Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 099
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пеа, те не могат да го спрат. От самото начало казаха, че повечето ще го изкараме, искат да не натоварват болниците.

Обаче тези, дето сега не могат да си седнат на д-то, после са от най-викащите по болниците какво им се полага. 🤮

# 661
  • Germany
Така е, не могат. Просто чета насам-натам и оставам с впечатлението, че има хора които мислят че някое правителство в Европа може.  Трудно е да балансираш между вирус и икономика. В Китай уж успяха, но още имат частичен локдаун и 5 млн. китайци, които са загубили работата си.
В следващите три дни ще е почти 20 градуса, да видим как ще е.

# 662
Китай е съвсем друга бира.
1. там нямат кой знае какви свободи. мерки като тамошните, са немислими в Европа
2. ако не бяха наложили такива драстични мерки, световната икономика щеше напълно да се срине, защото Китай е огромен пазар и огромен доставчик!

аз още пиша задачи Anguished

# 663
Asyalein,
От училище не ви ли дадоха някакви копия, тетрадки. Моят син има по математика (почти е свършил), немски и Sachunterricht. Последните 2 предмета ще стигнат до ваканцията. Е, не учи по 4 часа, а по 2 на ден, но все пак си е учебен процес.

# 664
Принтираме листи и ние. Видях че нещата за утре вече са качени, ще пада учене яко. 4-5 часа на ден не им мърдат.
Мъжът ми ги натириха хоум офис за 5 седмици.  При мен организираха работа на смени, така се засичаме само по двама заедно, ще работим по-малко часове. Сега ако вземат и съседите да се постреснат, супер ще е.

# 665
Да, дадаха неща, но по мате работят с референдарин и тя им копира някакви неща. Написаха да упражняват таблицата за умножение и сега пиша задачи. Утре една приятелка ще ми ги разпечата нещата.

Ако не се мота, за 30мин ще е приключил на ден. Той го разтяга до час. Смятам да увелича задачите, не вярвам толкова бързо да приключи тази история.

Я кажете как е по градовете, пак ли е пълно с хора? При нас по принцип си е умряла работа, та не мога да преценя.🙄

# 666
И на мен ми се зави свят от принтиране на задачи. Stuck Out Tongue Winking Eye Поне децата имат достатъчно работа. Ние още ходим на работа, мъжът ми е с намалено работно време, при мен все още не се знае. Много от колегите излезнаха в отпуск или ползват натрупаните извънредни часове. Работата ни значително намаля, къде ще му излезе края, ще видим.
За капак астмата на сина ми не се беше обаждала от 3-4 години. От вчера е с ужасна суха кашлица. Днес ходихме на лекар, че нямаше никакъв останал спрей вкъщи. Точно сега му трябваше да се разболява...

# 667
  • The QC to be!!!
От месеци правя този хляб, много им хареса и друг вече не щат.
 https://www.mish-mash.recipes/2016/02/hljab-bez-mesene.html?m=1

Скрит текст:
Улиците наоколо са пълни с играещи деца и бъбрещи родители.
Съседката събрала гости на барбекю. Не ги разбирам тия хора.
аз го правя понякога, но пропорциите ми са 1:2 брашно/вода, и маята е 1/16 от кубчето. Режа с конец едно кубче на 16 парчета и ползвам само 1/16 (другите във фризера). Ако го направя с топла вода, до към 4-5 часа е готово за печене. Ако е със студена, го оставям през ноща и го пека на другия ден (или сутрин омешвам, пека вечер). Останалата част от процедурата е същата. Но в зависимост от брашното, слагам и ядки, семки, кисели краставици, маслини, чесън, сушени мариновани домати, сирене, кашкавал... какво ли не съм пробвала да сложа, винаги става.

# 668
И моето дете е болно - от понеделник е с хрема, а днес има лек гърлобол и слаба кашлица. Чакам хомеопата да отвори в 9 и ще звънна за час.
Аз работя в общината. Общината я затвориха за граждани, а нас ни разделиха на 2 екипа и работим през ден, за да не сме по много в една стая. В дните, в които не сме дежурни би трябвало да си носим документи и да ги обработваме в къщи.
Основни хранителни стоки съм си купила от преди 3 седмици и ми стоят в мазето за резерв. За текущи нужди си слагам маска и си пазарувам веднъж седмично, както обикновено. При нас в магазините няма брашно, т.хартия и месни консерви. Не се вижда паника в хората - децата играят по улиците, хората се разхождат. Маска май само аз слагам.

# 669
Катерицата я мисля. Да пише, ако чете.
Дени-мени, само "Б.си майката!" ми идва да кажа. Dizzy Face Дано не си прихванала.
Ние още чакаме 14 дневния период за симптоми и се молим, дано не е бил наш учител. Sunglasses
Благодаря, в карантина съм.
В болницата не отидох, след всички перипетии от вчера разбрах, че тестовете са недостатъчни и никой няма да ме тества.
Тестват се само приоритетни случи. Т.е.- в супер тежко състояние и хора с позиции.
Броят на заразените изобщо не е този, който официално се съобщава. Положението е много страшно. Пазете се с всички възможни средства- ръкавици, маски, избягване на вскякави срещи.
Заразяват се и млади, и деца.
Аз започнах да пия Пау Д Арко, понеже го знам и съм го пила.
Лекарката ми каза, че само теста може да каже корона ли е или нещо друго.
Много е неприятно така, хем не знаеш какво ти е, хем ако си с корона - ОК, спазваш карантина, но близките ти? те си излизат.. и може да са вирусопреносители.
Много хора са така като мен... и не всички си седят вкъщи.
Нямам кашлица, правя си дихателни упражнения на балкона. И пия много чай- зелен, мента, мащерка.. с джинджер, с лимон и мед....
Съпругът ми вчера имаше планов час за зъболекар, мерили са му Т и са го помолили да си измие ръцете. В чакалнята не е имало никой, всички, включително и на рецецията са били с маски.
Като чета обаче в италианската тема, разбирам, че дори и защитата не е гаранция.
Пазете се много. Hug Hands Pray

# 670
Маски не слагат и защото няма, откъде да си купиш. Сестра ми в България си поръча за многократна употреба, пристигнаха някакви стари гумени маски от държавния резерв сигурно. Накрая свекърва и уши от плат. Не предпазват, идеята им е като носиш маска да предпазваш околните, а не себе си. Аз тук нито мога да шия, нито имам шевна машина.
Синът ми ходи на Nachhilfe, в понеделник се обадили на мъжа ми, дали ще ходи, защото те били отворени.🤨 Казахме им, че няма да ходи. Ще платим 5 седмици на вятъра. При положение, че не ходи на училище и всички извънкласни занимания като спорт, танци и т.н. са прекратени, точно Nachhilfe-то, дето са по 5 различни деца в група, не смятам, че е удачен избор по време на карантина. После защо случаите се увеличават.

# 671
Nachhilfe фирмите не би трябвало да са отворени, мисля.

Голямо разпечатване пада у нас. Яко са ги нагънали децата, като че ли за тия седмици ще наваксат всичко проспано до момента. Че и нов материал се взима.

# 672
Аз също четах, че не тестват.
Много малко страни тестват flächendeckend .

Кате, стискам палци да нямаш усложнения, каквото и да е....

Сега чета, СЗО са се ревизирали, вирусът оцелява и във въздуха, разстоянието на опашката било безсмислено...
Затова в Китай пръскаха улиците...

Вече съм се подготвила психически да го изкараме. Тъпото е, че като се разболеят родителите и трудно се поемат грижи за децата.
Аз бях с грип по Коледа, ужас някакъв. На 4я ден нямах кърма, бебето реве, каша не иска. Аз едвам издържам рева, главата ме болеше зверски. Въобще нямам желание пак да минавам през това!!!!🥺

Хайде синът се оправя, овесени ядки и нудели си прави сам. Обаче с бебе е друго.

# 673
asyalein,благодаря за пожеланието!
Ще споделям. ☺
СЗО ще ревизира, разбира се. Клиничните картини в Италия са потресаващи.
Дано по- скоро въведат лекарството, за което се говори, че е в процес на тестване върху хора.🙏
Пожелавам здраве на всички- физическо и психическо.🍀

# 674
Току що говорих с нашия щоербератер. Той каза, че до 2 дни ще се реши дали да се мобилизират военните и полицията да стоят по улиците и да държат хората принудително в къщи. Звучи ужасно и плашещо.

Общи условия

Активация на акаунт