Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 661
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, бхс в майчин дом някоя да е правила ? Simple Smile

Да аз преди 6 месеца... излезе ми риск за Даун 1:1500 и 1:10000 за другите тризомии, казаха ми да съм спокойна всичко е наред, но аз не бях спокойна... 1 седмица по-късно се оказа, че бебето ми е с Даун 🤷🏻♀

Здравей , а как го установихте с такава сигурност? Пренатест ли прави?

# 571
Момичета, бхс в майчин дом някоя да е правила ? Simple Smile

Да аз преди 6 месеца... излезе ми риск за Даун 1:1500 и 1:10000 за другите тризомии, казаха ми да съм спокойна всичко е наред, но аз не бях спокойна... 1 седмица по-късно се оказа, че бебето ми е с Даун 🤷🏻♀

Съжалявам! И на мен ми предстои бхс и понеже ще ставам на 30 , знам че малко се увеличава риска и ми е притеснено. Извинявам се за въпроса или ако вече си писала, но какво направи след като разбра?

Прекъснах... беше много тежко решение и за двама ни, но след като се потвърди че не е генерично предадено, че сме здрави и се е получило случайно решихме да прекъсна и да си имаме здраво бебе.  Това беше съвета и на докторите, а и в крайна сметка затова се правят тези изследвания (ФМ, хорионбиопсия, кариотип)... за да сме наясно какво се случва и да решаваме ние без да има изненади накрая.
Аз съм на 25г. и по всички болници които обиколих ми обясниха че повечето бременности с Даун са при жени под 35г. ... просто защото те са повече от бременните над 35г...
MrsAlwayssRight  правихме хорионбиопсия. Само тя дава 100% сигурен резултат защото се взима ДНК на бебето. Пренатеста и другите подобни са добри, но са пак скринингови и изчисляват % вероятност.

# 572
Ntmasdom, благодаря; че сподели.
Повечето  жени с резултати от БХС като твоя вероятно биха били спокойни и не биха предприели нищо...

# 573
Повечето  жени с резултати от БХС като твоя вероятно биха били спокойни и не биха предприели нищо...

Абе има едно 6 чувство, майчин инстинкт, лошо предчувствие, буца в гърлото... не знам какво е точно, но бях сигурна че има проблем, а имах най-леката бременност на света... никога не ми се е гадило, не съм кървяла, не ме е боляло нищо, на всички прегледи бебето си вървеше супер, даже на последните два прегледа вървеше с 3 дни напред... на феталните морфологии (ходих при 6 различни доктора за да съм сигурна 😁) беше едно ритане скачане... казаха ми още тогава че е момиче. Както и да е, видяха че Нухалната транслуценция е 4,6 (при норма до 2,5) изпратиха ме на хорионбиопсия и така разбрахме. Та затова момичета като нещо не ви дава да спите не го оставяйте така 😁 без излишна паника де ... мен и сега ме е страх от хиляди неща, но няма нищо общо с онова чувство. ❤
Да сме живи и здрави всички и светли празници!!! 💐💋🍲🥗🥂

# 574

Абе има едно 6 чувство, майчин инстинкт, лошо предчувствие, буца в гърлото... не знам какво е точно, но бях сигурна че има проблем, а имах най-леката бременност на света... никога не ми се е гадило, не съм кървяла, не ме е боляло нищо, на всички прегледи бебето си вървеше супер, даже на последните два прегледа вървеше с 3 дни напред... на феталните морфологии (ходих при 6 различни доктора за да съм сигурна 😁) беше едно ритане скачане... казаха ми още тогава че е момиче. Както и да е, видяха че Нухалната транслуценция е 4,6 (при норма до 2,5) изпратиха ме на хорионбиопсия и така разбрахме. Та затова момичета като нещо не ви дава да спите не го оставяйте така 😁 без излишна паника де ... мен и сега ме е страх от хиляди неща, но няма нищо общо с онова чувство. ❤
Да сме живи и здрави всички и светли празници!!! 💐💋🍲🥗🥂

Много ти благодарим за полезната информация. Това са много важни неща, а не всеки е готов да сподели подобно нещо. Вярвам, че когато човек преживее такъв стрес, после го чака голямо щастие. Само да попитам от тези 6 лекаря всички ли измериха правилно нухалната транслуценция? Смисъл има ли вариант да се допусне грешка при морфологията? Не искам да всявам паника, но съм притеснена за тези изследвания, които ми предстоят.

