Професионални серии за коса 134

• 44 183
  • 782
  •   1
Отговори
# 480
Melisande, на мен корена ми е сух и за това ми е жал да я мия само заради мръсно изглеждащи дължини...

# 481
Аня Филипова, хидратиращата на Мароканойл ползвам за първи път(през няколко миенета, редува с др маски) Използвала съм от тази марка възстановяващата.
Еластисайзър използвам отдавна, коприната също.
Не знам вече от какво е 😞😞Може би седя повече време с продуктите...

То реално с удължаването на стоенето ги циментираш тези продукти и съставките им едва ли действат.
А ти направо не само си пресушла, но и си съдрала платната и за това е настанало такова корабокрушение.
Няма страшно, но явно нямаш нужда от толкова хидратация.
Понякога сами си преекспонираме проблемите на косата, когато реално такива няма.

# 482
Аня Филипова, благодаря за обяснението🌹Все си мисля, че като стоя  малко с продуктите няма да има ефект... Но аз явно съм прекалила! Ще намаля престоя

В Арлен има - 25% на някои продукти

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 19:48 от bubanka

# 483
  • София
Showbeauty, събрала си някакъв кит по косата - предполагам е комбинация от наслагвания от водата и от продуктите. Марокан хидратиращата си е много тежка маска, възможно е дори да не си я отмила добре.
Можеш да пробваш следното, за да видиш дали косата ще се подобри: Трябва ти балсам или маска от био сериите - т.е. максимално изчистена от силикони, поликвати, фталати и т.н. Смесваш в една купичка малко от нея и 1-2 лъжици масло. Нанасяш на косата, като почваш от 2 см. от корена до краищата, на леко навлажнена коса. стоиш 10-тина минути и после измиваш с ДПШ. Не знам какъв ДПШ имаш, но е добре да заложиш на по-качествен такъв, дори и да не е Шу Шемура. След като измиеш косата сложи лека маска или балсам - може и същата, която си използвала за преуош и стой 10-15 минути. Изплакни добре и не слагай финиш за да видиш дали си успяла да изчистиш усещането за мръсна коса.
Тази терапия за преуош преди шампоана е за да намали агресивността на ДПШ и да помогне за изчистването на наслагвания от продукти и вода.

# 484
🌹🌹🌹Magnollia, страшно съм ти благодарна за съвета!!
ДПШ ми е на Лейбъл М.
Леки балсами нямам, ще трябва да закупя
Отново ти благодаря! 🧸💖🧸

# 485
Може ли въпрос към Магнолия - знам, че продължително време си ползвала Олаплекс. Въпросът ми е: като самостоятелна терапия колко често е добре да се прави- веднъж месечно или по-често ползване ще даде по-добър ефект?

# 486
Момичета, от скоро ми се появи следния проблем-косата(без скалпа!) на втория, третия ден от измиването става на клечки, утежнена! Все едно е мръсна...
Дали не прекалявам с продуктите за коса? Или е прехидратирана?
Тъй като използвам преса често, до сега използвах все протеинови продукти, но от скоро залагам много повече на хидратация
Последно ползвах така:
Еластисайзър - спах намазана, на сутринта отмих с дрогериен шампоан, след това нанесох Мароканойл и с него седях цял ден и вечерт отмих. Сложих Финиши - Чи коприна,Маракеш, мароканойл (серум)

Така са ми повечето протоколи, сменям маските и серумите. НО винаги гледам да престоявам повече или да спя с продуктите

Как няма да ти е на клечки косата... Rolling Eyes
Първо спиш с Еластисайзър, това добре, обаче дали имаш нужда от него в момента и защо цяла нощ... Второ- миеш с дрогериен шампоан, който не се знае дали е хидратиращ или протеинов и дали не "прецаква" цялата работа (когато минем на профи-продукти, спираме с дрогерийните, нали това е смисъла да даваме тия луди пари Stuck Out Tongue Closed Eyes)... Трето - слагаш маска Мароканойл, това добре, обаче какво е това да я държиш цял ден на косата си... Това не са чисти масла, които единствено може да държим толкова дълго без евентуални последствия (ако няма алергия например). Маската все пак има доста химийки в нея и не може да се държи толкова време върху косата, даже на силно изтощени и третирани коси...
Четвърто - нанасяш Маракеш вероятно серума за връхчета и после две масла едно след друго - коприната на Чи и олиото на Мароканойл... И това защо го правиш? Ако само едно олио не ти е достатъчно на едно миене, значи не е "твоето" олио... А миксът от тези двете е направо кошмар за косата ти, особено ако е тънка и не е изтощена... Та именно за това ти се е получил този ефект, т.е. дефект - клечкосана и на вид мръсна коса... Smile

