Любители на Котки - Тема 143

• 26 229
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Елза също не се крие в шкафовете, но обожава да ги отваря. Всяка сутрин намирам отворени шкафове, най-вече един конкретен, който не търпи да бъде затворен.
Напоследък си е намерила ново скривалище. Още не знаем къде е. Мислехме, че за две години вече сме разкрили всички скришни места, но явно не е така. Вече няколко пъти ни изправя на нокти и я търсим навсякъде като обезумели. Animal Scream Cat Все ни е страх да не сме я изтървали при проветряване, макар че не отваряме прозорец без да сме я видели с очите си, че е в друга стая.
Това, което казват за майките и децата - да не ти се случва това, което мисли майка ти (защото нали все се плашим от най-лошото) - май важи в пълна сила и за домашните любимци и стопаните им. Animal Smile Cat

# 586
Слава богу, Мъри не отваря никакви врати. Но предишната кота Лъки отваряш всичко - от гардероби, през вътрешни врати до масивната д, бова входна врата, която след първото й изпълнение винаги се заключва и до сега.
Никога няма да забравя две нейни изпълнения.
Първото беше на вилата, тя наскоро беше родила котета, които отглеждане в един кашон. Те бяха още комунистчета, не бяха прогледнали.
И една вечер мама изпадна в паника - ходи като ошашавена по цялата къща, мячи неадекватно. След няколко минути се усетих какво става и установих, че едното бебе не е в кашона. Средната врата на гардероба леко открехната. След внимателен преглед на чекмеджета та го намерих в едното, добре увито в бельо. Свръх интелигентната котка решила по някаква проумица да го премести, след което забравила къде го е навряла. Този случай се размина без проблеми.
Но при поредното завиране в гардероба не знам как успях да се въздържа да не я изхвърля на секундата през прозореца. Май неистовата болка, от която ми спря за доста време дишането, я спаси. А като си поех дъх, беше време да мисля как да се оправям, а не са хвърлям котки.
За какво става дума - преди 10 години си счупи много лошо крака, идиотъг, който ме оперира, си остави ръцете е в резултат на това ми сщапа лимфата система на не малка част от подбедрицата. В резултат - оток, парене, от години и несротизирала тъкан. Изобщо няма нормална кожа, при най-малкото драсвъне или лек удар се отваря рана, която боли зверски и не зараства с месеци. Когато се случи това, ходех целогодишно със специален чорап против разширени вени.
Та така - Гласим се да ходим на къмпинг в Гърция, аз отварям един гардероб, който използвам за склад на рядко използвани неща, за да изпера одеялата за къмпинга. А мустакатата редовно се навираше там. В следващият момент почти припадам от болка и не мога да дишам. Какво разбрах по-късно - точно върху среза от операцията от гардероба се с товари върху крака ми една от жалост не изхвърлена пластмасария с аудиокасети, при това ме удари с ръба!
В резултат се отвори на 10-ина см мястото на шева. Няколко рула тоалетна хартия, целият апартамент със следи от лимфна течност с малко кръв. На морето превръзки през два-три часа, два месеца след това сутрин и вечер, докато се затвори раната. За ваше успокоение - този кошмар се оказа много полезен, защото излезна много лимфа и вече мога да ходя без специален чорап и не ми се подува толкова много крака.

# 587
Ох, какви бели кахъри имате! Вече не се ядосвам на никоя от белите на Кайли, стига да не яде кабели. А тя постоянно го прави. Онзи ден съм си играла с часове да увивам всеки един кабел в едни пластмасови спиралки, които са като предпазители. За сега що годе ги опазват, но днес сутринта заръфа единия кабел и през спиралката.😐

# 588
Здравейте котешки мами, да ви питам за яката... Преди няколко часа си взехме котинка от операция,  и трябва да носи яка. Сложих я един път- измъкна се. Сложих я втори път, по-стегнато, вървя назад дълго, и си я свали. Сега я гледаме с децата да не се ближе. Въпросът ми е колко време в денонощието се носи? Сваля ли се за да яде? Ако котето е диво, ще свикне ли?

Беше много гладна и се нахвърли, после повърна на три пъти. След това й давам малко и ги вдигам гранулите на няколко пъти. Предполагам е нормално.

Отделно алат й е 127 при максимална референтна стойност 100. Трябва да й давам лекарство. И след 20 дена на изследване. Сериозно ли е това? Всички други показатели са й в норма.

Най ме притеснява фуниятя, че не справям с дълготрайно слагане.

# 589
  • София
Nia78, храна не се дава в деня на операцията. Трябва напълно да се е окопитила, за да яде и то мека храна, а не гранули. Пак хубаво, че е повърнала, а не се е задавила.

Мисля, че фунията не се маха и слага. За да свикне, трябва да е постоянно сложена. Ядат и с яка.

Операцията каква е? Ако е малък разреза, а котето не си дърпа конците, може и да не се слага яка.

# 590
Благодаря за отговора, операцията беше вчера, от клиниката ги задържат по 24 часа. Разреза не е голям, но е шита с резорбируеми конци и предполагам затова. Отивам да слагам фунията, да не стане беля.

# 591
Леле, като ви чета, излиза, че или Мая е много кротка или аз съм лоша и строга майка и съм и взела страха. Познава всяка моя интонация и не си позволява много волности. Е, котка е все пак, но като цяло е кротушка. И не ми се сърди много, аз и се карам, а тя мине не мине време и идва да се гушка и да я галя. Знае, че я обичам и тя ме обича. Съвършенството е тя, моето съвършено котенце. Пу пу, да ни е жива и здрава. Heart

# 592
Моето зло 😂

# 593
Ахаха, зверченце страшно! Joy Heart Eyes

# 594
  • София
Благодаря за отговора, операцията беше вчера, от клиниката ги задържат по 24 часа. Разреза не е голям, но е шита с резорбируеми конци и предполагам затова. Отивам да слагам фунията, да не стане беля.
Не е заради резорбируемите конци. Дори по-често яка слагат при обикновени конци, защото стърчат и ги дърпат. Застраховат се. Има случаи на възпалени рани или откъснати шевове. Моята Боги нямаше яка след кастрацията. Но не е правила нищо на раната. Само от време на време си я ближеше кротко. Дъщеря ми беше ушила боди за нейната котка, но не ѝ се наложи да го облича. Рижко беше с яка, но неговият шев беше много голям.

Какво ли прави Фифи с роклАта? Изтърпя ли я? Simple Smile

# 595
Моето пък е откачено, ако ще и да се дера, то си знае неговото, сега спи, че после трябва да ни изнася концерти.

# 596

Днес кака Габи има рожден ден и много й се радвам Heart

# 597
Лисе, Честит Рожден Ден на красивата ти дъщеричка. Жива и здрава да ти е! Birthday Tada Balloon Flowers Four Leaf Clover Hug

# 598
  • София
Честит рожден ден на Габи! Здраве, щастие и късмет!
На Клео не сме й слагали фуния или боди след кастрацията. Тя се ближеше рядко и беше внимателна. Наблюдавахме я повече, но не е имало проблем.

# 599
  • София
Честит рожден ден на наборката, да е здрава и щастлива!

Клео е голям бонбон.
Какво стана наистина с Фифи, дано се възстановява вече?

Общи условия

Активация на акаунт