# 575
Аз по същите съображения се интересувам, предвид предстоящите ранен скрининг и фатална морфология.
Само един лекар ли я измери правилно или всички бяха на едно мнение ?
Все пак е имало основание за допълнително изследване, иначе да, интуицията повечето пъти не подвежда.

# 576
Да абсолютно всички я измериха 4,6 - 4,7
Затова по-рано казах че ако правите БХС измерванията трябва да са направени задължително от специалист по ФМ, защото явно в майчин дом не са ме измерили правилно или кръвните им изследвания не са били достоверни...  Не знам къде беше грешката, но след няколко безсънни нощи реших че няма да се стисна за 120лв и ще отида на второ мнение на частно...( в Марковс) и като ми казаха че виждат проблем започнахме да звъним ревящи и в Надежда и в Щерев и на “великата” Доц. Димитрова от Майчин дом. Абсолютно всички като чуеха че има проблем ме приеха веднага без значение че часовете са заети с месеци напред... В крайна сметка аз си избрах да правя хорионбиопсията и после да прекъсна в Щерев, но не съм пристрастна и на всички съм много благодарна. 💐

# 577
Ntmasdom Наистина много полезна информация. Аз много се колебая за тези изследвания, само вероятности на база статистика.. малко ми идват в повече и само да плашат. Ако може и аз да те попитам, в кой месец разбра за проблема? Също така става дума за Майчин дом в София, нали?

# 578
Ntmasdom Наистина много полезна информация. Аз много се колебая за тези изследвания, само вероятности на база статистика.. малко ми идват в повече и само да плашат. Ако може и аз да те попитам, в кой месец разбра за проблема? Също така става дума за Майчин дом в София, нали?

Да в майчин дом София ми излезе фалшиво успокоителния резултат, на този първия БХС дето си се прави в 12г.с с резултат 1:1500.
А една седмица по-късно в Щерев ми взеха отново кръв и Чавеева ме измери и при тях вече риска ми беше 1:4
И така реално за проблема разбрах в 13г.с., докато обиколихме по лекарите минаха още 2-3 дни, докато направим биопсията трябваха изследвания, след това още 1 седмица чакане на резултати, след това още няколко дни докато ме изследват пак защото аборта трябваше да е предизвикано раждане и тооо станах в 15 седмица. Та отплеснах се малко ама май ме разбрахте 😁💋

# 579
  • София
Аз за пръв път чувам че може да се направи само кръвно изследване БХС без преглед.

Аз лично ходих при двама специалисти ФМ, за да съм сигурна че бебетата са здрави. И за да имам две независими мнения.

Момичета, стискам палци при всички вас бебетата да са здрави!

Ntmasdom, благодаря че сподели! Добре е тези неща да се говорят и да се знаят! Flowers Hibiscus

# 580
Аз за пръв път чувам че може да се направи само кръвно изследване БХС без преглед.

Аз лично ходих при двама специалисти ФМ, за да съм сигурна че бебетата са здрави. И за да имам две независими мнения.

Момичета, стискам палци при всички вас бебетата да са здрави!

Ntmasdom, благодаря че сподели! Добре е тези неща да се говорят и да се знаят! Flowers Hibiscus

Да Дели аз написах че явно мен в майчин дом не са ме измерили правилно не че не са ме преглеждали. Прегледаха ме и после ми взеха кръв, но не разбрах къде им е била грешката в замерванията или в кръвните изследвания. Иначе да аз съм За да се говори за тези неща защото знам как се затварят хората когато им се случи такова нещо и как когато аз имах нужда от такава информация я получавах само от докторите защото хората не говорят за това. 💋

# 581
Ntmasdom, мноого ти блаходаря за мнението ! Изключително полезно и смело решение да го споделиш с нас, за което благодаря искрено !
Моят АГ ми даде един лист , който да попълня за Майчин дом- с име, заболявания и т.н, на 27.04 да му го дам к да ме прегледа той /? / на ултразвук, а на 28-ми да ми вземат само кръв в Майчин дом , дали съм го рвзбрала правилно?
За съжаление, като вляза в тоя кабинет съм тооолкова притеснена,че губя ума и дума и не мога да мисля дори .. :/ миналата година имах мисед и сега влизам замръзнала всеки път, та забравям да мисля :/ 
Честно казано се замислям дали да ходя в Майчин дом след твоя пост, струва ли си въобще .. Ако не съм осигурена тези кръвните изследвания пак ли са безплатни в Майчин? Май е по-добре на частно .. :/

# 582
  • София
Съжалявам за случилото се, но ето - сега хубави новини, вярвам че всичко ще е наред!

Има малкп объркване само - измерванията се правят по време на ФМ. Затова е важно тя да се извърши от специалист по фетална медицина, а не от гинеколог с 3д видеозон. Там се измерват кръвотоци и какво ли още не. Чавеева, Стратиева, Марков, в МЦ Фемина също са добри. Вече БХС е чистата статистика - там се взима кръв и се сравняват числа, като резултатите от лабораториите като ви вземат кръв. Има си горна и долна граница на различнитв стойности според възрастта.

ФМ е много важна.

# 583
Ntmasdom, мноого ти блаходаря за мнението ! Изключително полезно и смело решение да го споделиш с нас, за което благодаря искрено !
Моят АГ ми даде един лист , който да попълня за Майчин дом- с име, заболявания и т.н, на 27.04 да му го дам к да ме прегледа той /? / на ултразвук, а на 28-ми да ми вземат само кръв в Майчин дом , дали съм го рвзбрала правилно?
За съжаление, като вляза в тоя кабинет съм тооолкова притеснена,че губя ума и дума и не мога да мисля дори .. :/ миналата година имах мисед и сега влизам замръзнала всеки път, та забравям да мисля :/ 
Честно казано се замислям дали да ходя в Майчин дом след твоя пост, струва ли си въобще .. Ако не съм осигурена тези кръвните изследвания пак ли са безплатни в Майчин? Май е по-добре на частно .. :/

Аз разбира се бих те посъветвала да отидеш направо на частно, защото при мен схемата беше същата - АГто ме прегледа, измери (той е бил някога ученик на “великата“ Димитрова от майчин дом и сега работят заедно) и  неговите измервания ги занесох в майчин дом, там ми взеха кръв и след 3-4 дни ми излязоха резултатите онлайн в сайта им. Резултатите  включват прегледа с измерванията на бебето + кръвта - цялостен БХС. 💐

# 584
  • София
Явно нещо съм пропуснала, че са те прегледали.

И то хубаво да не измерят правилно, ама от 2,5 до 4,5 разликата е огромна, и те това NT го мерят по няколко пъти, и го снимат, за да са сигурни. Не ми го побира акъла чак. Flowers Hibiscus

Да Дели аз написах че явно мен в майчин дом не са ме измерили правилно не че не са ме преглеждали. Прегледаха ме и после ми взеха кръв, но не разбрах къде им е била грешката в замерванията или в кръвните изследвания. Иначе да аз съм За да се говори за тези неща защото знам как се затварят хората когато им се случи такова нещо и как когато аз имах нужда от такава информация я получавах само от докторите защото хората не говорят за това. 💋

Аз правих комбиниран БХС в Оскар клиник и обикновен БХС в Малинов.

В Оскар клиник мисля че изследването го правят при тях, всичко попълваха в някакъв софтуер. В комбинирания се изчислява и риск от прееклампсия при едноплодна бременност.

В Малинов след прегледа нанесоха данните от измерванията във формуляр за Майчин дом, който изпращат там заедно с взетата кръв.

И в двата случая резултатът е заключение от измервания + кръвни показатели + статистика.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 21:32 от delisardeli

Общи условия

Активация на акаунт