Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 246
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
При по-голямо дете съм слагала столчето в посока на движение. Препоръчва се да е пак обратно на движението, но децата ми на 1 година търсеха контакт с нас, беше ми неудобно да са в гръб.

Синьо, голям смях, чак бартерни сделки. Grinning Ама е идея.
Днес в ДМ забелязах на рафта последните два дезинфекционни Pumpspray. Рафтът беше нависоко и явно никой не може да ги достигне. Аз обаче не се дадох. Хем съм висока, хем взех едни изтривалки за прозорец и с тяхна помощ, вдигната на пръсти успях да ги сваля.
Bowtie
Днес почиствах дръжките на пазарната количка със спрея. Stuck Out Tongue Winking Eye

Днес са казали на големия в училище, че в близките седмици е много вероятно да ги пуснат в корона - ваканция.
Мерси
Т. е. Все пак може столчето дс е в посока на движението?

# 211
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, за кое столче питаш? За новородено или после за седалката?
Новородено винаги обратно на движението, седалките в посока, защото са с изофикс.

До 3-4-5г е добре да са срещу движението, но е трудно изпълнимо.

Имам една приятелка, която ми се обади днес в 7.40 🤨
Не само, че без да ме пита е включила мейла ми към една листа и получавам мейли, които 80% не ме интересуват, ами реши да ме занимава и със супер конспиративни теории: корона имало където имало 5G антени 😵
Думи нямам...

# 212
_Bella_mi_,
Поне до преди 10 г. спокойно можеше да возиш 1-годишно със столче обърнато напред. Нашите деца тогава обаче изтраяха до 1 г. и 2 м., около 11 кг, в кошницата преди да купим столчета за сядане и гледане напред. Казвам от собствен опит. По-добре следвай указанията на столчето и пътувай ти отзад с детето или някой друг да пътува, напр. другото дете.

# 213
  • Berlin
asyalein, аз чета директно от читанка книги, без да свалям или ти искаш и офлайн да можеш?
За вируса и 5Г мрежата е супер фейк новина, която е тръгнала от някакъв колаж просто във ФБ, ама явно някои хора са повярвали. Laughing Mask Малко като с Пенка от НАСА сигурно. Smile

И аз мисля, че пикът едва предстои, надявам се да ни спрат полета и да ни върнат парите. Sweat Smile

А за големи деца какво е правилото за столчета в колата тук? Големият син е 130см и към 28кг и още ползва столче, не знам кога може да е без него вече.

# 214
Мисля,че детето трябва да е над 150 см...

# 215
  • Германия
Момичета, столчето за кола в или обратно на посока на движение се слага (на 9м е 9кг), защото в Бг над 9кг може стола да е в посока нс движението?

Bella_Mi, вие купили ли сте вече столчето или сега тепърва ще купувате? На 9 месеца е много рано да пътува по посока на движението. Ако столчето ви е по стандарта iSize, тогава ми и им до 15 месеца е обратно на движението, след това е по желание. Нашето е такова, може до 4 години да се вози обратно, ние сега на 3г я обърнахме напред, преди това тя си беше доволна да си гледа назад, не е било проблем.

Та с две думи, препоръчвам ти възможно най-дълго да возиш детето обратно на движението

# 216
За без столче: 150 см или 12 навършени години. Така било по закон, не кг. Каза го полицаят, с който имахме среща преди тръгването в 1 клас при нас. Трябваше да отидем с детето на такава сбирка. Тогава взеха децата с друг полицай да им показва пътя около училището и как се пресича, а на родителите обясняваха за столчетата и как да ги научат да ходят сами на училище.

# 217
ABS, офлайн искам да ги чета.

Аз незнам кой може да се върже на теорията с 5G. Aма тя в същото време без мобилен телефон не може, трябвало постоянно да може да бъде известена, ако нещо станело с децата 🤐

# 218
Asyalein,
Ако ги свалиш на компютър zip-текстов файл, там го отвориш и после качиш само текстовия файл на телефона, нямаш ли програма да го чете? Аз така правя. Хамалогия, ама друг начин не виждам. Бях си свалила приложението на Читанката, ама не ми хареса и го изтрих. Иначе съм със самсунг, но iPhones сигурно също има програма за четене на текстови файлове.
Другият ми вариант е директно интернет страницата нищо не свалям, само ми отбелязва до коя глава съм стигнала. Текста вътре си го търся сама.

# 219
Аз си ги отварям на телефона, дали зип, дали текст е все тая. Проблемът е, че трябва да помня до къде съм стигнала.  Отваря ми файла в началото. Ако книгата е дълга и почва едно wischen, wischen....🙄

Пробвах няколко арр, но ме изнервят и ги махнах. Онлайн не съм чела, трябва да изпробвам. Ама имам книги и от спирала, там не може онлайн.

# 220
При мен текстовия файл се отваря от WPS Office и стои, докъдето съм стигнала. Zip нямам програма за отваряне. Ако четеш през сайта, като си отвориш книгата 2 път, ти показва прочетените глави в различен цвят, но вътре в главата пак пак трябва да си прелистиш, докъдето си стигнала. Но е нужен интирнет затова.

# 221
Тук е обяснено как да вземаме болнични по телефона. Сега как ще се разработят😂

https://www.tagesschau.de/inland/krankmeldung-erkaeltung-101.html

# 222
Бела, за кое столче питаш? За новородено или после за седалката?
Новородено винаги обратно на движението, седалките в посока, защото са с изофикс.

До 3-4-5г е добре да са срещу движението, но е трудно изпълнимо.

Имам една приятелка, която ми се обади днес в 7.40 🤨
Не само, че без да ме пита е включила мейла ми към една листа и получавам мейли, които 80% не ме интересуват, ами реши да ме занимава и със супер конспиративни теории: корона имало където имало 5G антени 😵
Думи нямам...
https://www.real.de/product/332499186/?kwd=&source=pla&s … 13rAaAhzlEALw_wcB
Ето това е столчето, пише от 8м, бебка е на 9м и седи. Нямаме кола и затова не съм запозната със законите как трябва да е столчето в кола, а ни предстои пътуване с познати.

# 223
Моето е на 10м и също седи, но не съм сложила още тази седалка. Потърси втора ръка макси кози и после го продай. Или поискай от някого, ако е еднократно.

Бебето е малко, по-добре да стои в противоположна на движението посока. Вратните им мускули са слаби, а главата тежка и при рязко спиране, бебетата получават контузии, защото вратните мускули не успяват да компенсират движението. При сериозен сблъсък не ми се пише какви са последствията 🤐
Отделно, ако му се доспи и ще оклюма в тази седалка и въобще няма да му е удобно.

Моята беба едвам се побира в макси козито, но докато главата е вътре, т.е на дължина й става, няма да го махна.

Кой град е вече под карантина?

# 224
  • Германия
Bella, моля ти се не купувай такова столче!!!
Наистина потърси някъде около вас я MaxiCosi, я Britax или Cybex втора ръка. Сигурно ще ти излезе същите пари, но ще е нещо качествено.

Колко е дълго бебчето? Повечето кошчета ги дават до към 12-13 месеца/12 kg.

Виж, нещо такова също ще ти свърши работа сигурно: https://www.babypark.de/maxi-cosi-citi-2.html?color=4573&gcl … QYASABEgJSZ_D_BwE

Общи условия

Активация на акаунт