Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 074
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • в сърцето на един мъж...
Ауч, лоша работа с тая карантина... Те обратни ли са? Или не са женени?

# 646
Кога е имало изявление на Меркел за мерките против Коронавируса? Има ли го някъде в интернет (ютуб)?

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 20:50 от мама-ени

# 647
  • Berlin
Аз съм взела няколко бутилчици с джинджифил и лимон и си пия, когато усетя нещо и на децата давам по малко. Правя мед, лимон и джинджифил, ако някой се разкашля, много е добре за гърлото, а от шота с джинджифил ми изтръпват ушите чак. 😄 И евентуално инхалации с физиологичен разтвор и това е, ако не минава, отиваме на лекар. Имам Панадол и Ибуфлам за температура, Трахизан за гърло и това са ми лекарствата. И малко добавки и витамини.

# 648
Ама как само 7500... 8.690 са вече. И то това са само тези, които са се докопали до тест, защото се оказва, че това не е толкова просто.

Deni-meni, ще ви тестват ли? Стиснати палци!

Mößbauer-Effekt, нямам думи за съседите ви. Sad

Бибит, лесно се работи с квас. Аз с пшенично брашно не съм пробвала, но с него трябва да е още по-лесно, защото има най-много глутен. Тестото за хляб трябва да е втасвало бавно, за да имат време бактериите да разградят всички анти-нутриенти (както е модерно да се казва) в зърното и да направят хляба лесно усвоим и полезен. Така, както хората са го правили в продължение на хиляди години. Маята не върши същата работа. С квас може да се прави и пълнозърнест, и бял хляб, и изобщо всякакво тесто.

# 649
Синьо, дай рецепта с пълнозърнесто брашно и ако може линк на кое точно брашно. Аз имам с бяло за хлебопекарна. Става супер вкусен хляб, но бързо се пълнее от него.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 21:06 от Анонимен

# 650
Да, снощи даде изявление Меркел, може да го има в новинарските сайтове. В момента също тече нейно изявление.
Лашет каза днес, че вървим по пътя на Франция и Испания, ако хората продължават да се събират на групички и подценяват ситуацията.
Утре ще се пробвам да купя брашно и въобще да напазарувам малко храна, да видим ще имам ли успех.

# 651
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не забравяйте, че голяма част от немците са вече разлигавени. не са чак толкова много останали от онези, които имат реални спомени от следвоенното време, да знаят какво е ограничение.
не могат току-така да се откажат от невероятния си светски живот!!! Stuck Out Tongue Closed Eyes

гледам по новините щели да си прибират вересиите, дето са зад граница. една се жалва, че само 4 дни била на Маледивите, за две седмици била букнала. ей такива пък въобще не ги разбирам!!!!
един професор каза: един месец лок даун за икономиката, после 10г. възстановяване Fearful
обаче не, немецът си вее адипьозния г*з по света...Rage

при нас е още по-тихо. италианката, която си води и кучето на детската площадка, днес се опитала пак да иде, но ядец, заключена.
детето я прати на очен лекар, не виждала ли табелата за кучето, че е забранено. ако я види вътре, сигурно ще извика полиция Stuck Out Tongue Winking Eye

аз да ви се оплача: мъжът ми смени тонера на принтера и той отказва да работи!!!
Verschleis Imp
сега ще пиша задачи по математика на ръка!!!! Flushed

# 652
  • Germany
Не че нещо, но тези които сега се събират ще се покажат евентуално в статистиката след седмица-две. И не мисля че някой нещо иска да спира.  Мисля че управляващите са напълно наясно какво увеличение се очаква, целят само да забавят разспространението. И се подготвят по някакъв начин. Болница в Берлин, в Мюнхен са опънали палатки на Терезиенвизе, там където се прави Октоберфест. А възрастните щъкат ли щъкат навсякъде. И шах си играят дядовците навън.
Deni, стискам палци всичко да е Ок при теб👍

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 21:11 от PeaPink

# 653
  • Germany
В нашето градче така и не заредиха брашно днес и мъжа ми напазарува от Едека в съседното. Само по 2 пакета са давали и по един тоалетна хартия. Мислим следващата една седмица да не пазаруваме. Днес сме с най много бройки за деня след Италия... Французите няколко дни се движеха пред нас, а сега позастопориха. Хич не съм оптимист вече... Страх ме.

# 654
В момента се разпространява по WhatsApp призив и тук да се излесе на балконите и да се ръкопляска за благодарност на лекарите. В 21 часа. Моето смейство ще участва с удоволствие. Подкрепете ги и вие ако решите.

# 655
В момента се разпространява по WhatsApp призив и тук да се излесе на балконите и да се ръкопляска за благодарност на лекарите. В 21 часа. Моето смейство ще участва с удоволствие. Подкрепете ги и вие ако решите.

Това не е ли за България? Няма да изказвам мнението си за такива инициативи.

Изявленията на Меркел бяха няколко, последно онзиден вечерта. Аз всеки ден на обед гледам в Туитър наживо пресконференция на правителството на NRW.

# 656
Това не е ли за България?

Опитват се и тук да го организират. Примерът идвал от Испания.

# 657
Кой се опитва тук?

# 658
Evana, утре ще ти напиша. Ако забравя, да ме подсетиш. Simple Smile

Утре ще минем 10000 случая. И мен започва да ме хваща страх. Заредих шоколад вчера и днес.

Реално и на работа си е събиране на доста народ. Утре ще видя дали ще има някакво ново решение и ще си взема Zeitausgleich в четвъртък и петък. След това ще видя какво ще правя. Но с тези темпове... очаквам да ни затворят по домовете съвсем скоро.

# 659

Ами хората. Чрез WhatsApp както споменах. На верижен принцип. Не е нужно да го правиш, ако не ти харесва. Въпрос на лично разбиране.

Общи условия

Активация на акаунт