С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 277
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ако ти се излежава, излежавай се – ти си в дома си. Аз бих правила точно това. С кафе и книга в ръка.

# 541
Коронавирусът е перфектен повод да разредите, даже да стопирате на този етап срещите със свекървите и други дразнители от този род. Карантина бе, карантина! Съвестни граждани сте, слушате и изпълнявате. Грижете се за тяхното най-вече здраве.
Ама ако разчитате да ви гледат децата, докато сте на работа... Там вече не знам. Спасявайте се поединично. Simple Smile

# 542
И защото, винаги е по-лесно 1 човек да се вдигне и отиде някъде, вместо да се понесат 3, две от които деца.

Аз едно не мога да разбера, уж семейство, уж децата най-милите на света, уж мъжът е сродната душа, ама едни мекици в събота да хапнат, не им се полага........щото, тя мама мекици не яде и не понася баба им......

ПП. Уиш, този дом не е само на снахата.
Това е домът на мъжа й, също, както и на децата им.
И тъй както тъщата не би трябвало да бъде спирана от зетя, така и свекървата не би трябвало да бъде спирана от снахата.
Чакай малко, по-лесно е младите да отидат на гости, отколкото възрастната жена да отиде у тях. Освен това, наистина е неприемливо да се вихриш в чужда кухня. Аз не мога да си представя да вляза у Говендър Мой и да се развихря в кухнята му. Честно. Толкова ми е абсурдна идеята да го направя, че няма накъде.

Иначе, съгласна съм, че домът не е само на снахата. Но все пак е и нейн дом и след като не ѝ е приятно някой да се вихри в дома ѝ, значи този някой си слага спирачки. За тази цел, разбира се е добре снахата да се беше омъжила за някой, с когото споделят сходни разбирания и имат сходен манталитет, а не сега тя да реве "Олеле". Както казва Шрек, добре е всеки да си намери изрод, подобен на него.

# 543
  • София
В честотата е проблемът. То стана като писан закон - всяка събота без пропуск. Ние вече не правим никакви планове за събота, защото знаем, че свеки ще идва.
Вижте, че дори в това положение, тя се сърди, че не може да идва, до такава степен се е вманиачила.
Малкото е на почти две и то не яде мекици, само опитва понякога. Големият няма претенции, ако има мекици яде, ако има пица още по добре. За ММ проблем няма, той и без това не обича да излиза, така че му е все едно. Проблем има единствено за мен, писна ми да се съобразявам всяка събота, да не може човек да се излежава по пижама и да мързелува например.
Виж, разбирам те добре, но защо си избрала най-трудния и натоварващ начин, който може да доведе само до изостряне на отношенията и перманентно скубане на нерви?
Аз бих направила 2 неща- като знам че ще идва, си се излежавам и занимавам със себе си, пък те да пържат, да ядат, да правят каквото искат.
Иле излизам, ако съм си наумила нещо.
Ако искаме някъде да излезем, вдига телефона мъжът ти и й съобщава, че мекиците се отлагат.
Ако на него не му стиска, ти се обаждаш и с кротко го съобщаваш.

Толкова е просто, че не знам защо си причиняваш всичките негативи?

# 544
АбсурТ, човек има нужда са се отпусне поне в почивния ден, а не вечно да прилага стратегии и тактики, все едно е на война.
Който и да ми се изтърсва сутрин в почивен ден, няма да го харесвам.
Точно това си помислих. Дори един от най-най-любимите ми хора на света, собственият ми син, ако откачи централно и започне всяка събота да идва у дома и да вилнее в кухнята ми, ще му прекърша врата. Гаранция. Ма, аз си имам и собствен живот, аааамаха!

# 545
  • София
В честотата е проблемът. То стана като писан закон - всяка събота без пропуск. Ние вече не правим никакви планове за събота, защото знаем, че свеки ще идва.
Вижте, че дори в това положение, тя се сърди, че не може да идва, до такава степен се е вманиачила.
Малкото е на почти две и то не яде мекици, само опитва понякога. Големият няма претенции, ако има мекици яде, ако има пица още по добре. За ММ проблем няма, той и без това не обича да излиза, така че му е все едно. Проблем има единствено за мен, писна ми да се съобразявам всяка събота, да не може човек да се излежава по пижама и да мързелува например.
Ей ся вече Абсурдката те обяси за типичния образ на снаха - мързелива, вместо да стане, да запретне ръкави и да напържи закуска за фемилито иска да се излежава по пижама Satisfied

