Отношенията тъща-зет.Или с какво ви дразнят тъщите

• 5 256
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Куку, да не си сестра ми Joy
Май не, имам брат Simple Smile
Защо, и твоята ли е така?

# 31
Да, малко е серт сестра ми и майка ми се опитва да си пази зетя, защото е душичка Grinning

# 32

Ако ти е писнало от телета, дай да се разведем и да се оженим двете, пък останалите да се оправят! Карам на салати и яйца, които си режа и варя сама. Сериозна съм.

Хареса ми! Joy Ама ти ще се оправяш с мама - тъщата теле! Няма да позволи тя да ѝ пострада златния зет! Иначе това с яйцата и салатите е идеално! Hands Plus1
Интересно ми е как и с двамата си зетя успя да се разбере, да ходят като залепени и все да са на едно мнение тримцата, а нас все се опитва да командори и все недоволна. И, понеже имам и брат, там със снахата не ѝ се получи, като със зетьовете. Grinning

# 33
  • София
Или не харесва много собствения си пол, или с мъжете се разбира по-добре. Или и двете.

При майка ми причината е следната - аз съм приличала на баща ми, той може да те среже с 2 приказки.
И това е големият ми недостатък, все едно аз съм си избрала бащата, а не тя.
При това съм второ дете от този мъж, като е сгрешила веднъж - да се е поправила.

# 34
  • Paris, France
лабрекс, няма проблем. Затова са лотариите за зелена карта, инвестиционните визи, имиграцията в Канада. Ще и пиша сладки, дълги писма ежедневно. Copy и paste за това са измислени. Даже мога да я посещавам .......... веднъж на десетилетие, както правя с моята рода. А може и тя да идва честичко - всяка година за седмица. Кво толкоз, след салати 5 месеца малко манджоляк в сос не е лошо. За какво е фризера, мислиш? Вечерта като метнеш плика със замразения бургиньон в хладилника и сутринта в мултикукъра на бавно готвене докато се стопли. Това докато съм на едноседмична командировка 🤐❣️

Всъщност аз обичам да готвя. Дразни ме ежедневното готвене на много на брой, малко количество, манджи.

Най-щастливо съм живяла със съквартирантки. Сготвено, изчистено и винаги има кой да ти лакира ноктите. С японки, корейки, мароканки, сенегалки и конгоански първите две дейности са на 6, с българки не съвсем, съз западни трябва да се забрави за първото и даже третото.

Българските тъщи и свекърви - в какво се корени масовата емиграция и демографската криза. Ето и тема за докторат.

# 35
  • София
Невена, вместо готвенето да ти опротивява, а оттам да снижаваш качеството, защо не ги свикна да ядат втори и трети път сготвено?
Нали си космополит и еманципирана, какви са тези изгъзици

# 36
  • Варна
Който не ще да яде една и съща манджа два пъти, може да си наготви сам. Или да седи гладен.

# 37
  • Paris, France
Невена, вместо готвенето да ти опротивява, а оттам да снижаваш качеството, защо не ги свикна да ядат втори и трети път сготвено?
Нали си космополит и еманципирана, какви са тези изгъзици

Късно е либе за севда.

Нито в моето, нито в семейството на мъжа ми се дояжда, че и трети път. Не снижавам качеството. Купувам винаги прясно, дива риба, сурови скариди.

За космополит това не са изгъзици. На повечето места по света хората готвят и ядат прясно.

Гледам да им угаждам така, както са ми угаждали на мене. Не винаги ядат в къщи и двамата, мъжът ми също често яде навън. През седмицата децата често обядват със съученици, у съученици. Ако единият ще идва на обяд с авери, се уговарям другият да яде навън. Понякога си излизам вечер и си поръчват пици за мой кеф. Понякога ходят в Макдоналд, хаха. Понякога всеки си сготвя сам това, което иска. Като е хубаво времето баща им ги води в Дисни за уикенда и си оставам сама, на салатки. Имат 4 месеца ваканции, 2 месеца лятна и 4 ваканции от по 2 седмици. Месец и половина учат и имат 2 седмици ваканция. Ако единият иде някъде с баща си готвя за другия, ако аз ида с единия някъде не готвя. Като бяха малки ходехме у майка и там не пипвах тенджера, само режех салатите. Сега лятото ходят без мене на екскурзии с приятели, у бабите.

Боб, леща, говеждо бургиньон, Чили кон каране, ропа виеха, дафина, сърми, ориз ядат претоплени.

Честно да ти кажа, ще ми е много мъчно като се изнесат един ден и тогава няма да готвя изобщо като сме сами, защото ММ обича да яде по ресторанти.

Който не ще да яде една и съща манджа два пъти, може да си наготви сам. Или да седи гладен.

Пробвах, ядат сух хляб и чипс тогава. Не, мерси.

# 38
Понеже още не се е родил толкова смел мъж, който да посмее да се оплаче от тъща си, поне не и тук, предлагам да се преименува темата на „С какво ви дразни тъщата на мъжа ви“.
Гаранция, че ще има повече мнения по темата. Simple Smile

# 39
С това, че е само на 2000 км.  ...

# 40
Да се разпиша от името на баща ми и баба, защото прекрасно знам какво не харесваха един в друг Simple Smile  вече и двамата са покойници. Та баба недолюбваше баща ми, защото той не им се мазнеше и кланяше, защото винаги е имал собствено мнение. Винаги ги е уважавал, но без мазнене. Другият зет им е бил любим, много им е угаждал и се е въртял покрай тях, загинал е в катастрофа съвсем млад на 28, но баба и дядо до края на живота си страдаха за него /въпреки, че има слух, че е загинал на път към любовницата си/.
Не харесваха татко, защото не цепвше басма на никой, директен до болка. Те са мислели, че като е от далечен край и сам, ще го претопят Simple Smile Но въпреки всичко, запазиха доста прилични отношения и взаимноуважение.

Двата ми чифта баби и дядовци много се уважаваха и гордееха едни с други. Виждаха се рядко, защото са от различни краища. Наричаха се "свате" и винаги си пращаха дребни подаръци по нас.

# 41
Жените сте свикнали да се оплаквате от проблемите, как'Сийке. Мъжете ни учат да ги решаваме. За предпочитане - проактивно и желателно - профилактично!
Grinning

# 42
Ех, Ежко, а за прибързаните генерализиращи обобщения не те ли научиха?

# 43
Учили са ме да говоря на езика на аудиторията Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 44
  • София
Знам за дървенофилософската склонност на Ежко, но с това не мога да не се съглася.
Само отбелязвам, че се случва оплакването да върви едновременно с търсене  на най-добрия начин за решаване на проблема. А мъжете - напред с рогата да го решат веднага, без да имат варианти

Общи условия

Активация на акаунт