С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 298
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Тays, много добре си направила... Аз я слушах какви ми ги дрънка и като си тръгнеше, ревях... То за кърмата, то за къпане, то нейна приятелка секцио родила и хоп, видиш ли на 3-я ден тичала из къщи и шетала, какво съм правела циркове с някакъв си шев, цяла седмица... Да съм гледала към нея, когато къпе детето, ноктите на бебетата сами били падали, как така ще ги режа... Червен конец на моето внуче, ЗАБРАНЯВАМ да се слага... И докато цока, тя седи на стола срещу мен и нарежда, да го събудя, че не яде а спи... Когато спи, защо спи, събуждай го... Бебето се слага на режим още в началото... Човечееее, това е живо същество, току що родено, не е робот... Режим....... Айде да не казвам, че не ми отива на годините Joy  Оставям скандала и думите за майка ми... Солената погача за погачата на детето, донесена с куриера - сина й....... И като си премятам през акъла всички глупости, не мога да повярвам как съм й мълчала и какъв дълбок сън съм спала, та не съм я изгонила и нея и него от тяхната къща JoyJoyJoy

# 151
Свеки ми е сърдита, че не съм и честитила вчера. Ами не съм. Не ми дойде отвътре. Синът и пък не ми честити на мен, нито на нея, обаче тя не се сърди на сина си, а само на мен.
[/quote
Да си ляга башка... Аз също ,някой,който не ми е приятен не му честитя нищо. Така си го почувствала така си направила,само ти можеш да се съдиш.

# 152
И ти не можеш една седмица да си глредаш детето ли?Предполагам, че нещо прави  в това време таткото, но дори да е за риба, после той може да го гледа ти да си някъде.Оставам с впечатление, че съвременните жени  приемат децата като бреме, но не си признават и се  напъват да доказват противното.Да е  по равно всичко искат, ти преобуваш сега,  аз след теб и после пък ти.Майката е дето е най-близо до детето в първите му години, бащата поема достатъчно, но тя е на първо място, за това е мама.Но какво ли разбирам аз, свекървата...
Ако прочетеш пак, може и да разбереш Stuck Out Tongue Winking Eye Точно обратното на това, което си коментираш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 153
Ами да се прежалиш е доста натоварващ израз.Никога не съм мислила така.Няма значение кога съм била майка, не е започвал светът с вас и нас.И помощ от мъжа си не съм имала, той забеляза децата като станаха за игра.Единствен случай да е играл е на конче.
После по мъжки си общуваха.Не го давам за пример, или за лош пример  е.Но синът ми си гледа децата от ден първи.Поне това  научих синовете.
Сори ,но оставяш впечатлението, което коментирах.И спор няма.

# 154
Боряна
Браво на синовете ти!
Като се замисля, да вземеш да научиш и моя човек на тия пинизи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 155
То се учи от преди да се роди.Така казват умните.
Има добро в това сам да отгледаш деца, в смисъл на общуване ,не на финанси.
Стават повече като теб, напълно е невъзможно все пак.Наследството си е  винаги в тях.
Но  не съм сигурна, че е  добро което учих, светът е  друг.
Една майка си каза, че си трябват лакти и   егоизъм в този свят ,добрите не виждат добро .
Та ме замисли.
Да поставяш другите пред себе си е вредно според нея  и аз стигам до това.Използван си.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 12:08 от Бор_яна

# 156
То се учи от преди да се роди.Така казват умните.
Има добро в това сам да отгледаш деца, в смисъл на общуване ,не на финанси.
Стават повече като теб, напълно е невъзможно все пак.Наследството си е  винаги в тях.
Но  не съм сигурна, че е  добро което учих, скетът е  друг.
Една майка си каза, че си трябват лакти и   егоизъм в този свят ,добрите не виждат добро .
Та ме замисли.
Да поставяш другите пред себе си е вредно според нея  и аз стигам до това.Използван си.
А каква съм аз?  Ставали повечето като мен, смисъл? Thinking

# 157
Стават повече като майка си, не като теб. Grinning

# 158
Ооооо, извинете Joy
Трябва да се препрочитат нещата, особено когато ти кацне Сънчо на очичките Kissing Heart

# 159
Айде пак, ако са задължени с жилище или пари, снахата трябва да търпи всичко. Фри, наистина ли според теб, само заради това се променя историята? Щом живеят в един двор със свекърите, вероятно в тяхна къща, снахата мигом трябва да прекъсне отношения с майка си, защото свекървата го иска и така е преценила? Как точно едното определя другото и какво е точното основание за това? Аз не виждам това къде живеят, да дава подобни права на собственика на жилището. Нито деюре, нито морално право му дава.
А за детето, съдейки по свекървата съм склонна да мисля, че сама се е опитала да изземе функциите по гледането на детето. Хубаво, че не ѝ се е получило
Не съм казала нищо подобно, напротив. Накратко, ако живеят в жилище на свекърите да си събират багажа и да се изнасят. Темата е дълга, дъвкали сме я милиони пъти тук. Ама апартаментът бил на мъжа ѝ, нищо, че се води на свекървата... ама тя била имала права, детето как ще иде "на улицата"..., правили ремонти, влагали средства...
Зависимостта от някой е гадно нещо. По-добре гладен и беден, но независим. А не Сульо и пульо да ми казват как да си гледам децата и как да наричам свекървата. Или пък кога и как да комуникирам с родителите си.
За съжаление младите са кекави и мързеливи и понятия като гордост, самостоятелност, достойнство не ги интересуват. За икономията на едни мижави пари за наем на жилище се съгласяват да търпят мизерия и тормоз. И после си развалят отношенията помежду си и пишат по форумите колко са нещастни. Кой им е виновен? Да ви припомня една велика според мен мисъл на Robert A. Heinlein:
“You can have peace. Or you can have freedom. Don't ever count on having both at once.”
Т.е. - Можеш да имаш мир. Или може да имаш свобода. Никога не разчитай да имаш и двете едновременно.

# 160
  • при късмета
Много внимателно и ясно обясняваш на мъжа си, че е муньо и, че е такъв благодарение на майка си. Разбере ли го имаш и мир и свобода едновременно. Дори да живеят в така скъпоценния на свекървата имот

# 161
И като е Муньо и е скапан и неспособен да осигури елементарно жилище на семейството си, си се омъжила за него защото...?

# 162
Защото не е гледала жилището, ланците и балите с пари... Още по-малко, е познавала майка му!
.... Предположения Stuck Out Tongue Winking Eye

# 163
Фри:
"За съжаление младите са кекави и мързеливи и понятия като гордост, самостоятелност, достойнство не ги интересуват. За икономията на едни мижави пари за наем на жилище се съгласяват да търпят мизерия и тормоз. И после си развалят отношенията помежду си и пишат по форумите колко са нещастни. Кой им е виновен?"

.....
Аййййдеее, пичовеее.... Закриват се всякакви форуми и теми!!! Никой няма право да се изказва!!! Щом па толко не можахме да хвърлим по един боб и да видим бъдещето, ще ни се шътка! Тука не е важно, че ти е пукало да се оправят нещата и си се постарал, вижда се само мрънкането! Край! Мрънчовци! Sunglasses

# 164
  • Варна
Всъщност би трябвало за теб да е най-важно, че си се постарала да оправиш нещата. Първо, защото си чиста пред съвестта си, че каквото е зависело от теб, направила си го. Второ, защото в един момент ти писва и виждаш, че колкото и да опитваш, не става. Е, тогава идва моментът да тръшнеш вратата и да плюеш на всичко. Но този момент, втория, май предстои още... На някои хора им трябва дълго време за да прогледнат.

Общи условия

Активация на акаунт