Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 062
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Днес говорих с една позната, мъжът и е хирург, казал е, че положението е наистина много сериозно. Плаша се. А ние все още си ходим на работа, чистим, че и даже шефката ни прави до обяд нещо като педагогишер таг Dizzy Face
Разяснява ни новостите в  баварския образователен план, сякаш в тоя момент на някой му пука за него.  Седим близо един до друг, думи нямам!!!
Продължавам да пътувам по 30 минути на ден с 2 превозни срества, за да стигна до градината и не знам до кога???

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 21:25 от Pipi_

# 691
  • в сърцето на един мъж...
Моите са вече трета седмица ваканция. Учителите им изпратиха материал, не съм им давала аз нищо екстра.

# 692
  • Berlin
Моят господин няма много за тази седмица като гледам. Няколко задачи по математика, няколко упражнения по немски, половината устно 😄, една книга трябваше да купим, той я прочете за един ден, май трябва да садим бобчета за тази седмица по Sachkunde, ама не знам изобщо как и да пише 2-3 страници в тетрадката по правопис, това е. Отделно ние даваме малко повече математика и да чете книжки.

# 693
Днес говорих с една позната, мъжът и е хирург, казал е, че положението е наистина много сериозно. Плаша се. А ние все още си ходим на работа, чистим, че и даже шефката ни прави до обяд нещо като педагогишер таг Dizzy Face
Разяснява ни новостите в  баварския образователен план, сякаш в тоя момент на някой му пука за него.  Седим близо един до друг, думи нямам!!!
Продължавам да пътувам по 30 минути на ден с 2 превозни срества, за да стигна до градината и не знам до кога??? Съвсем сериозно, замислям се за болничен, само не знам кой ще ми го даде.
Ако можеш, слагай си маска докато пътуваш.

# 694
Катерица, нямам маска.

# 695
Мама-ени,
Синът ми учи максимум по 2 часа на ден. Ваканцията няма да учим. Най-вероятно ще свършим и по-рано. Дъщеря ми учи повече, но при нея е на час по лъжичка. За мен е важно децата да спазват ритъма, защото градина нямаме, да висят там и да копаят. Излизаме на разходка по 1 час. Повече не става. На пазар не могат да идват с мен. Синът ми едва чете книги, не рисува и т.н. Playstation и телевизия по цял ден не съм съгласна. Така че сутрешното учене идеално пасва на дневния режим.
Pipi,
В България ползват и шалове на 3 ката и шият маски от плат с 3 пласта.

# 696
Божкеее, какво доживяхме! Лекари от Бг, да ни лекуват и пишат рецепти, защото тук се изпокриха като мишки. Аз не се учудвам. Праксизите им са, да се чудиш в лекарски кабинет ли си или в адвокатска кантора. 2 мин. преглед и айде чао. Важното е че на рецепцията, сестрите са ти чукнали картата и са си взели парите от касата.  Sunglasses Сега треперим и да не се разболеем от друго, че лекар няма. А защо не вземат мерки за това безобразие?
И днес в Берлин е слънчево и топло. Забраниха вече официално посещението на детските площадки. Излязохме двете с малката в един парк и на една полянка поигра с топка. Покара ролера и току що се прибрахме. Завиждам ви на тези, които имате собствени дворчета.
Но какво видяха очите ми : дежурните опашки за сладолед при немците, като се постопли времето. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 697
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Хм, моят ЛЛ прави ремонт на праксиса, бях предупредена. Уж до неделя.
На мен само рецепта ми трябва. Чудя се, ако не отвори, заместникът ще ми изпише ли? За щитовидната ми трябва.
Или къде да ходя?... ужас просто.

При нас децата са навън, на групички. Площадката иначе е заключена, те играят на улицата.

Моето дете получи само по немски задачи, по мате беше написано да упражнява таблицата за умножение.
Аз затова разпечатвам, като добавям и от мен.

# 698
  • Германия
Таблицата за умножение явно навсякъде е хит. Малките също я имат в домашните.

# 699
Нашата фирма окончателно хлопна кепенците. До днес бяха много безстрашни, нямало за какво да се паникьосваме. Днес обаче ни поискаха хендитата на всичките, инсталираха програма и лицензи, с която да звъним от тях безплатно и като ни търси някои на служебните телефони да вдигаме от хендидата, раздадоха лаптопи на когото няма и от утре всички хоум офис. Накрая шефа даже отвори четири бутилки скъпи вина и шампанско, които си ги пазел за специални поводи.

Като цяло малко съжалявам, защото покрай този вирус всички станаха айляк и големи майтапи цял ден се пускат. Последните дни шефът отдели помещение за детска градина за децата, които няма с кого да останат в къщи и назначи най-младата колежка за бейби ситър. Сега обаче всички по къщите.

# 700
В понеделник седнахме и си обсъдихме правилата за живот , така щото работата да върви за всички, да не си пречим, а и да има време и за забавления.
Сутрин ги оставям да се наспят до 8. Закусват, принтирам нещата за деня и учат всеки в стаята си поне 4 часа,  обикновено не стигат. Обядват и довършват нещата за училище. Нищо допълнително не давам, доста им пращат учителите. После им отпускам време в интернет,  отиваме да поработим в градината, правя вечеря,  вечер гледаме филм. С тоя ритъм успяваме да свършим каквото трябва, баща им също може да работи ефективно в къщи.

Чакам с нетърпение изявлението на Меркел тази вечер.

# 701
Дали ще каже нещо оптимистично в изявлението си. Споделете тук моля ако има нещо интересно, аз не  мисля да я гледам.... Anguished

# 702
  • Germany
Моето от 10 до 12 ч е на “училище”. Има си домашно от госпожата по всичко. Един ден мат, един дойч, един Хсу + всеки ден “спорт”. Като дойде време за ваканция ще си е ваканция.  Аз обаче нищо не мога да свърша, защото работата ми е креативна, а кративито ми никакво го няма...
Днес поне в Байерн са ударили рекорд по регистрирани заразени...ммм това е от мачовете миналата седмица предполагам.

# 703
  • Berlin
Нашето “училище“ е от 10 до към 15:30 с малки почивки. Градината е по цял ден. 😄 Днес имахме спорт - ходихме да тичаме. Нашата сграда няма заден двор, има гаражи, нямаме и тераса и сме направо като в един просторен затвор.
И аз моля да споделите нещо от новините и изявлението, ние ТВ редовна нямаме, само Нетфликс и Амазон. 🙃

# 704
abs, welt и tagesschau (със сигурност и други) имат излъчване на живо в youtube. Ако искаш мога да потърся линк.

Не съм съгласна за лекарите, бащата на ММ е лекар, имам и приятели лекари и виждам с очите си на какво са подложени през последния месец. Скатавки има във всички професии и във всички страни.

Общи условия

Активация на акаунт