С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 288
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Отношенията с него ще се оправят, ако се оправя с майка му, а там, за жалост, диалог няма... Искам или не, жената манипулира моя партньор, това да спре обаче, не зависи от мен, а от него...
Аз с моята майка мога да се справя, мога да й се разкрещя, мога да говоря с нея, но с неговата майка така свободно не мога общувам.... Не е същото...

Както е и при мен. Но да знаеш, според мен, докато сина не се оправи с майка си и ти няма се оправиш нито с нея, ни то с него. Реално на мен това ми е надеждата, че той най-накрая ще укроти майка си.

# 106
Постави условие на мъжа ти да не контактува с родителите си, защото не се отразяват добре и на брака ви и на него
Моля? Разбирам да поиска от него да коригира собственото си поведение, но да му поставя условие да не контактува с родителите си е повече от неприемливо. Ако някой си позволи да ми постави подобно условие, единственото, което ще чуе от мен, е трясъкът на входната врата, захлопваща се след него.

# 107
  • София
Абсурт, при тези обстоятелства има пълното право да забрани на мъжа си да води децата при мака си.

Не разбираш, нали?
Тя има всякакви права-да се метне от по-високо, също.
Какво ще направи, зависи от качеството на "матряла" на втория етаж.

# 108
  • при късмета
Уиш, същото условие е получила и авторката от майка му. Даже се е съобразила доколкото може, майка ѝ не идва при тях, те ходят. Ясно е, че няма право на такива условия, но свекървата има още по-малко
Абсурт, при тези обстоятелства има пълното право да забрани на мъжа си да води децата при мака си.

Не разбираш, нали?
Тя има всякакви права-да се метне от по-високо, също.
Какво ще направи, зависи от качеството на "матряла" на втория етаж.
Обаче не само от нейния материал  зависи

# 109
Уиш, същото условие е получила и авторката от майка му. Даже се е съобразила доколкото може, майка ѝ не идва при тях, те ходят.
Какво като го е получила от майка му? Да не би това да го прави по-приемливо? А това, че се е съобразила с подобно нагло условие, е повече от малоумно. Ти да видиш, ще ми поставя някой условия дали и кога да се виждам с моите родители! Ей сега.

# 110
  • при късмета
И аз това казвам. Но в този случай не са останали цивилизовани начини за разрешение на конфликта и ако нещо проработи, то трябва да е различно от нормите

# 111
Че не са останали цивилизовани начини, не са. Но и не мисля, че нещо ще оправи нещата. Това е мъж на 30-на години, продукт на едно неандерталско възпитание и среда, когото дори удар с тъп предмет по главата няма да промени.

# 112
  • Blondeville
Теди, мъж който ще се прави, че нищо не е станало, след като знае, че майка му ме е шамаросвала, просто няма да ми е мъж след това. Много други неща бих написала, но това засега.

# 113
[bDreamCatcher1][/b], кой ще ти повярва, след като себе си не можеш да оправиш?
Доколкото разбрах, нито са те шамарили, нито мъжът ти прекалява с алкохола, нито живееш със свекървата.
Ако имаш акъл, ще си оправиш отношенията с него и няма да позволиш откачалката да ти диктува живота.
Отношенията с него ще се оправят, ако се оправя с майка му, а там, за жалост, диалог няма... Искам или не, жената манипулира моя партньор,
Скрит текст:
това да спре обаче, не зависи от мен, а от него...
Аз с моята майка мога да се справя, мога да й се разкрещя, мога да говоря с нея, но с неговата майка така свободно не мога общувам.... Не е същото...
Тя може да се Пробва да го манипулира, но той е този, който й разрешава.
Един пример:
ние с моя мъж прясно женени, аз бременна, студенти в Сф, на гости за Коледа на свекърите в Пв.За няколко дни.
Една вечер с него нещо се сдърпваме, аз се нацупвам и се покривам в стаята, в която са ни настанили.След време, може би 20-30 минути отивам до тоалетната.Минавайки покрай хола, чувам мъжа ми да обяснява "Нищо няма, наши си работи, ние ще се оправим.Не те касае!", после майка му "Ами, добре...аз само така, да питам, да не съм направила аз нещо...!".
После питам мъжа ми за какво иде реч...майка му видяла, че нещо съм се намръщила, та питала защо се сърдя.
А той кротко, ясно и точно й обяснил, че това са си наши работи....Никога повече не се е опитала да се меси, нито е питала.Или, ако е питала, аз не съм информирана, той се оправя с нея.
И мисля, така е най-правилно.Глупостите на бабите, ги тушират децата ИМ, не чуждия човек, в случая аз.
Аз се оправях с моите родители.

# 114
  • при късмета
Уиш, и аз дори не бих се опитвала да оправям каквото и да е, но авторката трябва да си мине както се казва по каналния ред, докато узрее за разумно решение. И защото много е търпяла сега може да използва каквито си иска методи

# 115
  • София
Скрит текст:
[bDreamCatcher1][/b], кой ще ти повярва, след като себе си не можеш да оправиш?
Доколкото разбрах, нито са те шамарили, нито мъжът ти прекалява с алкохола, нито живееш със свекървата.
Ако имаш акъл, ще си оправиш отношенията с него и няма да позволиш откачалката да ти диктува живота.
Отношенията с него ще се оправят, ако се оправя с майка му, а там, за жалост, диалог няма... Искам или не, жената манипулира моя партньор, това да спре обаче, не зависи от мен, а от него...

Не е така!
Тя може да го манипулира, но  и ти й захранваш материала за манипулациите.
И не, не зависи от него тя да спре манипулациите. Защото той не осъзнава, че го манипулира.
Там е твоята истина срещу нейната, а нейната истина му е вменявана откакто се е родил.
Как не разбираш, че битката с нея е обречена.

Поговори с мъжа ти, спри да спираш детето да ходи при баба си.
Обясни му на твоя, че след като са стигнали отношенията с майка му дотук, просто трябва да прекъснат и да не се конфронтирате повече.
Обещай, че от този момент нататък, ти дума за нея няма да му кажеш, по никакъв повод.
И го спази.

# 116
Теди, нямаш ли родители?

# 117
Теди, нямаш ли родители?

Имам, но аз дълго време не бях споделяла на майка ми, какво се случва в моите отношения с мъжа ми и родителите му. Споделих й в случая, в който я обвиниха, че ги нарича необразовани и че не ни помагат, както описах ситуацията в първия си пост. След това също дълго време нищо не й бях казвала, докато не се изнесох в тях (в нас) с децата. От тогава редовно ме пита как съм и как върви и аз и казвах, че всичко е наред, а и беше, но до скоро....

# 118
  • при късмета
Абсурт, няма да постигне това, което казваш, а точно обратното.Ако не говори за гафовете на свекървата, според мъжа ѝ ще се е примирила с тях. А от там и с неговото бездействие. Не тя е тази, която трябва да дава обещания. Напротив тя е тази, която само евентуално би приела обещания. Както и изпълнението им и нищо друго. Ако тя се съгласи той да води детето при майка си и обещае, че повече няма да повдига въпроса за нея, за него би значило само, че си е решил проблема и никой с нищо повече няма да го занимава. Обаче не значи, че той ще мръдне и милиметър към промяна.

# 119
Теди, нямаш ли родители?

Имам, но аз дълго време не бях споделяла на майка ми, какво се случва в моите отношения с мъжа ми и родителите му. Споделих й в случая, в който я обвиниха, че ги нарича необразовани и че не ни помагат, както описах ситуацията в първия си пост. След това също дълго време нищо не й бях казвала, докато не се изнесох в тях (в нас) с децата. От тогава редовно ме пита как съм и как върви и аз и казвах, че всичко е наред, а и беше, но до скоро....
В такъв случай, дали няма да те подкрепят докато си стъпиш на краката, да напуснеш тоя неандерталец?

Общи условия

Активация на акаунт