Любители на Котки - Тема 143

• 26 240
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Мацоцка глезанката ❤
Набута се вчера в лабораторията и се кефи по столовете (не, че е позволено)

Скрит текст:
Размазала се е, ще "изтече" от стола  Grinning

# 496
  • София
Момипета, направо ми се реве. Направих нова рокличка на Фифи, за да не се ближе и тя издивя. Двама човека не може да я задържим, за да й я сложим. Изподра ме така жестоко, че не си усвщам ръцете. Сложих й я, но не знам дали ще я задържи.
Иначе пи вода, пишка, хапна 3 гранули. Може да ходи, но рокличката я дразни

# 497
  • София
Yellow girl, съчувствам ти за издраните ръце, но си направила добро нещо за котинка. Не й се притеснявай, ще свикне. А и в края на краищата за две седмици е, все ще изтърпи. С фуния щеше да се чувства по-зле.
А за драскотините, от един стар вет съм научила, че щом котка те надраска, веднага трябва да се дезинфекцира със спирт, иначе микробите по котешките нокти го възпаляват и стои по-дълго време червен и незарастващ белег. Като малка вечно носех издраскани паяжини по ръцете си, щото не оставях котките на мира, все си играех с тях.

# 498
# 499
Ох, Изи. Joy
Милата Фифи, ще свикне, за нейно добро е, милата мацорана.

# 500
  • In the land of Never Never
Момипета, направо ми се реве. Направих нова рокличка на Фифи, за да не се ближе и тя издивя. Двама човека не може да я задържим, за да й я сложим. Изподра ме така жестоко, че не си усвщам ръцете. Сложих й я, но не знам дали ще я задържи.
Много е сладка, ама на нея явно не й харесва. Frowning
Боди може да се направи, то като че ли по-малко им пречи. Има в началото на темата кройка. Ветката ми скрои подобно от стара тениска и сложи на Дуся след кастрацията, изтърпя го.
За драскотините има един спрей, аз ползвам Hansaplast, има го по аптеките там, където са разните пластири. Залепва разреза като лепило, прави тънка прозрачна люспа отгоре, раната не се цапа, и може да си миеш ръцете. Издържа около един-два дни, после го подновяваш. Сега с тая корона, по-добре да запечаташ драскотините, пък и ръцете се мият по-често, това се препоръчва вместо разните лепенки.

# 501
Много ни се спи

# 502
  • София
Маци при кастрацията я задържаха в клиниката 24 часа (тя е кастрирана с безплатен талон). Взех я напълно адекватна и я пуснах в халето на топло няколко дни (сега не можем да я изкараме оттам Joy). Разрезът беше миниатюрен и намазан с нещо, не ми е направило впечатление да се ближе.
Много съм я замислила как ще оцелее ако ни спрат за месец от работа..., тя е ловец и ще се справи, пък и зимата свърши.

# 503
  • София
Нямаме голям успех с дрешките. Съсипах 4 ръкава Сега видях раничката  много е добре, но има едно конче навън и ме е страх да не го дръпне. Сега сложих последната дрешка и тя отказва да ходи, лежи и гледа сърдито, а без дрешката всичко е точно  Hushed ще звънна на докторката да я питам колко времв трябва да е с дрешката. Дано само до утре.
Извинявайте, че ви занимавам толкова с нашите емоции, но фамулията ми се смее  как се притеснявам

# 504
То си е за притеснение. Когато кастрирахме Сиси също й сложихме боди. На сутринта беше махнала три от пет конеца и хайде пак на лекар, пак упойка и ново шиене ...
Добре, че Съни кротуваше след кастрацията й, защото ако и при нея се беше наложило да минем през всичко това щях да изперкам ...

# 505
Аз именно заради историята на _Зизу_ със Сиси се бях наплашила за предстоящата кастрация на Пепуната. Час-два след нея си свали конуса, а на следващия ден и лепенката вече я нямаше. Изтръпвах при всяко нейно близане на оперираното място. Слава Богу, издържа без да си скъса някой конец и не ходих на повторно шиене. Стискам палци и при Фифи да не се налага тази процедура.

# 506
При нас интересното беше, че Сиси е тотален търтей и въобще не очаквахме да тръгне да се мие, още повече да си дърпа конците. От Съни го очаквахме, а то стана обратното.
Но при нас като цяло кастрациите бяха зле - с конци, които трябваше да се свалят след товс, с голям разрез, но това се предлага от ветеринарите в града ...
Много се надявам Сиси да е само лош пример и никой да не си подлага животинчето на този стрес Heart

# 507
  • София
Разрезът на Фифата е много малък, но има едно конче, което явно много я привлича. Днес правих нова дрешка. Да минават тези дни, че да не се тормозим ни аз, ни тя.

Имам чувството, че е малко топла, но ми се струва нормално все пакне операция. Сложиха й антибиотик, така че сигурно си въобразявам

# 508
  • София
A все пак дърпа ли кончето? Нормално е да си ближе раничката и от това нищо няма да ѝ стане, стига да не дърпа специално конеца. Много вероятно е в момента, в който си оближе раната и миризмата стане нейната, да спре да ѝ обръща внимание. Имай предвид, че бодито защитава, но и спарва. Раната много по-бързо ще зарасне ако диша. По спомен би трябвало да заздравее за 4-5 дни.

Пробвай стратегия като при децата - свали ѝ бодито, остави я да се почисти, но ако видиш, че почва да дърпа конеца, ѝ отвличай вниманието с играчка или лакомство.

На Боги и Дейзи не се наложи да обличаме такова нещо. Нито сме слагали яки.

# 509
Скрит текст:
[/spoiler]

Скрит текст:
Махни я тая рокля, щом я дразни. Просто я наблюдавай, да не се хапе. Може да се ближе, да се чисти, но да не се опитва да къса конци, ако е с конци.
Някой да е виждал добавка Калий за котки в нета или в реален зоомагазин/аптека? Спешно ми трябва!

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 12:45 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт