от Общината. Снабдяване с храна за животни на магазинче или ветеринар. Кучетата сега лесно може да им се намери осиновител с града,

# 482
  • Велико Търново
Е, да, ще трябва да отиде в селското кметство с нот. акт

# 483
Papermint, а не можеш ли да намериш човек от делото, който да ги храни при оставена храна, дори и срещу скромно възнаграждение? Старите хора понякога имат доста жестоки разбирания за животните, но има и по-напредничави, които се грижат за любимците си, ползват интернет и ще можеш да държиш връзка с тях. Аз например имам представа кой при нас си се грижи за животните си и би поел съвестно подобен ангажимент, да им сменя водата и да ги храни ежедневно. Ако не ги познаваш добре хората, можеш да попиташ и в регионалните пловдивски групи за животни. Трябва да предвидиш за котка грубо по 1.5 кг суха храна на месец, за кучето двойна дажба кучешка, щом кърми. Можеш и направо с предплащане с карта да поръчаш храна да я доставят на адреса на човека в селото.

Сега съм скептична за осиновяването на кучета. Като нищо ще се озоват на улицата в някой момент. Взеха да пускат и простотии за болни от коронавирус кучета в Ухан, следващата стъпка е да напишат, че пренасят заразата и на хора.

Сега чета из групите, тъй като много хора имат подобен проблем. Трябвало служебна бележка, подпечатана от кмета на селото, че имаш животни, за които да се грижиш и затова се налага да пътуваш.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 09:56 от кукумицинка

# 484
  • София, Лагера
Аз също мисля, че е удачен вариант някой от селото да храни котетата. Не е кой знае какъв ангажимент, къкмо и повод някоя не много стара баба да излезе на 100 метра от собствения си дом. Попитай някого от селото. Все имаш нечий телефон, те хората се познават и ще се разнесе мълвата през дуварите.
Успех!

# 485
Служебна бележка от кмета,който не ми е виждал очите,а и като им кажеш че гледаш котки и кучета,познайте как реагират.Нищо чудно да ги намеря изтровени някой ден.А и,минавайки покрай кметството тия дни,имаше бележка,че заради ситуацията то Не работи.Параграф 22.Щи пробвам вариант със съсед,ако не стане-по линия на фирмата,само не знам дали ще ми трябва печат на фирмата,защото документи и печат останаха в затворения търговски център

# 486
  • София
Момичета, да ви споделя. Заведох Фифи на кастрация и като я оставят се разревах. Пълно куко съм, кой знае жената какво си е казала. Сега ми звънна и каза, че всичко е минало добре и вече се събужда. След 2 часа ще си я взема. Дано тези дни минат бързо и се оправи котанчето ми

# 487
  • София
Всички сме си поплаквали от страх, не си сама.

# 488
Пускам едно предупреждение и тук. Пазете се от д-р Динков - вет. клиника Джаф и Мър, Хасково. Преди два дни заведох моя котка при него. Исках да пуснем различни кръвни изследвания. Той няма апаратура за кръвни изследвания, ами ги праща в човешка лаборатория Милаб - Хасково. Освен кръвните изследвания, поисках да направим кардиограма и бърз тест 2 в 1 за Fiv/Fevl. Накрая за всичко ми поиска 240 лв. На въпрос "не може ли да ви платя, като станат готови резултатите?" Отговорът беше "е, нали аз трябва да ги платя сега?". Това след като вече са занесени пробите в лабораторията. Викам си ок, може да е обеднял човека. Платих му, даде ми касова бележка. Прибирам се аз и отварям сайта на лабораторията, щото ми се струват много пари, все пак. И какво да видя - ценоразписът на изследванията въобще не е това, което съм платила! При запитване от моя страна защо такава разлика в цената, той ми отговаря, че бил имал договорка с лабораторията, че понеже било кръв на животно, по друг ценоразпис щяли да я изследват. Свързах се моментално с управителя на лабораторията и ми опроверга категорично да имат такива договорки с ветове и че ценоразписа на сайта на лабораторията е актуален и че работят по него. За капак спря да ми вдига телефона и ми написа заплашителен имейл - да не съм се допитвала повече до него, щом не ми харесват цените му и диагнозите му (wtf- до диагноза въобще не се стигна, не знае да тълкува реф. стойностите, които в Милаб са за човек, не за котка). Как, бе, м@ма ти?! Още не съм получила всички резултати от изследванията!!! Уж в понеделник трябва да ми ги прати. От Милаб казват, че не могат да ми дадат линк към резултатите, заради защита на лични данни. В понеделник, ако не ми ги прати, ще го съдя! Бясна съм. Егати мошеника!

Не съм от Хасково, ами от Кърджали. Тук нямаме вет клиника, за това се принудих да търся вет в Хасково и попаднах на този.

# 489
За една седмица съм прочел тези книги...
... мисля, че е време да си почина малко 😁

Преди няколко дни се чухме с майка ми по вайбър, пуснахме и камера. Малкият си играе с Марсел, а тя се изцепи “ма защо не сте му сложили маска”, питам “как да сложа маска на едногодишно дете”, а тя “не, не, на котката, може да е заразен” 🙄🤬🙄🤬 нахулих я набързо 😁

# 490
  • София
Момичета, ето я Фифи. Беше много добричка и в клетката ме пипаше с лапичка, напълно събудена. Но като се прибрахме веднага започна да се ближе. Докторката ми каза да й сложа ръкавче и с големи битки успях. Само не знам колко да седи. Тя много се ядоса на ръкавчето, плаче, ръмжи и като се опитва да ходи пада. А то е мекичко от памук, достатъчно е широко, за да не я боли. Мисля  че поне до утре ще й го оставя, само не знам как ще стане да яде и да пишка. Първото беше с 4 дупки да е като дрешка, но тя съвсем пощуря и сега направих второ като гащи. След като се борихме сега заспа. Дано не я боли

# 491
Ако някой иска да си купи маски, може същевременно да помогне и на някое животно:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2563626933920859& … d=100008207310951

# 492
  • София
Бързо сте приключили с Фифи, бързо и да се възстановява!!

За храненето, ако може да се сдобиете с бележка, че доставяте храна или нещо подобно, ми се вижда удобно?

Използвахме слънцето на балкона:

# 493
  • София
Момичета, ето я Фифи. Беше много добричка и в клетката ме пипаше с лапичка, напълно събудена. Но като се прибрахме веднага започна да се ближе. Докторката ми каза да й сложа ръкавче и с големи битки успях. Само не знам колко да седи. Тя много се ядоса на ръкавчето, плаче, ръмжи и като се опитва да ходи пада. А то е мекичко от памук, достатъчно е широко, за да не я боли. Мисля  че поне до утре ще й го оставя, само не знам как ще стане да яде и да пишка. Първото беше с 4 дупки да е като дрешка, но тя съвсем пощуря и сега направих второ като гащи. След като се борихме сега заспа. Дано не я боли

Yellow girl, това, което си сложила на котката, тя може да го свали през нощта, и да си разшие раната. Аз ти предлагам вариант на боди, изрязано от чорап, не е трудно да се направи, а оставя задната част на телцето на котето открита, за да може да ползва тоалетната:

http://old.bg-mamma.com/?topic=1010670.msg36099358#msg36099358

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 15:59 от detelistna.4etirilinka

# 494

от рано  сутринта така се е опнал до мен, че го внимавам да не го смачкам

И да не прегрее главичката на сянка   Laughing

Фифи още утре ще е кукуряк , палчета!

Общи условия

Активация на акаунт