Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 25

• 67 718
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
У нас макарони със сирене ще са утре Simple Smile
банички на тиган сутринта.  https://---shoretner923-33RTrWN

# 601
За днешния ден:
Бутчета с картофи

Пилешки хапки с корнфлейкс

Яйца на очи

Таратор

# 602
  • София
Боб, мъфини с портокалов крем, и бонбони от мъфини и крем.Понеже мъфините не се отлепваха от хартията и внука изяде само горната  част, изроних и изстъргах останалата  част от хартийките, смесих с останалия крем и овалях в бадемово брашно и какао.

# 603
Грах:

Супа от коприва и киноа за Наследник Неядящий:

(Не)тирамису - без захар и брашно. "Бишкотите" са с бадеми и банан... и са кръгли Grinning, кремът е с мед.

Пълнозърнест квасен хляб на лоша светлина:

# 604
  • ВАРНА
Лахмаджун

# 605
Моля за рецепта за чесновото хлебче на Лабрекс и мъфините.на Тайна!

# 606
Ох Иланг, как обичам лажмаджун.. Blush
Сандвичи

Бобец, наденица и туршия

# 607
Моя измислица - Канелени мармаладки с маслено тесто Grinning

Скрит текст:
За тестото:
Брашно – 4 ч.ч равни
Яйца – 2 бр.
Кисело мляко – 1 ч.ч
Мас – 1/2 ч.ч
Олио – ½ ч.ч
Захар – 4 с.л
Сода – 1 ч.л
Бакпулвер – 1 пакетче
Ванилия – 3 бр.
Канела – 1 ч.л
Мармалад – 200 гр. твърд за рязане
Приготвяне:
Пресявам брашното с бакпулвера канелата и ванилията в дълбока купа. В друга разбивам яйцата, киселото мляко със содата, захарта и мазнината докато се разтвори захарта. Изсипвам при сухите съставки и омесвам меко тесто. Разточвам го на правоъгълник до дебелина около 0,5 см. И нарязвам на квадратчета и слагам по парченце мармалад. Завивам го хубаво на фунийка, като краищата подвивам надолу и притискам. Нареждам ги в тава, покрита с хартия за печене и ги намазвам с разбито яйце и прясно мляко. Ръся ги щедро със захар. Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 мин. Вадя ги и ги поръсвам с вода. Оставям за около 10 мин да се охладят в тавата и ги редя в купа.

# 608
Моля за рецепта за чесновото хлебче на Лабрекс и мъфините.на Тайна!
malika$,
Скрит текст:
опитах да си спомня количествата продукти, че го карах малко на оЧо. 350 мл топла вода, някъде ч.л. сол и толкова захар, около 18-20 гр мая /приблизително 1/2 кубченце/ и брашното вече не знам, ръся с пресяващата каничка, бъркам с лъжица, като се сгъсти, изсипвам на плота, добавям брашно, намесвам, пак добавям, меся, докато ми хареса тестото. Не трябва да е твърдо, средна хубост. В купичка разтопявам краве масло, не повече от 100-ина грама или домашна мас, с нея ми харесва повече. Добавям пасиран чесън, магданоз, копър, една подправка за пица, купена е, риган, чубрица, шарена сол понякога, на вкус можеш да си го приготвиш, сол също, аз внимавам заради подправките, посолени са. Разточвам тестото на нещо като правоъгълник /не го втасвам след месенето/, с четката размазвам маслено-чесновата смес и накрая може малко кашкавал да настържеш, когато имам пармезан, от него ръсвам, вчера гауда настъргах, но малко, не на дебел слой. След това с нож или колелцето за пица режа на правоъгълничета, защото ми е такава формата, вземам в ръка по 4-5-6 едно върху друго така че, върху намазана повърхност да е ненамазана, и редя във формата. Може да е покрита с хартия или намаслена. Слагам едно фолио отгоре и във фурната на 50-ина градуса за 20-25 мин, докато втаса. После мажа отгоре с разбит жълтък или цяло яйце и пека, като преди това нагрявам фурната с бързото загряване до 190-200 градуса, на толкова пека хляб в моята.Формата ми е с вътрешни размери 21х10, с височина 7 см. Може и като кранч да го оформиш, пак става добре.
И да добавя точна рецепта на подобно хлебче, ако моят начин на правене и обяснения затрудняват.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:25 от labrex

# 609
  • Bарна, морето, сините вълни

Кюфтета от свинско мляно месо и броколи на фурна със зехтин и сол

Чери-доматчета от буркан с праз

Бисквитена торта с мляко, нишесте и банан

# 610
Благодаря, Лабрекс, ще пробвам!
Да не е празен пост, баница от ММ

# 611

Старо и златно - Кодрит кадир Wink

# 612
Enter Sandman, как приготви месото за дюнера и питките купени ли са?

Питките са купени, а месото за дюнера е пилешко филе, минато на тиган с подправки и накрая - сос Терияки. 🤤

# 613

Наша си вариация на пилешка кавърма 🙂

# 614
На мен ли ми се струва или напоследък има много повече постове ?! Simple Smile Все забравям да снимам или нарочно пропускам, че често повтарям някои неща, които са ни любими....А и няколко дни подред изобщо не ми вървеше в кухнята, все нещо прегаря или се разпада.....В два колажа представям една част от сготвеното: студени сандвичи, панирани ( от мен) калмари и зелева салата, мариновано говеждо на фурна със зелена салата, свинско със зеле; спагети Болонезе, пържени филийки, пица , патешко бутче с печени тиквички и нудълс, морковен кекс. Набелязах си много неща от последните...60-80 публикации Simple Smile Да видим само кога ще остане време.

Общи условия

Активация на акаунт