Избор на прахосмукачка - 4

• 65 227
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Аз не мога да си избера прахосмукачка . Затруднена съм , много. Търся прахосмукачка -без торба , и без допълнителни разходи за консумативи. Да почиства добре килими . Ще съм благодарна , ако ми дадете предложения.

Трудна работа. Ако има хепа филтър, той се задръства и иска смяна. А обикновено и филтърът пред мотора се сменя. Някои твърдят, че имали вечни филтри, но се съмнявам доколко е маркетингов трик. И пак това касае първия филтър, но вечен хепа няма, а без хепа няма добра филтрация на изходящия въздух.

# 556
  • Лондон
Аз не мога да си избера прахосмукачка . Затруднена съм , много. Търся прахосмукачка -без торба , и без допълнителни разходи за консумативи. Да почиства добре килими . Ще съм благодарна , ако ми дадете предложения.

Трудна работа. Ако има хепа филтър, той се задръства и иска смяна. А обикновено и филтърът пред мотора се сменя. Някои твърдят, че имали вечни филтри, но се съмнявам доколко е маркетингов трик. И пак това касае първия филтър, но вечен хепа няма, а без хепа няма добра филтрация на изходящия въздух.
Благодаря !

Ммм, наистина труден избор. Исках бързо и лесно да си избера. Ще следя темата за предложения.

# 557
Като казват вечен имат предвид живота на прахосмукачката, който обикновено е заложен да е 10 години. Моята в края на годината ще направи 10 години и няма промяна във въздухопропускливостта на филтрите. Тоест сигурно има някаква промяна, но е толкова незначителна, че не се усеща. Основното замърсяване е графитна прах от четките на мотора.

# 558
Е вземи филипс, чудна си е, а филтъра веднъж годишно...То зависи и колко я ползваш де. Според мен е идеална.

# 559
И Филипс, и Бош, и Ровента - веднъж в годината се сменят филтрите (около 30 лева) и си чистят идеално. Точната конфигурация на аксесоарите е според нуждата - турбочетки и прочее накрайници. 

# 560
Аз не съм писала, но след като си взех Philips PowerPro Active FC9555/09 съм изключително доволна!

След нея изобщо не ми се иска дори да си помисля за Ровента, при която в началото бях доволна колко е лека, маневрена и как почиства. Но при Ровента дори изхвърлянето на боклука от контейнера беше трудно и трябваше да се прави на ръка.
При Филипса контейнера се отваря и се изсипва много лесно с една ръка и също така лесно се слага. Почиства прекрасно всякакви повърхности. Мнооого по-тиха е от Ровента, кабела е по-дълъг. Изобщо не ми мирише самата прахосмукачка и като цяло според мен е чудесен избор!! Ще си я пазя и ще и сменям филтъра, за да и дам повече живот.

# 561
Мнооого по-тиха е от Ровента,

Това ме навежда на мисълта, че сравняваш КОНКРЕТЕН модел на Филипс с всяка възможна Ровента Wink А и Ровента си има класове и модификации. Аз имам например най-тихата на пазара към онзи момент и също съм доволна от нея. На родителите ми купих Филипс (май точно твоя) и те са доволни, но ми е малко по-така, несолиден в ръцете. Комбинираната четка на Ровента ми харесва повече.

# 562
Мнооого по-тиха е от Ровента,

Това ме навежда на мисълта, че сравняваш КОНКРЕТЕН модел на Филипс с всяка възможна Ровента Wink А и Ровента си има класове и модификации. Аз имам например най-тихата на пазара към онзи момент и също съм доволна от нея. На родителите ми купих Филипс (май точно твоя) и те са доволни, но ми е малко по-така, несолиден в ръцете. Комбинираната четка на Ровента ми харесва повече.
Е, сега ако си имала Ровента от най-ниския клас, може и да си недоволна. Дръжката му на този Филипс е точно, като на евтините Ровенти (на другите не е такава). Майка ми има точно като товя Филипс и с килимите е зле, доста по-зле от моята Ровента.
Тук имаше една потребителка, която беше недоволна от Ровента, не за друго, ами защото контейнерът ѝ изпадал от прахосмукачката по време на работа. Е да, ама се оказа, че тя изобщо не знае как да го сложи.
Ето така, както е показано на една от снимките  на Филипс,  се изсипва и контейнерът на Ровента: https://www.philips.bg/c-p/FC9555_09/5000-series-bagless-vacuum-cleaner
Този Филипс има нива на шум между 71-77 dB  a моята Ровента 75дБ. Други модели на Ровента ги дават по 79дБ....Къде е разликата?

