Избор на прахосмукачка - 4

• 62 349
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Lombardy, благодаря! Необходимо ли е всеки път да се мие контейнера и филтъра или може по-рядко?

# 61
  • София
aleksia, за сега мия контейнер и филтър през 2 ползвания. Контейнерът всеки път го изпразвам.

# 62
Добро утро Simple Smile
Благодаря за отговора! А коя според вас е по-добра:
Керхер VC3 или Филипс FC9334?
Искам да е достатъчно силна, както казват да отлепя килима.
Керхера е с долно почистване на контейнера и мислех, че това е по-лошият вариант, но сега пак не съм сигурна.
Да залепва за килима не ти трябва. Ако залепва чистенето ще ти е много уморително без да чисти по-добре. Освен това залепването не зависи толкова от мощността на прахосмукачката, а от конструкцията на четката. Производителите правят този трик, правят четката така, че да прилепне плътно към килима и потребителя си мисли че прахосмукачката смуче много яко, а всъщност въздушният поток го няма и тя нищо не засмуква. На едната четка на моята прахосмука има 4 степени на регулиране и степента, при която залепва никога не я ползвам. Предимството на кархера е, че е мултициклонна и по-рядко ще трябва да чистиш и сменяш филтри. На филипса предимството е, че идва с турбо четка и с нея по-лесно ще чистиш килими. И при кархера можеш допълнително да си купиш турбо четка в последствие, но това ще го оскъпи.

# 63
The_Third  благодаря Simple Smile аз преди 3 седмици си купих турбочетка универсална. Върши работа само за космите, после трябва да минавам отново с обикновената, но това може да е и заради прахосмукачката, която искам да сменям.

# 64
Да залепва за килима не ти трябва. Ако залепва чистенето ще ти е много уморително без да чисти по-добре. Освен това залепването не зависи толкова от мощността на прахосмукачката, а от конструкцията на четката.

Десет пъти съм го писала това, ама хората си искат да "лепне" четката за пода. И не мислят, че въздушният поток отнася прахта, а не вакуумът, а за да има поток не трябва четката да лепне.

# 65
Трябва четката да прави лек вакуум, но хората си мислят, че колкото повече толкова по-добре и производителите се възползват от този мит.

The_Third  благодаря Simple Smile аз преди 3 седмици си купих турбочетка универсална. Върши работа само за космите, после трябва да минавам отново с обикновената, но това може да е и заради прахосмукачката, която искам да сменям.
Защо така? Опиши какво се случва. На каква прахосмукачка я закачаш?

# 66
Прахосмукачката ми е Сапир, с контейнер, купена от Метро преди 4-5 години за 50лв. Тогава ми казаха че няма филтри за нея, но тогава беше добра инвестиция. В момента почистването с нея е все едно с метла по отношение на прахта 😁 и има мощност около 10 минути след като я измия и сглобя. Сега като гледах пак Филипс ще търся без турбочетка, надявайки се тази да е добра (тя е SENCOR за 35). За прахосмукачката нямам никаква идея каква мощност е, но със сигурност вече не такава каквато беше преди години.

# 67
Звучи като задръстени филтри. Значи няма въздушен поток. Изобщо успява ли да върти турбо четката?

# 68
Да, завърта я и обира космите от косите ни. Но само до там. Филтрите и тях ги пера, но има и един като от хартия, който според мен вече за нищо не става. Затова сега искам да купя нещо качествено и да спра да мисля за прахосмукачки поне 10г. 😁

# 69
Това дето е като от хартия е изходящия филтър. Независимо дали изходящия или предмоторния филтър са задръстени, резултата е един и същ. Това е бариера пред въздушния поток, а той задвижва турбо четката. Много е вероятно когато я вдигнеш от килима и я погледнеш тя да се върти, но когато е върху килима да спира.

# 70
 И най-скъпите ще го имат хартиения филтър (хепа филтър) и трябва да го сменяш веднъж годишно.

# 71
Благодаря ви за отговорите!  За филтъра знам, че ще се сменя и затова търся нещо ново, което поне няколко години ще има консумативи на пазара. Даже мисля след като взема прахосмукачка да се запася и с 2 филтъра.

# 72
И най-скъпите ще го имат хартиения филтър (хепа филтър) и трябва да го сменяш веднъж годишно.
Не е така. Дайсъна ще стане на 8-9 години и не съм сменял ни хепа, ни предмоторен и си тегли както в началото.

# 73
Е, Дайсън може. Ама ако е така, значи не е нужен.

# 74
Кое не е нужно, филтъра?

Общи условия

Активация на акаунт