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 20:35 от lunna pateka

# 487
  • София
Може ли въпрос към Магнолия - знам, че продължително време си ползвала Олаплекс. Въпросът ми е: като самостоятелна терапия колко често е добре да се прави- веднъж месечно или по-често ползване ще даде по-добър ефект?
Всичко зависи от степента на увреждане на косата. Ако има нужда от повече "поправка" може и всяка седмица за период от месец -два. Ако не е толкова лошо положението - може 2 пъти месечно, но Задължително терапията се прави при измиването преди боядисване. Дори и да се направи предния ден преди боя. Освен това заради доброто редуване на протеиновата част /стъпка 1/ и хидратиращата часта /стъпка 2/ тази терапия няма да втвърди косата при по-често ползване.

# 488
  • Варна
И понеже Магнолия  е скромница HeartGrinning и няма да се похвали сама за всички които питаха за блога и

https://www.facebook.com/HairHolic.it/posts/908106416276247?__tn__=K-R

ПП: Честно Магнолия ако не знаех какво всъщност работиш щях да се закълна,че си изкараш хляба с писане Grinning.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 21:02 от prinzesata

# 489
И понеже Магнолия  е скромница HeartGrinning и няма да се похвали сама за всички които питаха за блога и

Тъкмо щях да питам пак Grinning Благодаря Simple Smile)

# 490
Iunna pateka, Преди време бях с изтощена коса и от страх да не се върна в предишното й състояние не мога да свикна, че вече не се нуждае от толкова силни и постоянни продукти. Аз съм нещо като "болна" на тема коса... И околните го забелязват, няма приятели, роднини, които не са ме виждали омазана...А описания протокол го правя на всяко миене😞 Сега малко се плаша чак каква мания ме е обвзела. Ще започна да се поспирам малко

# 491
Здравейте!
Да дам и аз едно мнение относно продуктите на Маракеш. Есента си бях взела шампоана им с конопено и арганово масло и балсамът за изглаждане пак със същите масла.

След около 2-3 седмици употреба започна доста да ме сърби скалпа, а и с това косопадът ми се увеличи, като се има на в предвид, че обикновено не ми падат повече от 5-6 косъма в банята, та бях стигнала до цели кичури.
И двата продукта ги спрях, сърбежа спря веднага, но косопадът може би спря след месец, два. Не знам дали той беше свързан, но сърбежът със сигурност беше от техните продукти. Sad

# 492
По-рано днес някой писа за ш.Маракеш ,че не прави пяна.
На първо шампониране при мен също не ми прави,но на второто е доста обилна пяната.
Аз имам Ш. М. Б. - много  ми харесва аромата им и косата ми ги харесва.

# 493
  • София
И понеже Магнолия  е скромница HeartGrinning и няма да се похвали сама за всички които питаха за блога и

ПП: Честно Магнолия ако не знаех какво всъщност работиш щях да се закълна,че си изкараш хляба с писане Grinning.

Много полезна статия, нямам търпение да прочета тази за грижата за скалпа.
А от снимката на колекцията на страницата, останах без думи - сбъдната мечта е тази колекция 😍

# 494
По-рано днес някой писа за ш.Маракеш ,че не прави пяна.
На първо шампониране при мен също не ми прави,но на второто е доста обилна пяната.
Аз имам Ш. М. Б. - много  ми харесва аромата им и косата ми ги харесва.

При мен също не правеше пяна на първото измиване. Радвам се, че поне на вас ви харесват. Като цяло както кожата, така и всеки скалп си е различен и предполагам, че моят е от по-чувствителните.

Общи условия

Активация на акаунт