Любители на Котки - Тема 143

• 26 241
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Само да напомня, че и играта с лазерче може да е проблемна, ако не завършва с реален улов на нещо. Има котки, отключили психологически проблеми след подобни "безплодни" игри.

# 556
  • на брега на морето
Освен това лазерчето е вредно за очите на котките.

# 557
Някой има ли опит с лечение на микроспория при котка??

# 558
Ая проверява каква е хавата навън и има ли вируси😜

# 559
Здравейте,

Имаме едно женско коте на около 2 години и 2-3 месеца, което по принцип не яде  много, но в последно време от около седмица изобщо почти не се храни, само пие вода и спи.

Кастрирано е преди 9 месеца, като ветеринарният още тогава каза, че е имало киста на яйчника  и е била премахната.

2 седмици преди да спре да се храни, на няколко пъти, като отиде до тоалетна имаше малко кръв(след изхождане) и глисти, като впоследствие и дадохме лекарство за вътрешни паразити и след това ги нямаше, но все още си имаше малко кръв до последното и ходене до тоалетна.

Последната седмица, като ядеше нещо независимо дали е малко го повръщаше до 30мин, 1 час. От вторник не е яла нищо, само пие вода, със спринцовка и давахме храна, но отказва.

Консултирахме се с няколко ветеринарни, едни казват, че била натровена, което е абсурдно, други, че имала паразити, при положение че на скоро и давахме лекарство за вътрешни и имаше ефект.

Общо взето сме доста разочаровани и объркани след толкова некомпетентни мнения  на ветеринарните лекари, препоръчваха лекарства против натравяне и др. , които ми се струват абсурдни и само биха докарали до по-лоши последствия.

Какво бихте препоръчали да се прави в такъв случай ? Дали да продължим да и даваме със спринцовка, въпреки че отказва или нещо друго. ? В краен случай, лекарство, което е сигурно, че ще има положителен ефект.
Бих препоръчала пълна кръвна картина с биохимия и електролити да се направи. Тоя дето казва, че е премахнал кистата какво казва? Според мен е свързано. Наблюдавай дали пие повече вода от обичайното. Погледни й устата, зъбите, дали има признаци на бактериална инфекция, гингивит. Ваксинирана ли е? Една седмица е много да не се храни. Щом повръща трябва допълнително да се хидратира. Много е важно да пуснете изследванията, за да се ориентирате. Иначе няма как да гадаете. А, с какво сте я обезпаразитявали последно?

Съседка има малко коте 6 месечна тръцка Принцеса Лея. Отиваме ние на гости с друга съседка и се радваме на Лейчето, ноо смърди цялата къща, насълзяват ми се очите, истинската смрад е това. А има чистачка и т.н.
Заигравам аз Лейчето и по едно под опашлята е мяркат топкиии Simple Smile Питам аз Лея сигурна ли си, че е дама? Да бе, момиче е, е отговорът. Абе казвам аз вечно имам котешко дупе завряно в лицето, това твойто чудо е котарак Simple Smile И се оказа, че е роден на 2 август и че е амен амен 9 месечен котарак, който е маркирал яко ... Ще ида да чета в началото как се чисти, че не се трае аромата ...

Охохо! Лео (ди каприо) бил той. Grinning

Някой има ли опит с лечение на микроспория при котка??

Аз имам. Последно преди година. Не се плаша от нея. Лечимо е. С какво мога да ти помогна?

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 23:18 от amy_nka

# 560
amy_nka как излекувахте котето?

# 561
1. Подсилване на имунитет. Витаминна паста.
2. Къпане с шампоан Низорал - 2-3 пъти в седмицата за две седмици.
3. Мазане на участъците с Ламизил.
4. Редовно сресване на козина, да се маха заразената.
5. Смяна на постелката след всяко къпане и при наличие на опадали косми. Използвам еднократни чаршафчета за постелка.

И не на последно място, пазите ръцете си и лична хигиена, да не се заразите. Дори и да се заразите, обаче, Ламизилът ще свърши работа, ако се маже постоянно, без да прескачаш дни и да забравяш.

Изолирате котката в коридора, да не обикаля по къщата, докато я лекувате. Плочки по-лесно се дезинфекцират (ако имате плочки на коридора Simple Smile ) Просто не я оставяйте да обикаля, за да не се заразите и вие и за да няма рецидив. Заразената паднала козина, трябва да се чисти.

А, ако е малко котето, то козината му ще се смени от самосебе си, така че малко коте е по-лесно да се излекува. При възрастните котки проблема идва от имунитета. При малките - от близането от майката.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 23:34 от amy_nka

# 562
  • София, Лагера
Най-после хванах Джинги да я снимам по-нормално, да й се види муцето Simple Smile
Много ми е миличка и финичка, ама яде като змей!

