Избор на прахосмукачка - 4

• 65 291
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте  някой може ли да ми обясни защо в единия сайт в 650 W https://zora.bg/product/fc933109-1
А в другия 900 W https://www.technomarket.bg/prahosmukachki/philips-fc9331-09-091 … b47a-17d3e265a200
Не съм много на ти... Но прочетох доста отзиви и се спрях на този модел някакви допълнителни мнения?
Не знам какво ще се случи след по-дълга употреба, когато филтъра, който не се мие се напълни с прах.
Пак ще си остане мощна , стига да е поддържана правилно .

# 496
Всмукателна мощност със сигурност не е. Преди когато прахосмукачките бяха с мотори по 2000+ вата максималните всмукателни мощности бяха към 400-450 AW, а обикновено около 250-300 AW. Ако не са объркали мощността в единия магазин, а в действителност са дали две мощности в спецификациите от Филипс то едната е номинална, а другата пикова.

# 497
И каква е идеята на пикова мощност при прахосмукачка? Това е уред, създаден да работи в номинален режим (или под номинален, ако е с управление). Няма как да се претоварва от нормална експлоатация.

# 498
Мощността варира. Едно е при нов филтър друго е при задръстен. Дори и накрайниците оказват влияние или пък различните повърхности. Вероятно максимално натоварване се получава когато запушиш с ръка тръбата примерно. В нормално състояние натоварването на мотора не е същото.

# 499
На официалния сайт на Philips пише дори 750 W

# 500
  • Пловдив
Има ли някой я групата с Прахосмукачка DYSON V8? Или друга безкабелна Dyson.
Интересно ми е как сте монтирали Докинг станцията.

# 501
Здравейте,искам да си взема вертикална прахосмукачка ? Може ли да ми препоръчате такава ? Благодаря

# 502
Моята е такава Много си я харесвам, много удобна, става ръчна, има 2 хубави приставки, четката също ми харесва. Има 2 нива на мощност - на по-ниското е много тихичка. Лесно се почиства. Батерията ми е падала един единствен път, логато просто я съсипах от чистене. Още сме в малко жилище и много бързо почиствам навсякъде с нея. И най-вече аз я хванах на някаква промоция и беше 200 лв или малко по-малко. За сравнение, веднъж взех една вертикална xiomi от приятелка, за да я пробвам -има хубави приставки, но батерията падна за под 10 минути

# 503
Има ли някой я групата с Прахосмукачка DYSON V8? Или друга безкабелна Dyson.
Интересно ми е как сте монтирали Докинг станцията.
На линка по-долу има видеа за dyson v11. Едно от последните е как се монтира докинг станцията. Лесно е, но не съм я монтирала аз лично. При мен е монтирана на стена към кухнята, за да ми е под ръка, когато потрябва. https://www.dyson.co.uk/support/journey/guides/Vacuum-cleaners/S … CD-BIG-BIN-TORQUE

popovausmivka, разгледай дайсън, единствен минус е цената й.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 02:00 от MellVi

# 504
  • Пловдив
Намерих в YouTube монтаж на V8.
И аз съм и харесала място в кухнята.

# 505
Здравейте,искам да си взема вертикална прахосмукачка ? Може ли да ми препоръчате такава ? Благодаря
От скоро съм с тази.С удоволствие замених старата с контейнера.За сега съм доволна,знам че флексовата глава е най-слабото място и все още и свиквам.
https://www.bosch-home.bg/productlist/vacuum-cleaners/rechargeab … /flexxo/BCH3ALL25

# 506
Привет! След като моята Rowenta Compact Power Cyclonic на 3г. вече за нищо не става трябва спешно да си купя нова прахосмукачка. Горната и разказахме играта подозирам основно заради почистване на дебел плътен мокет + 3 жени с дълги коси в къщи. Филтъра за миене съм го мила, но ХЕПА не съм сменяла. Прочетох назад и вече се ограмотих, та се надявам следващата да има по-добър живот.

Спряла съм се на Philips PowerPro Active FC9555/09.
Вече сме в ново жилище и пода е ламинат, теракота. Нямам трудни килими и мокети.
Имам стълби, затова търся лека прахосмукачка подобна на предната. Може ли мнения за тази ако някой я ползва?!

https://www.coolblue.nl/product/827582/philips-powerpro-active-f … oduct-information

# 507
Тя е изгърмяла или е спряла съвсем да смуче? Ако не е изгърмяла като смениш филтрите ще се върне в първоначално състояние. А ако си вземеш нов Филипс и на него ще трябва да му сменяш филтрите.

# 508
Здравейте!
Търся си безкабелна прахосмукачка за основно почистване, нямам килими - само паркет и плочки, но за сметка на това имам домашен любимец с дълъг косъм и самата аз съм с доста дълга коса - конкуренция сме си кой пуска повече косми в общи линии. Искам нещо, на което лесно се намират консумативи и издържа във времето, не обичам през 2 години да си купувам нова техника. Важно ми е да чисти добре дивана и да няма проблем със заплитането на косми в четката, защото на робота това ме влудява. Бюджетът ми е между 300 и 700-800 лв. Четох доста за Dyson, но май само V8 ми влиза в бюджета, а доколкото чета е по-стар модел ако това има значение. Много ще съм ви благодарна ако споделите мнението си и ми помогнете, че вече два дни не мога да взема никакво решение.

# 509
Няма особено значение, че V8 е стар модел. Дайсън имат една четка, която е перфектна за почистване на дивани точно от косми, но но ще трябва отделно да я купуваш заедно с адаптер, защото тя е със старото захващане.

Четките за пода не знам как ще се държат с космите. При четката за килими със сигурност ще се увиват косми, а при меката да каже някой, който има такава.

Общи условия

Активация на акаунт