Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 067
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Току що говорих с нашия щоербератер. Той каза, че до 2 дни ще се реши дали да се мобилизират военните и полицията да стоят по улиците и да държат хората принудително в къщи. Звучи ужасно и плашещо.
Според сводките от Бергамо, където във вестника 11 страници са само некролози и по улиците има върволици от линейки, мнението ми е, че е крайно наложителна стога мярка.

# 676
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мисля, че подобна картина влияе още повече на психиката 😳

# 677
Ей това щоербератерите били агенти на ЦРУ. 😂

Ако направят локдаун, нормално е армия и полоция да пази по улиците. Най-малкото това би било златна възможност за крадци, взломаджии и всякаква друга измет.

# 678
  • Немция
Kaтеричке, стискам палци да ти се размине, каквото и да е!

Да разведря обстановката малко.
Вчера в болница в нашия район са спипали един, който откраднал 20 ролки тоалетна хартия от болницата. Flushed Joy В момента по болниците се пускат хора под голям контрол, този се е обявил за посетител и на излизане са забелязали , че излиза с голяма пълна торба, явно е обиколил тоалетните по коридорите. Секюритито са го хванали на тясно, той е оказал съпротива и са викнали полиция. Тоалетната хартия е изхвърлена ,за съжаление, превантивна мярка от хигиенна гледна точка. Grinning
Крадецът е с чуждестранен произход.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 13:43 от Бибит

# 679
  • Germany
Катерица и аз стискам палци, леко да минава, какъвто и да е вирус. В Мюнхен са отворили нова палатка в която можеш да минеш с колата си и без направление от лекар, да си направиш тест срещу скромната сума от 206 евро.
Срещу нас има голям бекерей с масички навън. Работи си и е пълно с хора. И навън си е пълно с хора.
Детето игра спорт от ютуб и само си мислех, дано комшиите отдолу са на работа, защото не знам всеки ден как ще ни търпят 😎
Давам линк ако някой иска да пуска упражнения на децата https://youtu.be/L_A_HjHZxfI

# 680
Заведения за хранене могат да работят до 15 ч.

# 681
Току що говорих с нашия щоербератер. Той каза, че до 2 дни ще се реши дали да се мобилизират военните и полицията да стоят по улиците и да държат хората принудително в къщи. Звучи ужасно и плашещо.
Да мобилизират каквото трябва и навреме, докато все още не сме стигнали Италия, дано не е я караме дотам. Да мобилизират каквото ще, всеки да си седи вкъщи(колкото и да и да е трудно и в това хубаво време и с деца по цял ден вкъщи, направо ужасно наистина.)
Но освен по този, по никакъв друг начин няма да намаляват заразените., поне според мен., напротив направо си стигаме Италия с този скок всеки ден на броя на заразените.
Надявам се на оптимистични новини, амаа кога ли(тази сутрин пак се каза, че сега е било само началото на епидемията... Confused)
Бог да пази всички ни, надявам се че всичко ще приключи в най скоро време.

# 682
# 683
За съжаление ще я стигнем Италия, според мен е въпрос само на време, и ще закъснеят със сериозните ограничения.
Аз днес цял ден се опитвах да се докопам до лекар за преглед и всичко е безрезултатно. Не мисля, че съм позитивна, карах синузит края на миналата седмица, който този път май се усложни, и от вчера съм със задна хрема с кашляне и задавяне. Хаусарцт са затворили от миналата седмица заради болест, тази седмица и заместникът, и заместникът на заместника. Предишната ми лична лекарка от БГ каза, че ще е добре да почна антибиотични капки срещу бактериална инфекция, но няма кой да ми ги изпише. 10 пъти звънях на 116 117, там или не можеш да се свържеш, или чакаш във Warteschleife 30 минути и те изхвърлят от линията. При трите УНГ, при които позвъних, ми предлагат термин за май месец.
Сега се чудя дали да се разхождам до Bereitschaftsdienst, да не си лепна нещо по-сериозно. Не съм спала от 2 нощи, и вече почвам да се зомбирам Dizzy Face Само си пожелавам това да ми е боледуването, и после никакво разболяване, независимо от какви болести, че е страшна работата.

# 684
margolotta, много съжалявам за болестта ти. Помоли лекарката от България да ти напише рецепта и да ти я прати по мейл/ факс....или по човек....евентуално.
Аз съм купувала лекарства от немски аптеки с българска рецепта. Вярно, рецептата беше донесена, но предвид сегашната ситуация, се надявам, че в аптеката ще те разберат.

# 685
Благодаря, не се бях сетила, че може приват с БГ рецепта да се вземе. Няма кой да ми я донесе за съжаление, но ще пробвам по мейл, нямам какво да губя.

# 686
Ден 4 или 5 от изолацията. Не помня вече- сякаш е ден 201. По цял ден се готви...всички анимации вече ме дразнят страшно,  децата са окупирали телевизора и го пазят като “зли кучета”. Ако изгледам още една серия на Гъмбол/ или както се казваше там/ ще трябва да изпия някое успокоително. В къщи е паднала бомба - играчки и пластелин навсякъде. И времето все такова мрачно, не можем да излезем. Искам слънце и училище.

# 687
  • в сърцето на един мъж...
Ох, аз не издържах, току що прибрах компютри, телефони, контролери, кабели и подобни, връчих им разпечатани листите от домашните им работи и ги разположих да учат. Иначе ще убия някой. Бяха навън в градината за малко, кротки, после играха, пак кротки. Обаче като ги накарах да поучат и се почна скандала. Сега е тихо и спокойно и учат. И аз съм човек, маа* у

# 688
При нас се учи сутрин. Купихме втори телевизор - малък. Там се гледат детски, YouTube и се играе Playstation. 1 час правим разходка без срещи с други хора, докато все още може.
Общо взето синът ми би отложил всякакво учене, дъщеря ми е на принципа с ученето: да изпълни петилетката за 1 година. Накрая обявих, че дните с по 3-4 предмета, ще се разпределят в дните с по 1-2, където Kunst ще се работи проектът в свободното време. Само учителят по физическо не е дал домашно🤨.

# 689
Учудвате ме с това дълго разпечатване на листове и учене още в първите дни от 5 седмичната ваканция.
На вашите деца много задачи от училище ли им дадоха или вие по желание печатате задания от интернет?
Щото моето дете учи в гимназия (нали уж най-напрегнатите откъм учене училища), а има по 3-4 листа за правене и то само по основните предмети - математика, немски, английски и френски. Това е работа за 3-4 дни и аз засега съм го оставила да си почива. Иначе и аз очаквах цял куп домашни и в понеделник освен раницата му бях сложила и голяма торба за листовете, но не потрябва.

Общи условия

Активация на акаунт