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 10:29 от petiaivanov

# 563
И аз съм имала Ровента от нисък клас и аз не бях доволна. Явно си зависи от цената, като при климатиците, а не от марката.

# 564
И аз съм имала Ровента от нисък клас и аз не бях доволна. Явно си зависи от цената, като при климатиците, а не от марката.

Именно, и точно затова се намесих, а не да се заяждам. Не може някой, купил си висок клас прахосмукачка от една марка, да я сравнява със старата си от нисък клас от друга марка и после да обобщава коя марка била по-добрата.

# 565
Именно, милитанна. И от четката зависи много. Аз в горния пост допълних и нивата на шум, които са пренебрежимо малки между нейния модел и няколко Ровенти от по-скъпите и по-евтините.
Аз поне, не смятам, че нивото на шум е чак толкова важно. Няма цял ден да бръмча с нея, я!

# 566
Аз живея в къща и не ме бърка дали шуми, обаче има хора в апартамент и с ограничено време за почистване и за тях може би е важно. Тази, която последно си закупих намаления Филипс е доста тиха и обира много добре. То май си е важно и дали е нова прахосмукачката, защото с годините се задръства и не е толкова мощна.

# 567
  • Велики Преслав
Именно, милитанна. И от четката зависи много. Аз в горния пост допълних и нивата на шум, които са пренебрежимо малки между нейния модел и няколко Ровенти от по-скъпите и по-евтините.
Аз поне, не смятам, че нивото на шум е чак толкова важно. Няма цял ден да бръмча с нея, я!

Аз пък купувах на скоро подарък прахосмукачка Ровента . Даже питах някого за мнение тука. . Сега ползвателите са много доволни.  Обаче скъпичка беше.

# 568

Аз пък купувах на скоро подарък прахосмукачка Ровента . Даже питах някого за мнение тука. . Сега ползвателите са много доволни.  Обаче скъпичка беше.
Е то кефът си има цена! (това в кръга на шегата). 
Ако всички уреди се справяха еднакво добре, то всички щяха да са на една цена.  Не бива да се забравя, че всичко е много индивидуално и свързано с нуждите в съответния дом. Например, за какво ще му е на някого да си купува много скъпа прахосмукачка, ако има само твърди настилки?! По-добре хубава четка.
Ако има, обаче, килими/мокети, тогава много добре трябва да прецени уреда откъм, всмукателна мощност, четки, филтри, лесно движение на четката по настилката и  т.н.

# 569
Например, за какво ще му е на някого да си купува много скъпа прахосмукачка, ако има само твърди настилки?! По-добре хубава четка.
Ако има, обаче, килими/мокети, тогава много добре трябва да прецени уреда откъм, всмукателна мощност, четки, филтри, лесно движение на четката по настилката и  т.н.

Тук се закачам за да поясня нещо, не да опонирам. Хубавата прахосмукачка си е хубава - по-тиха, по-маневрена, по-добри циклони, от материали, които не оставят черни следи като се блъсна в бялата врата или перваз, метални тръби и прочее. Но при  доста производители съм забелязала, че правят едно тяло, а после го предлагат в различни конфигурации от аксесоари. И там една и съща прахосмукачка се появява в много различни цени. При моя модел Ровента са се изхитрили да сменят и цвета на машината, но тя иначе е идентична и цените бяха от 300 до 500 лева грубо. И разликата е само от аксесоарите.  Та според мен хубава прахосмукачка (разумно скъпа все пак) си е добро вложение, но от там нататък човек трябва да мисли коя конфигурация му трябва. Моята беше някъде 350, ако не се лъжа, защото нямам килими и за какво са ми турбочетки (малка и голяма) и други такива?.

Общи условия

Активация на акаунт