Любители на Котки - Тема 143

• 26 236
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Жажда за контакти във време на пандемия Joy

# 571
  • Варна
Одиторката ми космалява на вашите екрани Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 18:43 от Мира Иванова

# 572
  • In the land of Never Never
1. Подсилване на имунитет. Витаминна паста.
2. Къпане с шампоан Низорал - 2-3 пъти в седмицата за две седмици.
3. Мазане на участъците с Ламизил.
4. Редовно сресване на козина, да се маха заразената.
5. Смяна на постелката след всяко къпане и при наличие на опадали косми. Използвам еднократни чаршафчета за постелка.

И не на последно място, пазите ръцете си и лична хигиена, да не се заразите. Дори и да се заразите, обаче, Ламизилът ще свърши работа, ако се маже постоянно, без да прескачаш дни и да забравяш.

Изолирате котката в коридора, да не обикаля по къщата, докато я лекувате. Плочки по-лесно се дезинфекцират (ако имате плочки на коридора Simple Smile ) Просто не я оставяйте да обикаля, за да не се заразите и вие и за да няма рецидив. Заразената паднала козина, трябва да се чисти.

А, ако е малко котето, то козината му ще се смени от самосебе си, така че малко коте е по-лесно да се излекува. При възрастните котки проблема идва от имунитета. При малките - от близането от майката.
Ако е на повече места, не е ли по-добре да се сложи инжекция? Слага се два пъти ,през десет дни, и действа на цялото тяло.  Защото понякога е трудно да уловиш къде се е разпространила спората, трябва да се оглежда много внимателно козинката. Обикновено се разпространява първоначално по места, където козинката е по-къса и рядка - около муцунка, ушички, и после, ако не се лекува, плъзва и на други места.

# 573
# 574
-М&M ПОМОЩ ЗА ЖИВОТНИТЕ -БГ може и да издават бележки и за Пловдивско, обадете им се.
Издават само за София,затова,ако нещо сте чули за Пловдив,свиркайте.

# 575
  • София
Два дена Wink да ме няма и сте изписали над 20 стр.
Идея за "нова" играчка: мрежичка.
Нямахме си работа и купихме великденски бонбони по 100 гр в мрежичка. Simple Smile Голяма игра пада, дЕре мрежата, изпадат бонбони /предварително я срязахме/, гони ги, абе цялата къща е в бонбони, мрежички, станиолчета. Единственото ми успокоение е, че поне вътрешното на станиола е за нас. Joy

# 576
Здравейте! Имам въпрос - възможно ли е Маги да се разгонва, на почти 8м. е? Последната 1 седмица нещо е подивяла и ми се струва малко агресивна. Идва при мен, гали се и след малко наостря ушите и налита да хапе. И това е всеки път. Също и ме причаква до вратите и скача по мен и после бяга 😳 Не разбирам дали е на игра, и преди е хапала, но леко и се е случвало рядко. И преди си имаше моменти, в които тича като ракета, скача по стените, сякаш гони нещо и ръмжи, но последните дни ми изглежда нервна, а и това хапане... не знам. Дали пък не е защото сме си нон-стоп вкъщи и това е нещо необичайно за нея и я изнервяме с присъствието си 😆🤔

# 577
  • София
Neni , напълно възможно е на 8 м да започва да се разгонва, още повече че сега е и пролет. За мен най-сигурният признак е ако рязко намали храната. За хапането: не ми е много сигурен признак. И моят понякога налита на хапане и дращене, голям зор беше да го отучим да не дере силно, защото не се сещахме как да му покажем, че ни боли, за хапането, не хапе зло.
Много сте сладки, ей. Heart

# 578
Шефа 😂😂😂

# 579
  • София
Papermint, жалко! Sad В първи пост мисля, че имаше линкове към страници на пловдивски организации. Попитай ги! Или поне да дадат акъл какво може да се направи.

Пинко, най-добре е като отвориш чувала да разпределиш храната в добре затворени буркани. Хем ароматът се запазва дълго време, хем котешките нокти не могат да ги скъсат, хем е лесно за сипване в чинийките.

Neni, възрастта ѝ е точно като за разгонване. Обаче нещата, които описваш не са типични за разгонването. Може би не е точно това. Но ако смяташ да я кастрираш, побързай, защото в най-скоро време ще се случи.

# 580
Благодаря ви за отговорите. Сега се укроти и легна до мен. Не знам на какво се дължи това хапане, но ще се постарая да я отуча. В петък ни е часът за кастрация. И точно затова попитах, понеже знам, че не е добре да се кастрира докато е разгонена, а за първи път гледам котка и не съм запозната с поведението през този период.

# 581
  • София
Скрит текст:
Благодаря ви за отговорите. Сега се укроти и легна до мен.
Не знам на какво се дължи това хапане,
Скрит текст:
но ще се постарая да я отуча. В петък ни е часът за кастрация. И точно затова попитах, понеже знам, че не е добре да се кастрира докато е разгонена, а за първи път гледам котка и не съм запозната с поведението през този период
.
Иска да играе, затова хапе. То кога да хапе? Като стане на 20 г ли? Wink Hug
Лека и безпроблемна операция!
При необходимост или незнание кастрират и когато котките са бременни, независимо че и тогава повече кървят.

# 582
  • София, Лагера
Момичета, имам полтъргайст у дома!
Такмо с децата гледахме филм на ужасите и сме легнали в спалнята ми, и двамата лежат до мен, аз по средата. И тъкмо се успиват и... плъзгащата врата на гардероба баааавно се отваря.... след което бааааавно се затваря.... Вратата е голяма, огледална... криипи...
...а то Джингичка влязла на рафта на дънките ми, настанила се удобно, че и се затваря, да й е спокойно Joy Пресиян й отвори, сакън, да не се уплаши Мацата, а пък тя отново си се затвори Joy
Като станах и тя вече беше легнала в краката на Тервел Simple Smile Явно там е по-уютно Simple Smile

# 583
  • Варна
Джинги е луда работа, Късметка и тя отваря вдин конкретен гардероб, намества се вътре и се затваря. Сцепвали сме се да в търсим, и я няма... докато не благоволи веднъж да ни покаже къде се спотайва Joy

# 584
  • София
Ноеми, сега ще изучиш от 1-ва ръка същността на полтъргайсти, привидения, духове, абе всякакви същности. Joy

Мърчо не се спотайва в гардероба. Той влиза, намира най-мъхестата дреха, обикновено моя, сваля я, овъргалва се в нея като буйно я "напоява" с космак и победоносно излиза. След което аз вадя тиксото и започвам премахването на животинскя космарляк. Joy

Общи условия

Активация на акаунт