С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 258
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Абе вие с вашите мъже така ли правите, напускате ги, защото свекървата нещо не прави като хората.
Честно казано, аз такива мъже гледам да не познавам, камо ли да се омъжа за подобен екземпляр. Та затова не ми се налага да го напускам.

# 571
  • София
Абе вие с вашите мъже така ли правите, напускате ги, защото свекървата нещо не прави като хората. Винаги ми е странно такива съвети хората, които ги дават дали ги прилагат. Simple Smile
Не е основния въпрос, че свекървата не прави нещо като хората, а че голям мъж със семейство, стиска на мама полата и вместо да си обърне внимание на жената и децата в почивния ден, той иска всяка седмица мама да му прави мекички, все едно е на 5! Ако толкова са му любими - да хване и да ги изпържи той, вкл. и за семейстовото си и да си изкарат лежерно сутринта семейно. Все пак за мекички говорим, не за патица по пекински. Бабата може да идва веднъж на 3 месеца да пържи, щом толкова напира.

# 572
Бабата може да идва веднъж на 3 месеца да пържи, щом толкова напира.

А, много е често . На 3 години , да е доволна снахата.

# 573
  • при късмета
Бабата може да идва веднъж на 3 месеца да пържи, щом толкова напира.

А, много е често . На 3 години , да е доволна снахата.
Да разбираме ли, че и за теб е нормално да се натрисаш на сина си и приятелката му всяка седмица? Веднага ще кажеш, че не го правиш, но мотивацията е нещо съвсем различно. Смяташ го за нормално? Искаш и ти така? Сина ти е същия, като обсъждания? Кое точно те кара да си на страната на свекървата и сина?

# 574
Той така е бил 30 години, как да го променяш тепърва, като маминка го е направила такъв!!!
Останат ли в семейния дом толкова много време (то нормално, на момчетата все им се обещава, че всичко ще остане за тях, ако слушкат, ако помагат), те го приемат за нормално... Приемат го за ок, мама да нарежда и да се изпълнява, но когато вече не са сами, тва рефлектира върху половинката.... Не се ли отдели в няква нормална възраст мъжа, после забрави, свирено е......

# 575
  • София
Не го променяш, оставяш го на маминка.

# 576
  • при късмета
Той така е бил 30 години, как да го променяш тепърва, като маминка го е направила такъв!!!
Никога един родител не може да направи с детето си на 100% от това, което иска. Нормално с порастването, виждането и разбирането на други модели, всеки човек избира към кой да се придържа.
Ако говорим за 30 годишен и той е мухльо, то само част от вината за това е на майка му. По-голямата си е негова собствена

# 577
Пак не знаем колко и какво точно е говорила с мъжа си авторката. Правим си съчения с разсъждения по 3 думи.
Мен пък не ми е ок, веднага мъжът да е виновен за всичко като авторката само с недомлъвки показва уж, че ситуацията й е неприятна ако изобщо показва.
Говориш в прав текст с мъжа си. Няма нужда от ултиматуми и прочие. Казваш: това и това не ми е приятно, дай да измислим вариант, в който и ти и аз сме доволни.
Ако и това не можете в едно семейство....

# 578
  • София
С това съм напълно съгласна – казваш директно какво не ти харесва.

# 579
Никога един родител не може да направи с детето си на 100% от това, което иска.
Разбира се, че не може. Освен ако не става дума за безмозъчен плазмодий, който е като пластилин в ръцете на мама.

# 580
  • Варна
Абе не са проблем мазните мекици тука, а това зад тях. Демонстрации си въртят там, от мъжа към жената, от жената към мъжа и към свека, от свекървата към нея... Доникъде няма да я докарат така, ако не седнат да си кажат тримата всичко право куме в очи. И после каквото сабя покаже.

# 581
Че кучето е заровено зад мекиците, спор няма. Но ми се струва малко късно за разговор. Това са хора със съвсем различен манталитет и ценности, които незнайно защо са се събрали.

# 582
Ние с мъжкото, седнахме онази вечер и уж изяснихме нещата, пък да видим... Попитах го най-спокойно, дали той вижда гледната точка на майка си като правилна... Нормално ли е, след като обожава внучето си (поне така твърди тя), да не се обадиш за 2 години веднъж на майка му, айде зарежи ме мене, не ме уважавай, не ме харесвай, не го и искам вече... Но да не се обадиш, заради себе си, да си преглътнеш егото и да кажеш, че искаш да го видиш... Няма да й откажа никога! Няма, аз не съм изрод... Знам, че го обича, но тя не го е показала веднъж! Е щом заради детето, не можеш да си човек с хората, майната му на всичко! Аз няма да отида да се натреса у тях и да кажа да го гледа, ако тя не изяви желание... Толкова луда, не съм още...

# 583
Чакай сега, нали сте в един двор, как така не го вижда?

# 584
Да си обичаш внучето и да се обадиш на майка му са две неща, които нямат нищо общо помежду си. Това внуче си има и баща, който е толкова родител, колкото и майката. Така че, жената спокойно може да си обича внучето, да се обажда на баща му и да не поддържа никакъв контакт с майка му. Достатъчно е да не говори на детето против майка му и да не прави интриги.

Общи условия

Активация на акаунт