С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 264
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • при късмета
Ма ко, точно това мисля и аз и го усещам вече, че е нещо нарочно. Като отидем при моите родители, тя не спира да звъни на сина си, все намира причина да се обади и да поразпита кога ще се приберем, какво правим, какво ядем, какво е сготвила майка ми и т.н.
Усещам, че се дразни когато сме там. И това мен много ме дразни.
Казах ти и преди. Или вашите по-често на гости или вие ходете. Съвсем сериозно заявяваш на мъжа ти: до сега всяка събота с майка ти, вече всяка с моята. За да е честно и справедливо и за нас и за децата.
А на свекърва си може да го кажеш следващия път както дойде, като вече прието решение, ей така, да ѝ видиш физиономията. А може и за мъжа ти да е изненада, че да видиш и неговата и го снимай, че и сам да се види Joy

# 556
  • София
Скрит текст:
Ма ко, точно това мисля и аз и го усещам вече, че е нещо нарочно. Като отидем при моите родители, тя не спира да звъни на сина си, все намира причина да се обади и да поразпита кога ще се приберем, какво правим, какво ядем, какво е сготвила майка ми и т.н.
Усещам, че се дразни когато сме там. И това мен много ме дразни.
Ами, без лоши чувства, вие сте си лика-прилика, затова се дразните взаимно.
Все си мисля, че като по-млада и расла в по-друго време, можеш да надскочиш манталитета на свекърва си, за да не си опъваш излишно нервите .

# 557
Ден Х, в който детето не е било на училище. От началото на февруари е почти и само домстой. Два пъти идва баща ми, а от преди да обявят извънредното положение свеки е пак у нас. Трудно преживя новината, че този път е за дълго, но няма как. Поне се надявам, че така няма да й се налага да се събира с хора и ще й се размине вируса, че е рискова група. Казах й да си пести пенсията, че нищо не се знае. Сега поне и сметки няма да й се трупат.
До края на всичко това ще вземем и да се харесваме. Принудителната ситуация ще ни накара всяка една да започне да се съобразява с другата. Аз гледам да не обръщам внимание на навици, които не са типични за мен. Тя също пипа внимателно.
Вече с учудване откри, че сина й може да готви, чисти, прибира пране и т.н.
За мое учудване с детето се оправят добре, даже се забавляват.

# 558
  • София
Нали криза=възможност.
Умните не я пропускат....

# 559
  • Най-красивата страна
Проблемът е че свекървата е несъобразителна и не зачита правото на лично пространство на младото семейство.
Въобще не става въпрос за мекиците.Те са само повод тя да се натриса всяка събота.Липсва елементарно възпитание.
Един възпитан човек ще се обади предварително и ще пита младите имат ли някакви планове и ако не,дали е удобно да дойде в събота сутринта примерно.
И ще се усети,ако честите посещения са станали досадни за домакините.Защото тези неща се усещат.
Не е сложно и е начин да се избегнат конфликтите и да се запазят добри отношения.

Аз лично нямам нищо против детето да общува с бабите си.
Но когато сме се уговорили предварително и когато е удобно на всички.
А в моята кухня не позволявам на никого,освен на мъжа ми да готви.Това важи и за майка ми и за свекърва ми.
Аз като ходя при тях също се обаждам.

# 560
Вени , тя пък твоята свекърва само да готви става.

# 561
Може всичко да се радват на посещенията, сама снахата да се борсучи.

# 562
  • France
Снахата си е у дома и има право да се "борсучи". Дори собствената ми майчица да идваше всяка събота да ми готви любимите ми пълнени чушки, ще ми писне. А пред нея мога да съм рошава и по пижама. Паднах от стола като прочетах, че свекито дори не си мие съдовете. Наистина голяма простащина.

# 563
  • Варна
Да ви кажа аз пък не бих била ок НИКОЙ да ми идва всяка събота у дома. Ни майка, ни свекърва, ни най-добра приятелка. Пък без уговорка съвсем. Това е груба намеса в личното пространство на човек. Пък веднъж стъпил вкъщи да ми иззема функциите... Айде веднъж ще го преглътна ама при повторяемост просто няма да отворя вратата следващия път и ако ще да си пържи мекиците на тротоара. А ако половинът е ок с такова поведение, ще имаме много кофти разговор. Това ми разбиране важи и за неговата майка и за моята. Така че ако моята започне такива номера, няма да се сърдя, нито да се учудя, ако и той реагира така.

# 564
Ама, пълно право има снахата да се борсучи. Лошото е, че си е избрала мъж, с когото явно не са на една вълна.

# 565
Ами то с мъжа се говори, веднъж, дваж колкото е нужно.
Аз и по себе си виждам как понякога залитам да ми прочете мислите той, вместо просто да си кажа ясно и спокойно какво що.
Особено като се начумеря очаквам, че веднага е ясно защо, пък то не е Simple Smile

# 566
  • при късмета
Е тя е говорила с мъжа си. Но той отговорил, че като не го приема няма никакви семейни ценности това е най-нормалното нещо на света.
Лично на мен нямаше да ми е мъж повече, ама тя си знае. И на него и на свекървата бих си казала всичко в прав текст, с ясното заявление, че няма да го търпя. И от двамата. Като толкова се обичат да си се съберат и да си живеят заедно.
На мен ми е чудно мъжа ѝ не се ли е усетил, че е срамота мъж със семейство да се държи на майка си за полата? Всички около него ли се припокриват с този модел, че толкова не му прави впечатление? Той и мъж не е де, ползвам термина за яснота, а не, че отговаря на него

# 567
Абе вие с вашите мъже така ли правите, напускате ги, защото свекървата нещо не прави като хората. Винаги ми е странно такива съвети хората, които ги дават дали ги прилагат. Simple Smile

# 568
  • при късмета
Да, ще го приложа, ако всяка събота мъжа ми смята да прекарва с майка си, вместо със мен и децата.
Да, ще го приложа, ако случайно като свекървата ни хване на пазар, вместо да си свършим работата, бързаме да се приберем, че тя се натресла.
Да, ще го приложа, когато като отворя дума, че не е нормално ми се отговаря посоченоато в предишния пост. )даже май това на първо място щях да сложа)
Да, ще го приложа, ако сме тръгнали към моите родители и свекървата ни връща от вратата, защото нямало много да стои и не сме тръгнали при тях по важна работа, а мъжа ми приема това за нормално.
Изначало не би ми бил мъж подобен плазмодии, но ако случайно съм се излъгала по някаква причина, все ще ми просветне, и да, ще го приложа.
Не защото нещо си прави свекървата, а защото той няма капацитет да разбере границата м/у нормалното и не и няма изгледи да го направи

# 569
Ей , то де да знаем кое  е правилното. Да споделя ,имам спомени за разни постъпки ,дето ме притесняват да кажа ,не смятам да съм се справила и има гаф за мен , но като се видим са споменавали някакви хубави неща , не са видели гафа или са възпитани хара.
Та  и със снахата-де да знам кога и какво е  сбъркано.Просто толкова си мога.
Та изпускане на парата  е добро, но да не се стига до развод, че лошо.

Общи условия

Активация на акаунт