# 563
  • София
Джинги е любовна буболечка!
А какво се случва с раничката й?

# 564
На мама "клю-клюто" :

# 565
Ох, тия клюкарки Simple Smile

Аз да кажа , че точно заедна седмица ми дойде от Германия манджата на децата
Скрит текст:
зооплюс
на 18. поръчах сутринта куриера ми звънна
и сме хепии.

# 566
Леле, Пинко, тази снимка на Шони Бонбони, може да служи за реклама на котешки храни. Чудна! Страхотен Шон! Heart

# 567
Джасте , мерси гуш! Yellow Heart

Ми той милия вечно е гладен , в чудо съм като парфюмиер е  такъв нос  има, цяла глава за книга мога да напиша за посегателствата му върху храната.

Например случай от неделя : храната се принудих да я преместя в гардероба, от голям чувал 6 кг. гребвам в една купа с капак и тази купа държа в шкаф в банята .
 Шони-белята -ламята , ме е видял издебнал  и  се шмугнал в стаята , гардероба е с плъзгащи се врати, отворил , разровил, и намерил чувала !
 По нататък е като апокалиптичните кадри с разграбване от магазините драл , късал и стигнал до храната и докато забележа , че не ми се мота из краката и го намеря ...мисля че поне едно 200-300гр е натъпкал.

Ще кажеш че гладен го държа , яде по 10 пъти на ден. Чудо е ! Измяуква си нон стоп  от всички манджа, докарахме я до там, че вече като се разплаче на някой от нас и  се питаме "жалното гладно коте, кога какво и кой му даде за последно?"

На всеки е компания в кухнята , чуе ли че някой тръгва към кухнята, все едно е куршум излита със светлинна скорост и пръв стига до вратата буквално се спъваме в него . Почва се едно жално мяукане...говори , оплаква се абе жив да го ожалиш.

Кака му кифлата, милата я мина и задмина по кг. омита ѝ паницата , ако сме малко по бавни за сек и се забавим да я дигнем. Тя пък милата  едвам близва, молим се да хапне само я каним , тя се фръцва и нищо не харесва.
В двата полюса са . Smile

# 568
  • София, Лагера
Джинги е любовна буболечка!
А какво се случва с раничката й?
Раничката й е добре. Днес е последния ден от АБ и противовъзпалителното. Да видим след това как ще бъде. Защото и предния път така се получи, докато пиеше АБ всичко беше наред, след като го спря, след 3 дни раничката пак се отвори. Засега стискаме палци!
Иначе яде като змей това мачЕ, по 3 пъти на ден и дава зор и за още. Сутрин и вечер й давам по половинка пауч, освен сухата храна. Като й дойде време за ядене и започва да подсеща, идва, гали се, мърка Smile Предимно на мен, но откакто и децата й слагат храна и на тях им се умилква вече. Подмазвачка! Hug

Но най-щастлива съм, че си ползва драскалката. Дере здраво! Имаме 3 драскалки, само едната ползва. Мисля да й взема катерушка. Само да се постопли, че колата ми прилича на снежен човек в момента.

Вчера Джинги успря да махне предпазния шлем, който направих от картон на едната саксия. За нула време разкопа! Сега съм го облепила и със здраво тиксо! Ще й трябва моторна резачка да го махне.... дано, де Smile

# 569
  • София
Като заговорихте за катерушки. Подарявам една драскалка с място за полягване върху нея , влизаща в графата "ползвана"  В момента съм на работа и нямам как да снимам.  Изнесохме я на балкона, за да не ни се пречка. Не е в идеално състояние, но върши работа (само трябва да се измие поради престоя на балкона).  Ако някой има интерес, ще снимам. Ще я измия преди да я предам на евентуалния нов собственик, но за да изсъхне, трябва да дойде хубаво време, че пак на балкона ще става съхненето - няма място вкъщи. Предвид не идеалното състоянието на драскалката предполагам е подходяща по-скоро за хора, които не могат да си позволят такава покупка, а биха искали да зарадват любимеца си с нея.
От този вид е драскалката (примерна снимка от нета в скрит текст). Това извитото като дъга е сплескано, защото племенницата ми веднъж поседна отгоре, но има място да се пъхне коте под него. И топчето го няма, защото Елза му видя сметката. Иначе си е здрава драскалката - Елза не пожела да я удостои с внимание след като унищожи топчето - и смятам, че би могла да радва някое коте.  
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт