С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 290
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Оф, тази свекърва с мекиците! Сега е времето да се научи да си ги прави вкъщи. Не си я представям как идва и почва да се вихри из кухнята ми. А кой мие съдовете после?

Аз не оставям собствената си майка да се вихри в моята кухня. Често иска да ни зарадва с нещо, но си го прави у дома и носи.

Съдовете ги миех аз, обаче миналият път ми дойде в повече и казах на ММ да ги измие. Аз мекици не ям, ядоха той и децата.
Стана той да ги мие, обаче нещо мърмори на мивката, кво толкова едни съдове били и бла, бла...
Казах му, ако не иска да виси на мивката, следващият път да каже на майка си, че не му се ядат мекици. Aа, не бе нямало проблем, щял да мие той...
Значи, нищо не може да го откаже от мамините мекици...

# 496
Добре де, що да се отказва от нещо любимо от детството си? Твоята майка не ти е угаждала с любима твоя храна? Ако мъжът ти каже "Ама как може още да припадаш по отвратителната баница (или каквото там обичаш) на майка ти?"

# 497
Аз пък в тоя ден щях да съм доволна, че някой друг прави закуска, след като другите държат. Мекиците не са лошо нещо, хората са си създали традиция на бабини мекици, сега така да им я секнеш...
Да си мият там посудата и толкова. Сега не де, бабиерата да си седи у тях.

# 498
  • Варна
Божкееее, знаеш ли колко бързо ще си създам традиция в събота сутрин да пия кафе с приятелка!? Имам една такава луда, дето става рано като мен и само чакаме да ни се падне така свободно време. И мъж и деца ще оставя, да се оправят с маминка. А като се върна даже и кусури ще намеря - че кухнята е оплескана с мазнина, че чиниите и тигана не са измити и всъщност какво е правила тая жена половин ден, клатила си е краката явно щом няма и обяд наготвен Simple Smile

# 499
  • София
Аз щях да съм доволна, ако наборсучената причина за напрегнатата обстановка, си е била шута.
С много по- голям кеф щях да си пържа мекиците, да си приказвам и да се забавлявам и с внуците, и със сина ми.
Като си представя какъв Сизифовски труд е да измиеш 4 чинии от мекици- то, загоряло, то мазнини и лой, абе, страшна работа е, наистина!

# 500
Моите са разумни, спират и мъжа ми да ходи при тях. Тази седмица имаме РД на детето, втори РД, но няма да се събираме, а майка ми трябва да идва от др.град и съвсем не е удачно да пътува, но тя и не напира ест-но

# 501
Аз щях да съм доволна, ако наборсучената причина за напрегнатата обстановка, си е била шута.
С много по- голям кеф щях да си пържа мекиците, да си приказвам и да се забавлявам и с внуците, и със сина ми.
Като си представя какъв Сизифовски труд е да измиеш 4 чинии от мекици- то, загоряло, то мазнини и лой, абе, страшна работа е, наистина!

А защо не би си ги опържила у вас и занесла на любимия син и внуци, без да се въртиш из кухнята на "наборсучената причина"? Пък вземи си покани и сина и внучетата.

# 502
Това е прекрасно. Съвсем сериозна съм. Но имам една забележка. Това удоволствие свекървата може да си го позволява в своя дом, не в дома на снаха си. Да покани сина и внуците, да им пържи мекици и каквото иска колкото душа ѝ иска. Но да нахлува в дома на снахата, не.

# 503
  • София

А защо не би си ги опържила у вас и занесла на любимия син и внуци, без да се въртиш из кухнята на "наборсучената причина"? Пък вземи си покани и сина и внучетата.
Защото трима души-сина+ 2 деца искат да отида, искат там да им ги направя, защото който някога е правил мекици знае, че изстинат ли, стават жилави и никой не ги яде.
И защото, винаги е по-лесно 1 човек да се вдигне и отиде някъде, вместо да се понесат 3, две от които деца.

Аз едно не мога да разбера, уж семейство, уж децата най-милите на света, уж мъжът е сродната душа, ама едни мекици в събота да хапнат, не им се полага........щото, тя мама мекици не яде и не понася баба им......

ПП. Уиш, този дом не е само на снахата.
Това е домът на мъжа й, също, както и на децата им.
И тъй както тъщата не би трябвало да бъде спирана от зетя, така и свекървата не би трябвало да бъде спирана от снахата.

# 504
  • София
Тя иска да отиде там, те се съгласяват.

# 505
Че кой яде студени мекици? Мекиците се ядат веднага, разнасяни мекици не стават за нищо.

# 506
  • София
Ами да ги покани.

# 507
  • София
Хайчето си е най-права, баш така и аз бих се изнизала. Но въпреки това, ще повтарям на мъжа си до откат, че това не е редно и не се прави така. Да си го знае.

# 508
Пък и всяка събота, обикновено без предупреждение и неканена, свекървата да си предоставя услугите в кухнята на снахата не ми звучи като оферта.

# 509
Тук проблема не е в мекиците,а в честотата на извършваното действие/всяка събота/.Ако посещенията се сведат да 1път в месеца,всякак ще се изтърпят.
Снахата явно не понася свекървата,иначе нямаше да реагира така остро.

Общи условия

Активация на акаунт