Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 251
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • В страната на мечтите
Този стол може само по посока на движението и за толкова малко бебе според мен изобщо не е ОК. Нашата дребосъчка се вози в кошницата до 1г3м, сега взехме такава седалка, която до 4г позволява возене обратно на движението, да видим дали ще изтърпи толкова. Ако нямате кола и купувате седалка само за едното возене с познати, по-добре наистина втора употреба, но съобразено с възрастта.

# 226
Бебешкото ни столче беше под наем от ADAC. Моето дете е почти 140см и 31кг и още се вози в столче в колата. Винаги си разнасяме столчето и по самолетите. Той самият отказва да се вози в кола, ако не е в столче.

Mößbauer-Effekt, стискам палци!

Това с болничния по телефона много ми хареса. Но те лекарите нямат друг избор сега, след като не щат сополиви пациенти. Моят личен така или иначе е много щедър на болнични – все за по седмица дава. Но то за по-малко няма и смисъл, нали за по-малко от 4 дни просто известяваш работодателя.

# 227
Bella, моля ти се не купувай такова столче!!!
Наистина потърси някъде около вас я MaxiCosi, я Britax или Cybex втора ръка. Сигурно ще ти излезе същите пари, но ще е нещо качествено.

Колко е дълго бебчето? Повечето кошчета ги дават до към 12-13 месеца/12 kg.

Виж, нещо такова също ще ти свърши работа сигурно: https://www.babypark.de/maxi-cosi-citi-2.html?color=4573&gcl … QYASABEgJSZ_D_BwE
78 см е, 9кг бебка
Мерси, ще погледна втора ръка...
Имаме кош за кола, но вече и е доста тясно в него.

# 228
  • Германия

Но то за по-малко няма и смисъл, нали за по-малко от 4 дни просто известяваш работодателя.

Е как, моят работодател си иска болничен от първия ден, няма тън-мън. Само трябва да го получат до третия ден от болничния, но задължително си трябва от първия ден.

Иначе има такива щедри лекари - по една, по две седмици дават, с причина и без причина. Май такъв е намерила и една колежка, дето все е болна 🙄

# 229
ТеоМ83,
при нас е след 3 дни болнични. Първия ден само казваш, че си болен, и ако след 3 дни не си на работа, тогава искат болничен. Като в училищата: 3 дни извинява семейството болнични, след това доктора.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 17:42 от Deni-meni

# 230
TeoM83, и при мен, и при мъжа ми трябва болничен от 4-я ден. По закон също е така, но явно всеки работодател може да си определя правилата.

# 231
  • Германия
TeoM83, и при мен, и при мъжа ми трябва болничен от 4-я ден. По закон също е така, но явно всеки работодател може да си определя правилата.

Интересно... не, определено и при мен и при мъжа ми е от първия ден. Което като цяло в досадно, нали да виснеш в чакалнята като не ти е добре за единия болничен.

# 232
  • Berlin
И на ММ му дават болничен от първия ден, а мен заради децата винаги ме питат дали искам (не работя и не ми трябва).

# 233
Ако отидеш на лекар първия ден, ще ти дадат болничен. Ако обаче не отидеш, да речем имаш разстройство и не можеш да отидеш на работа, можеш да се обадиш и да кажеш, че си болен и без да си ходил на лекар. И не се иска болничен до 3 дни.

# 234
  • Германия
Дени-мени, работодателят си решава дали иска от първия ден, и моят иска.
Практиката при нас е да се обадиш преди началото на работния ден че си болен, да отидеш на лекар и същия ден да се обадиш колко дни ще отсъстваш.

# 235
И при мен е същата ситуация, и ако може веднага да пратиш болничния, което супер много ме изнервя, защото болничен вземам само при тежки случаи, и не ми е до ходене по пощи и пускане на писма. Преди година бях запитала Бетриебсрата защо така действат, и отговорът беше, че е решено след много доказани злоупотреби на уж болни.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 12:01 от margolotta

# 236
Днес в ДМ и Алди беше порядъчно заредено. Даже имаше и на двете места по един вид тоалетна хартия, а в Алди и домакинска. 😂 Някои неща продължават да липсват, но на хората им мина поривът за презапасяване сякаш.

При нас болничен трябва да се носи след третия ден, но трябва да пишеш в уотсап група, че си болен още първия ден.

# 237
При нас вече има две училища под карантина - една гимназия и едно Gemeinschaftsschule. Официално заразените в Заарланд са 13.

# 238
Мисля, че е затишие пред буря, това с презапасяването. Още не сме стигнали Италия, но и това предстои като гледам мерките в стил, тука може мачове, там не може.

# 239
И аз така мисля и отсега ми писна.

Общи условия

Активация на акаунт