Избор на прахосмукачка - 4

• 65 279
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
Тази четка идва ли в комплекта на някой от другите модели?

# 511
  • Пловдив
V8 има няколко четки и приставки.
Много добра мощност, но още нямам впечатления, колко издържа батерията на максимална мощност.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 20:57 от miraluba

# 512
Тя е изгърмяла или е спряла съвсем да смуче? Ако не е изгърмяла като смениш филтрите ще се върне в първоначално състояние. А ако си вземеш нов Филипс и на него ще трябва да му сменяш филтрите.

Благодаря за включването. Вече освен че изобщо не засмуква забелязах, че загрява и последно ХЕПА филтъра е дори деформиран от температурата. Няма да я бъде мисля и бих предпочела възможно най-скоро да поръчам нова. Мислите ли, че Philips PowerPro Active FC9555/09 е приличен избор?

# 513
Тази четка идва ли в комплекта на някой от другите модели?
Май само към нормалните прахосмукачки Animal версиите я включваха или си я купуваш допълнително отделно. Но това е турбо четка и на безжичните ще може да се ползва само при максимална мощност, при другите режима въздухът е малко и няма да може да я върти.
Благодаря за включването. Вече освен че изобщо не засмуква забелязах, че загрява и последно ХЕПА филтъра е дори деформиран от температурата. Няма да я бъде мисля и бих предпочела възможно най-скоро да поръчам нова. Мислите ли, че Philips PowerPro Active FC9555/09 е приличен избор?
Този филтър трябва да се сменя веднъж годишно. Понеже е бил задръстен, мотора е прегрявал и го е напъвал с горещ въздух и затова се е деформирал. Ако по принцип не ти харесва как е работила и като нова я смени, но иначе какъв е смисъла вместо да смениш един филтър за 20-30 лева да сменяш цялата прахосмукачка.

# 514
  • Пловдив
Разликата в работата с пълноценен Хепа филтър е осезаема.
От опит с моята Филипс говоря.
Сменете го и преценете.

# 515
# 516
Като гледам сравнението на сайта на Филипс, май само по цвета се различават:
https://www.philips.bg/etc/philips/b2c/compareproducts.html?loca … 9333/09,FC9331/09

# 517
  • Gorni Bogrov
Като гледам сравнението на сайта на Филипс, май само по цвета се различават:
https://www.philips.bg/etc/philips/b2c/compareproducts.html?loca … 9333/09,FC9331/09
Много благодаря,изобщо не се бях сетила да проверя там.

# 518
Здравейте на всички, какво ви е мнението за Рейнбоу?

# 519
  • Бургас
Ако ти е в бюджета и не те затруднява финансово не е лошо човек да има за по-основни почиствания и то най-вече харесвах тупалката, но според мен не си заслужава парите.Моята е стара вече над 10г., не знам новите как са, но определено в момента има много по-удобни, леки прахосмукачки за много по-малко пари.Дайсън вертикална е около1000 лв., перяща Керхер /Бош около 500 лв.

# 520
Аз съм с Philips FC9334/09 от почти 2 години и съм изключително доволна. Имаме бебе, куче и килими до скоро - справя се с всичко. Сменяла съм веднъж филтри, защото зная, че е добре да се подменят на 1 година работа.
Допреди няколко дни ползвах почти идентичен модел на Philips - FC8760/01. Визуално изглежда същата. Имам я от 7 години и бях много доволна от нея, но тя е с мощност 2000W. Сега като отворих да гледам този и подобни на него модели, виждам, че повече от 900W няма...И се чувствам доста объркана какво да очаквам от тях... Знам, че новите евро регулации изискват продукти с по-малка мощност, но се питам ще ми върши ли работа евентуална нова прахосмукачка или да влагам пари за смяна на мотора на старата?
Khaleesi, ползвали ли сте Philips или друга прахосмукачка с по-старите, по-мощни мотори? Дали бихте могли да сравните?
Също така бих искал да Ви попитам Вашият модел има ли опция за регулиране на мощността? Не намирам нищо за това в описанието в сайта на Philips, конкретно за този модел...

# 521
Има и още по-ново енергийно етикиране на прахосмукачките, обсъждахме го по-назад в темата.
Да, ще върши работа.

# 522
Eclair, моята няма опция за регулиране на мощността. Ползвала съм едно LG, с торба, което го купихме тогава втора ръка и по спомен беше 1600 W.
Ами смело мога да кажа, че Филипса е в пъти по-добър от старото LG, дори, когато му е дошло време за смяна на филтри.

# 523
Eclair, моята няма опция за регулиране на мощността. Ползвала съм едно LG, с торба, което го купихме тогава втора ръка и по спомен беше 1600 W.
Ами смело мога да кажа, че Филипса е в пъти по-добър от старото LG, дори, когато му е дошло време за смяна на филтри.

Khaleesi, о, имала съм и LG, и Zelmer по 1800W преди Philips-a - въобще нямат база за сравнение с него!
Благодаря Ви за споделеното Simple Smile!

# 524
Допреди няколко дни ползвах почти идентичен модел на Philips - FC8760/01. Визуално изглежда същата. Имам я от 7 години и бях много доволна от нея, но тя е с мощност 2000W. Сега като отворих да гледам този и подобни на него модели, виждам, че повече от 900W няма...И се чувствам доста объркана какво да очаквам от тях... Знам, че новите евро регулации изискват продукти с по-малка мощност, но се питам ще ми върши ли работа евентуална нова прахосмукачка или да влагам пари за смяна на мотора на старата?
Khaleesi, ползвали ли сте Philips или друга прахосмукачка с по-старите, по-мощни мотори? Дали бихте могли да сравните?
Също така бих искал да Ви попитам Вашият модел има ли опция за регулиране на мощността? Не намирам нищо за това в описанието в сайта на Philips, конкретно за този модел...
Възможно е да са свършили четките на мотора и това е евтино за ремонт. Ако обаче е изгорял мотора за този модел е 144 лева нов + цената на ремонта и не си струва. А намаляването на мощността при циклонна прахосмукачка означава повече прах във филтъра! Намаляването на силата на засмукване се осъществява чрез отваряне на прозорчето на дръжката.

Общи условия

Активация на акаунт