# 546
  • при късмета
Не преставаш да си измисляш. Никъде не е написано, че и децата искат баба си всяка седмица. Даже стана ясно, че авторката й няма доверие и тя не ги гледа. Много е съмнително да искат всяка събота едно и също, вместо разнообразие. Независимо дали се отнася за храна или забавления примерно
Хайде сега, бааавно и внимателно си прочети написаното, че да видиш кой си измисля.
Стана ясно, че авторката няма доверие на бабата, ама никъде не е написала, че децата не я искат, нали?
Щото, ако те не я искаха, с това щеше да започне.
А, кое за теб е много съмнително, няма никакво значение.
Хайде сега ти хубаво прочети и ми кажи къде точно съм написала, че децата не искат бабата? Казах, че не ги гледа, не че не я искат. За искането съм написала, че биха предпочели разнообразие, в какъвто е и да е аспект, като храна, контакти или каквото и друго да вземеш предвид. Но никъде не е написано, че децата искат бабата, освен в твоите постове. Поредната ти измислица
Наистина ли трябва да ти се обяснява текст от 4-5 изречения? Не говори добре за теб

# 547
  • София
Скрит текст:
Ей ся вече Абсурдката те обяси за типичния образ на снаха - мързелива, вместо да стане, да запретне ръкави и да напържи закуска за фемилито иска да се излежава по пижама Satisfied
Стига глупости, бе жено!
Не вярвам хич да не четеш какво пиша, ама щом си решила да се правиш на неспособна да задържиш информация в главата си, коя съм аз, че да те спирам?

# 548
Бабините мекици си бяха класика при мен.
Но аз вече съм на възраст да имам внуци , та не зная понастоящем дали още е актуално това.
Моето дете умираше за палачинки да му правя.
Но да подмамвам с апетитни закуски семейството на сина ми ми е мега странно.
Въпреки това , има нещо неизяснено с тези съботни мекици. Или премълчано. Иначе направо си е комично свекървата да напъва заради спорта. Мекичовския Blush

# 549
  • при късмета
Свекървата не напъва да прави мекици, а да е у тях всяка седмица. И за нея мекиците са просто повод или оправдание. Сакън да не останат сами или да идат у другите родители

# 550
А мойта ще става пак майка Joy Дъщеря й ще й роди още едно дете... Щото първото тук си израства, тя почти не се сеща да си го прибира, та сега и още едно ще й снесе Joy щастие, кеф...
Та вече съвсем няма да съм й актуална тема... Ще сменя памперси, ще дава шишета.... Всичко, което не й се получи при мен, ще се позволява там Joy

# 551
Ходила съм 3-4 пъти и  ми даваха шишета ,че дохранваха, за кеф, колкото да имам спомени.
Не виждам какво толкова е важно, като има здрави прави родители да си гледат децата.коментирам мерака на бабите, не нуждата да се помогне когато са извикани.
Аз не усетих такава.Явно съм изрод някакъв.
Да имаш вътрешното желание  е едно, да  се навърташ дет няма нужда и  да се правиш на майка е  необяснимо за мен.
Но аз не съм здрав човек ,може заради това да  е.
То бебенце искаш да скриеш в себе си ,да душкаш , да поемаш  въздух около него, някак да се слееш.Все едно да го изядеш , ама никой не  е изял бебе.Собствените си деца сякаш не искаме толкова силно.Или  е вградено майката да  е някак нормална .
Аз последно  като идваха целунах челото на внука, че имал темпаратура, ама нямаше  и снахата си рекна-не така де.

# 552
DreamCather, не бързай да се радваш, може второто да е решила да си го гледа 😁

# 553
DreamCather, не бързай да се радваш, може второто да е решила да си го гледа 😁
Като я познавам и 5 години гледам детето как расте в този двор, не в нейния.... Съмнявам се дълбоко... Grinning

# 554
Ма ко, точно това мисля и аз и го усещам вече, че е нещо нарочно. Като отидем при моите родители, тя не спира да звъни на сина си, все намира причина да се обади и да поразпита кога ще се приберем, какво правим, какво ядем, какво е сготвила майка ми и т.н.
Усещам, че се дразни когато сме там. И това мен много ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт